Moldindconbank va finanța elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea sălilor de sport din 35 de școli model

09 Oct. 2024, 16:08
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Oct. 2024, 16:08 // Actual //  bani.md

Moldindconbank anunță cu mândrie dezvoltarea unui proiect tehnic inovator pentru modernizarea sălilor de sport din instituțiile de învățământ, în cadrul parteneriatului național „Moldova pentru Educație”. De acest proiect, implementat inițial în liceul „Ivan Vazov” din Taraclia, vor beneficia toate cele 35 de licee incluse în programul „Școala Model”.

Proiectul tehnic elaborat de Moldindconbank va oferi un cadru standardizat și eficient pentru modernizarea sălilor de sport, asigurându-se că toate instituțiile beneficiază de soluții adaptate nevoilor lor specifice, fără a suporta costuri suplimentare.

„Decizia noastră de a sprijini modernizarea sălii de sport a liceului „Ivan Vazov” a fost influențată de discuțiile cu administrația școlii. Ulterior, am constatat, însă, că o problemă acută, atât pentru liceul din Taraclia, dar și pentru alte instituții de învățământ, este realizarea proiectului, schiței tehnice. Am abordat subiectul în discuții cu partenerii de la Ministerul Educației și  Cercetării și am convenit că ne asumăm costurile de elaborare a proiectului tehnic, astfel încât acesta să poată fi aplicat pentru toate școlile model din țară”, a menționat Alexander Picker, Președintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank.

Astfel, datorită suportului Moldindconbank, liceele din acest program vor fi scutite pentru cheltuielile de proiectare a sălilor de sport și vor putea folosi investițiile de la partenerii proiectului pentru alte necesități.

„Apreciem foarte mult inițiativa și deschiderea Moldindconbank. Ne dorim ca în toate sălile de sport din școli să fie construite tribune, pentru a putea fi utilizat acest spațiu și pentru competiții sportive raionale. Datorită acestei investiții a băncii, vom putea aplica un proiect eficient în toate instituțiile de învățământ incluse în programul nostru”, a adăugat Valentina Olaru, secretar de stat în domeniile învățământului general, învățării pe tot parcursul vieții și relațiilor interetnice de la Ministerului Educației și Cercetării.

Amintim că Moldindconbank s-a alăturat, în primăvară, parteneriatului național „Moldova pentru educație”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării, sub patronajul președintelui Maia Sandu. Banca vine cu o contribuție de 2 000 000 de lei pentru creșterea calității educației în Republica Moldova.

Prin aceste acțiuni, Moldindconbank reiterează angajamentul său față de responsabilitatea socială și valorile ESG, demonstrând că educația și sportul sunt priorități esențiale pentru viitorul tinerilor din Republica Moldova.

Moldindconbank – Mereu Alături!

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 08:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 08:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Vicepremierul și ministrul de externe Mihai Popșoi a vizitat în Kazahstan fabrica de înghețată „IceMaster – Ice Cream”, o întreprindere mixtă cu capital moldovenesc, parte a imperiului JLC Group, controlat de familia Jardan. Potrivit directorului general Iurie Jardan, cifra de afaceri a companiei în 2024 a depășit 80 de milioane de euro.

„Este o mare onoare pentru compania noastră să reprezinte Republica Moldova în Kazahstan și Kazahstanul în Moldova. Ne asumăm rolul de punte între cele două țări”, a declarat Jardan, fiul omului de afaceri Vladimir Jardan – cunoscut drept „baronul laptelui” din Moldova.

Grupul JLC controlează companii din domeniul lactatelor în Republica Moldova, România, Ucraina, Kazahstan și Germania. În Moldova, JLC deține peste 68% din capitalul Incomlac Bălți – al doilea cel mai mare producător de lactate din țară.

Din imperiul economic al familiei Jardan mai fac parte rețeaua de magazine Jardi, compania de construcții Monolit, exploatații agricole de peste 2.000 de hectare și fabrici de lactate peste hotare. Vladimir Jardan, fondatorul grupului, a acumulat o parte din afaceri în perioada controversată a privatizării cu bonuri patrimoniale din anii ’90.

Numele său a fost legat de Banca Socială, una dintre cele trei instituții financiare implicate în scandalul „furtului miliardului”. La momentul introducerii administrării speciale de către BNM, Jardan deținea direct 0,72% din acțiunile Băncii Sociale, dar indirect controla 5,28% prin intermediul firmelor Jardi, JLC, Logos-Grup și Incomlac.

Deși evită aparițiile publice, Vladimir Jardan rămâne unul dintre cei mai influenți și discreți magnați ai industriei agroalimentare din regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO