Accor își unește forțele cu o fundație din Republica Moldova pentru a oferi sprijin refugiaților ucraineni

15 Iun. 2022, 11:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2022, 11:33 // Actual //  Lupu Eduard

Grupul hotelier a oferit o donație de 25 mii de euro Fundației Ceslav Ciuhrii, care a contribuit la asigurarea de adăpost și produse de bază necesare pentru 3 000 de persoane – majoritatea femei și copii – aflate în dificultate. Acestea au ajuns în Republica Moldova din Ucraina.

Accor are un angajament ferm de a asigura siguranța și bunăstarea echipelor, oaspeților, partenerilor și comunităților sale. Grupul hotelier lider la nivel mondial a sprijinit inițiativa fundației partenerului său din Republica Moldova, Ceslav Ciuhrii. Încă din primele zile ale conflictului din Ucraina, aceștia au deschis ușile complexului „Madison Park” din Chișinău pentru refugiații ucraineni și au oferit, timp de câteva săptămâni, adăpost, hrană și produsele de bază necesare pentru aproximativ 3.000 de persoane aflate în dificultate.

„Sprijinul acordat de Grupul Accor inițiativei noastre umanitare ne întărește capacitatea de a oferi ajutor în timp util. Mai mult de jumătate de milion de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova în ultimele săptămâni. Aproape 100.000 se află încă în țara noastră. În astfel de circumstanțe, este în ADN-ul nostru, ca hotelieri, să găzduim și să avem grijă de cei care au nevoie. Parteneriatul cu Accor în această inițiativă este încă o dovadă că împărtășim o viziune comună.” a declarat Ceslav Cuihrii, președintele Fundației Ceslav Cuihrii.

Fundația Ceslav Ciuhrii a fost înființată în 2021, la inițiativa lui Ceslav Ciuhrii, antreprenor de succes în domeniul ospitalității, imobiliarelor și biotehnologiei, în Republica Moldova și în România, partener al Accor în dezvoltarea primului ibis Styles din Chișinău. În primele zile ale crizei refugiaților, Ceslav Ciuhrii a deschis porțile complexului „Madison Park” pentru refugiații ucraineni, care oferă cazare pentru 150 de persoane, dar și restaurantul complexului, care asigură hrana tuturor celor găzduiți acolo. De asemenea, fundația a făcut o donație în valoare de 100.000 de lei în contul deschis de autoritățile din Republica Moldova în sprijinul refugiaților din Ucraina. Totodată, alți 80.000 de lei au fost donați în cadrul unei campanii lansate de Asociația Obștească „Moldova AID”, folosiți pentru a asigura cazare și hrană primilor refugiați care au ajuns în țară.

„Industria hotelieră pune întotdeauna oamenii în centru, asta înseamnă cu adevărat ospitalitate. Suntem foarte bucuroși să putem susține Fundația Ceslav Cuihrii din Moldova și să ajutăm oamenii care au fost nevoiți să își părăsească casele și rudele din Ucraina. Cu ajutorul partenerilor noștri, le-am putut oferi un substitut pentru casa pe care au fost nevoiți să o părăsească.” – afirmă Duncan O’Rourke, CEO Northern Europe la Accor.

„De la începutul crizei din Ucraina, echipele Accor s-au implicat constant în diverse forme de sprijin și solidaritate în țările vecine, precum Moldova sau Polonia. Suntem foarte fericiți și mândri că am fost și suntem în continuare în poziția de a contribui activ la ajutorarea oamenilor și refugiaților aflați în dificultate, datorită unor parteneriate precum acesta, finanțat de All Heartist Fund. Ospitalitatea este o industrie a oamenilor. A avea grijă de Oameni este ceea ce suntem și ceea ce facem. Acesta este ADN-ul nostru. De aceea, luăm în considerare în mod constant numeroase posibilități și opțiuni pentru a sprijini în continuare refugiații. Suntem extrem de recunoscători și apreciem efortul unor oameni precum Sabina Bartyzel, SVP Operations Accor Eastern Europe, datorită căreia am putut, de asemenea, să oferim ajutor persoanelor aflate în dificultate.” adaugă Laurent Picheral, Managing Director Group Solidarity la Accor și coordonator al All Heartist Fund.

Accor a activat ALL Heartist Fund, un vehicul financiar dedicat sprijinirii echipelor și familiilor acestora din regiune, precum și finanțării de acțiuni caritabile și cooperări cu grupuri locale. Toate inițiativele care au oferit ajutor refugiaților au fost acoperite financiar de ALL Heartist Fund.

În plus, Accor Heartist Solidarity, fondul de donații al grupului, s-a asociat cu Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) pentru a colecta contribuții din partea angajaților, care vor fi completate de Accor. Totodată, Grupul făcut o donație către Crucea Roșie poloneză pentru achiziționarea de produse de primă necesitate și către Centrul de Ajutor Umanitar PTAK, cel mai mare punct de ajutor european pentru refugiații din Ucraina, care a fost înființat la Târgul Expozițional și Centrul de Congrese PTAK Warsaw Expo.

P.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău