Acţiunile Evergrande se opresc din tranzacţionare: Gigantul chinez se pregăteşte să strângă cash

04 Oct. 2021, 11:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Oct. 2021, 11:54 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Dezvoltatorul imobiliar Evergrande se pregăteşte să vândă o parte din divizia de servicii de real estate a companiei. Este a doua vânzare de active în tot atâtea săptămâni, ţinând cont că gigantul chinez se chinuie să obţină cash într-o perioadă marcată de o gravă lipsă de lichiditate, notează CNBC.

Acţiunile Evergrande şi Evergrande Property Services s-au oprit din tranzacţionare luni dimineaţa. Într-un document trimis bursei din Hong Kong, Evergrande spune că a solicitat întreruperea proceselor de trading înainte de a face un anunţ cu privire la o „tranzacţie majoră”.

Evergrande Property Services a declarat că anunţul constituie „o potenţială ofertă generală pentru acţiunile companiei”.

De asemenea, dezvoltatorul chinez Hopson a suspendat tranzacţionarea acţiunilor, citând un anunţ iminent privind o „tranzacţie majoră” de achiziţionare a acţiunilor unei societăţi listate la Hong Kong, fără să ofere un nume în acest sens. Grupul media Global Times, deţinut de statul chinez, menţionează că Evergrande va vinde 51% din divizia de servicii imobiliare către Hopson pentru mai mult de 5 miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

Săptămâna trecută, Evergrande a spus că intenţionează să vândă o participaţie de 1,5 miliarde de dolari la Shengjing Bank către o firmă de asset management a guvernului de la Beijing.

Datoriile de peste 300 de miliarde de dolari ale Evergrande au stârnit un val de temeri în rândurile investitorilor globali, care au avertizat că firma se poate îndrepta către un default în viitorul apropiat. Gigantul imobiliar nu a reuşit să plătească două dobânzi pentru obligaţiuni offshore, alimentând astfel fricile investitorilor de peste hotare. Până acum, compania a oferit puţine detalii în ceea ce priveşte respectivele plăţi.

Mai mult, Evergrande se confruntă cu alt deadline – plata unor bonduri de 260 de milioane de dolari, emise de Jumbo Fortune Enterprises şi garantate de Evergrande, obligaţiunile ajungând astăzi la maturitate.

Neplata obligaţiunilor ar constitui un default şi ar pune presiune pe yuanul chinezesc, spune Vishnu Varathan, head of strategy al băncii japoneze Mizuho Bank.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre a anunțat că acordă 50 de milioane de euro Republicii Moldova pentru implementarea reformelor în procesul de aderare la UE.

Republica Moldova are stabilite relații bilaterale de peste 30 ani cu Regatul Norvegiei. Împreună cu alte state, Regatul Norvegiei a contribuit esențial la gestionarea crizei refugiaților generate de războiul din Ucraina.

Oslo a fost aprobat programul Nansen de sprijin pentru Ucraina și Moldova pentru o perioadă de cinci ani și prevede ajutor non-militar și umanitar pentru redresarea consecințelor războiului pe dimensiunea civilă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău