Moldindconbank va finanța elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea sălilor de sport din 35 de școli model

09 Oct. 2024, 16:08
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Oct. 2024, 16:08 // Actual //  bani.md

Moldindconbank anunță cu mândrie dezvoltarea unui proiect tehnic inovator pentru modernizarea sălilor de sport din instituțiile de învățământ, în cadrul parteneriatului național „Moldova pentru Educație”. De acest proiect, implementat inițial în liceul „Ivan Vazov” din Taraclia, vor beneficia toate cele 35 de licee incluse în programul „Școala Model”.

Proiectul tehnic elaborat de Moldindconbank va oferi un cadru standardizat și eficient pentru modernizarea sălilor de sport, asigurându-se că toate instituțiile beneficiază de soluții adaptate nevoilor lor specifice, fără a suporta costuri suplimentare.

„Decizia noastră de a sprijini modernizarea sălii de sport a liceului „Ivan Vazov” a fost influențată de discuțiile cu administrația școlii. Ulterior, am constatat, însă, că o problemă acută, atât pentru liceul din Taraclia, dar și pentru alte instituții de învățământ, este realizarea proiectului, schiței tehnice. Am abordat subiectul în discuții cu partenerii de la Ministerul Educației și  Cercetării și am convenit că ne asumăm costurile de elaborare a proiectului tehnic, astfel încât acesta să poată fi aplicat pentru toate școlile model din țară”, a menționat Alexander Picker, Președintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank.

Astfel, datorită suportului Moldindconbank, liceele din acest program vor fi scutite pentru cheltuielile de proiectare a sălilor de sport și vor putea folosi investițiile de la partenerii proiectului pentru alte necesități.

„Apreciem foarte mult inițiativa și deschiderea Moldindconbank. Ne dorim ca în toate sălile de sport din școli să fie construite tribune, pentru a putea fi utilizat acest spațiu și pentru competiții sportive raionale. Datorită acestei investiții a băncii, vom putea aplica un proiect eficient în toate instituțiile de învățământ incluse în programul nostru”, a adăugat Valentina Olaru, secretar de stat în domeniile învățământului general, învățării pe tot parcursul vieții și relațiilor interetnice de la Ministerului Educației și Cercetării.

Amintim că Moldindconbank s-a alăturat, în primăvară, parteneriatului național „Moldova pentru educație”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării, sub patronajul președintelui Maia Sandu. Banca vine cu o contribuție de 2 000 000 de lei pentru creșterea calității educației în Republica Moldova.

Prin aceste acțiuni, Moldindconbank reiterează angajamentul său față de responsabilitatea socială și valorile ESG, demonstrând că educația și sportul sunt priorități esențiale pentru viitorul tinerilor din Republica Moldova.

Moldindconbank – Mereu Alături!

Realitatea Live

09 Oct. 2024, 16:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
09 Oct. 2024, 16:09 // Actual //  Ursu Victor

Livrările de mandarine din Maroc către Rusia au fost aproape complet suspendate din cauza sancțiunilor și a situației politice complexe, a declarat pentru „Parlamentarnaia Gazeta” Irina Koziy, reprezentanta unei asociații specializate în fructe exotice.

„Acestea erau foarte apreciate de ruși, în special „clementinele””, a explicat ea, adăugând că doar locuitorii din Extremul Orient nu resimt un deficit de mandarine, acestea fiind disponibile pe tot parcursul anului din China și alte țări asiatice. Conform spuselor sale, rușii consumă cel mai mult mandarine în sezonul de iarnă, iar între noiembrie și ianuarie se consumă aproape jumătate din cantitatea anuală.

De obicei, prețurile la mandarine scad sezonier, însă anul acesta acestea au crescut. „Fructele devin mai scumpe, iar consumatorii încep să renunțe la ele. Același lucru s-a întâmplat și în sezonul trecut cu bananele și merele, când, din cauza creșterii prețurilor, consumul a scăzut semnificativ. Pe piața fructelor, cel mai puțin a scăzut consumul de exotice tropicale. De exemplu, mango a început să pară mai ieftin comparativ cu alte fructe care s-au scumpit drastic”, a adăugat Koziy.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău