Adidas a strâns zeci de milioane de dolari din vânzarea de NFT-uri. A mai lăsat câteva și pentru viitoarele licitații

21 Dec. 2021, 16:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Dec. 2021, 16:51 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Adidas a creat 30.000 de NFT-uri, parte a colecției ”Into the Metaverse NFT”s, iar 29.620 dintre ele au fost deja vândute de către companie, restul fiind păstrate pentru viitoare licitații.

Cu un preț de 0.2 ETH (în jur de 760 de dolari la momentul vânzării), colecția de NFT-uri vândute de către Adidas i-au adus peste 22 de milioane de dolari.

NFT-urile din colecția Into the Metaverse NFTs au fost realizate de Adidas în parteneriat cu Bored Ape YAcht Club, Punks Comics și GMoney. Cei care le-au cumpărat au acces la piese vestimentare speciale oferite de Adidas și diverse experiențe digitale, însă începând cu anul 2022, conform The Verge.

Febra NFT-urilor își pune amprenta pe companii din diverse industrii. Recent, Vodafone a scos la licitație primul SMS din lume, ce a fost transmis prin rețeaua sa în urmă cu 29 de ani, când un angajat al companiei, Richard Jarvis, a primit, pe 3 decembrie 1992, la petrecerea de Crăciun, un mesaj de doar 15 caractere: „Merry Christmas”.

Cumpărătorul va putea să plătească folosind criptomoneda Ether și va deține proprietate exclusivă a unei replici detaliate și unice a protocolului de comunicare original care a transmis primul SMS din lume. Licitația online va avea loc pe 21 decembrie 2021, iar Vodafone va dona veniturile din vânzare către Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) pentru a sprijini persoanele strămutate forțat.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău