Activista pakistaneză Malala va apărea pe coperta revistei britanice Vogue în luna iulie. Ce ținute va purta

03 Iun. 2021, 13:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 13:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Activista pakistaneză în vârstă de 23 de ani, Malala Yousafzai, care în 2014 a devenit cea mai tânără persoană laureată cu premiul Nobel pentru Pace pentru lupta sa pentru educaţia feminină, va apărea în iulie pe coperta revistei Vogue britanice în ţinute create pentru ea de designera Stella McCartney.

Desprea acesta a anunțat revista britanică, care a menționat că va fi publicat și un interviu cu Malala. Tânăra este rezidentă în Marea Britanie din 2012 după ce a fost victima unui atentat al talibanilor în ţara sa natală pentru campania ei în favoarea drepturilor fetelor la educaţie după ce acestora li s-a interzis accesul în şcoli.

În Marea Britanie, Malala s-a recuperat după acest atac, şi-a încheiat studiile secundare şi a absolvit cu brio facultatea de Filosofie, Politic şi Economie la prestigioasa Universitate Oxford. Tânăra a mărturisit totuşi că nu ştie ce să facă mai departe în viaţă.

În 2013, tânăra a publicat cartea autobiografică “I Am Malala”, cu ajutorul Malala Fund, o fundaţie pentru promovarea educaţiei în rândul fetelor şi a stat la masă cu preşedinţi şi şefi de guvern, ea a mărturisit că îi place să petreacă ore întregi pe reţelele de socializare jucând “Among Us” şi că plănuieşte să îşi ia un an sabatic pentru a putea călători înainte de a căuta un loc de muncă, scrie Agerpres.

Ea a insistat că este o fată ca oarecare alta şi că nici măcar nu a menţionat că a câştigat un premiu Nobel când a contactat Universitatea Oxford pentru admitere, deoarece “se simţea ruşinată”.

În interviul acordat revistei Vogue, Malala va vorbi despre „mare ei dragoste” – televiziunea şi că de la 11 ani a început să scrie un blog pentru BBC sub pseudonimul Gul Makai despre viaţa sub regimul talibanilor.

Pe viitor, tânăra vrea să realizeze propriul ei program pentru a interconecta cu publicul.

“Vreau că acest program să fie distractiv (…) Să râd împreună cu invitaţii mei”, a povestit Malala, care în martie s-a asociat cu Apple TV+ pentru a realiza acest proiect pe care preconizează să-l lanseze anul viitor.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a dat asigurări că “nu mai există nimeni ca Malala”, o tânără care a suferit, a cunoscut succesul, dar a rămas la fel de modestă şi cu picioarele pe pământ.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul american de îmbrăcăminte sportivă Nike și gigantul de vânzare cu amănuntul Costco afirmă că se confruntă cu lipsuri de produse și cu întârzieri din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare global, scrie BBC.

Nike a declarat că producția și livrarea pantofilor săi vor avea impact până în primăvara anului viitor, deoarece se luptă cu problemele de transport maritim și cu lipsa de lucrători din Asia.

Între timp, Costco a reimpus limite asupra articolelor precum hârtia igienică.

Se spune că clienții depozitează din nou pe fondul temerilor Covid, dar se luptă, de asemenea, să livreze bunuri către magazinele sale.

Joi, Nike a declarat că și-a redus perspectivele de vânzări pentru anul din cauza întreruperii continue.

“Nu suntem imuni la vânturile frontale ale lanțului de aprovizionare global care pun în discuție [producția] și mișcarea produselor în întreaga lume”, a spus directorul financiar Matthew Friend.

Timpul necesar pentru a-și aduce produsele din Asia în America de Nord s-a dublat, de la aproximativ 40 la 80 de zile. Nike a văzut, de asemenea, creșterea timpului de tranzit în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu și Africa din cauza „congestiei portuare și feroviare și a penuriei de forță de muncă”.

Costco – un comerciant cu amănuntul – a declarat joi că restabilește limitele la achizițiile de articole cheie, inclusiv role de toaletă, apă îmbuteliată și unele produse de curățare.

De asemenea, încearcă să găsească camioane, șoferi și containere de transport pentru a duce mărfurile la magazinele sale.

Vânzătorul cu amănuntul a închiriat chiar și trei dintre navele sale maritime pentru a muta produse între Asia și America de Nord în anul următor.

“Factorii care presează lanțurile de aprovizionare și inflația includ întârzieri în porturi, lipsa de containere, întreruperi Covid, lipsa diferitelor componente, materii prime și ingrediente, presiuni ale costului forței de muncă și lipsa camioanelor și șoferilor”, a declarat directorul financiar al Costco, Richard Galanti.

De când economiile s-au redeschis, comercianții cu amănuntul din întreaga lume s-au confruntat cu o întrerupere generalizată pe fondul creșterii cererii de importuri.

Mărci, printre care producătorul de jucării Hasbro și gigantul de îmbrăcăminte sport Adidas, au avertizat despre potențialele blocaje ale aprovizionării care intră în sezonul crucial de sărbători.

Și săptămâna trecută, un număr record de 73 de nave au fost nevoite să facă coadă în afara a două porturi majore din SUA, Long Beach și Los Angeles, în timp ce personalul portului s-a grăbit să elimine restanța. Înainte de Covid, era neobișnuit ca mai mult de unul să aștepte o dana.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală