VIDEO CineMADE în România: Comedia românească „Oameni de treabă”, sâmbătă seara, în exclusivitate la RLIVE TV

16 Oct. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Oct. 2024, 14:33 // Actual //  MD Bani

Comedia „Oameni de treabă” de Paul Negoescu este următorul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Producția va putea fi vizionată sâmbătă, la ora 21:00.

Povestea relatează despre viața lui Ilie, polițist într-un sat unde corupția reprezintă mod de viață, Ofițerul are de luat decizii importante, după ce mai multe evenimente violente au loc în localitate. Tensiunile cresc, iar bărbatul trebuie să ia hotărâri care țin de viața lui personală și profesională.

Din distribuție fac parte actori români renumiți, printre care Crina Semciuc, Anghel Damian, Vasile Muraru, Iulian Postelnicu, Oana Tudoru și alții. Pelicula a fost nominalizată la mai multe trofee Goppo, a fost prezentată la Festivalul Internațional al Filmului Francofon, Festivalul de Film European și la alte evenimente notorii din domeniul cinematografic.

„E o comedie neagră, dar are și accente de thriller. Fiind un subiect atât de serios, sunt mulți cărora, poate, nu li se va părea că este un motiv suficient să râdă. Și, atunci, filmul funcționează și ca thriller. Cred că, dacă privim cu puțină relaxare și detașare povestea, ea devine amuzantă și e nevoie de niște umor să înghiți lucrurile astea”, declara regizorul Paul Negoescu pentru Europa Liberă.

 

Filmul românesc „Oameni de Treabă” este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

„CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Realitatea Live

16 Oct. 2024, 13:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
16 Oct. 2024, 13:42 // Actual //  Ursu Victor

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, nu intenționează să depună o cerere de aderare la BRICS, în ciuda faptului că au existat astfel de propuneri. Declarația a fost făcută de consilierul și purtătorul de cuvânt al președintelui, Berik Uali, pentru TengriNews.

„În prezent și, cel mai probabil, în viitorul apropiat, Kazahstanul se va abține de la a depune o cerere de aderare la BRICS, având în vedere procesul complex de examinare a calității de membru și alți factori legați de perspectivele dezvoltării acestei organizații”, a explicat Uali.

El a menționat că propunerile de aderare la BRICS au fost analizate de Tokayev din perspectiva intereselor naționale ale Kazahstanului. Totuși, președintele pune un accent mai mare pe ONU, pe care o consideră o organizație universală și de neînlocuit pentru dezbaterea problemelor internaționale actuale.

Tokayev a subliniat, de asemenea, necesitatea unei reforme a Consiliului de Securitate al ONU, bazată pe consultări extinse cu statele membre și ținând cont de interesele „puteriilor medii”, deoarece consideră că acest organism nu mai poate lua decizii cruciale pentru soarta lumii.

Deși Kazahstanul nu intenționează să adere la BRICS, Tokayev va participa la summitul blocului, care va avea loc în Rusia pe 22 octombrie. Președintele va vorbi pe 24 octombrie în cadrul unei sesiuni extinse, cu tema interacțiunii cu țările din Sudul Global.

Summitul BRICS din acest an va avea loc la Kazan și va fi al 16-lea de acest fel, dar primul într-un format extins, după ce s-au alăturat noi membri: Egipt, Iran, Emiratele Arabe Unite și Etiopia.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău