Afacerea care vrea să facă moldovenii mai fericiți! Lilia Ranogaeț, despre Kirrano, valori și suplimente naturiste

22 Aug. 2023, 14:23
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Aug. 2023, 14:23 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Educată într-o familie de doctori şi farmacişti, dornică să facă oamenii mai fericiţi şi încrezătoare că îndrăgostită de naturopatie, Lilia Ranogaeţ a creat Kirrano. Brandul a adus pe piaţa din Moldova suplimente naturiste, pentru a ajuta la prevenția bolilor. 

Antreprenoarea a relatat redacţiei Realitatea despre experiența de a administra afaceri cu medicină naturistă în Moldova şi România, beneficiile suplimentelor naturiste și importanța valorificării sănătății oamenilor.

Kirrano – cum a apărut ideea afacerii și care au fost principalele provocări?

Kirrano este un drum de 30 de ani. Dragostea de naturopatie, credința în faptul că nu există boli cronice, totul se tratează și mai ales poate fi prevenit, toate provenind din familie în care avem doctori și farmaciști. Eu am ales calea de antreprenoriat, dar COVID-10 a schimbat mult în ce privește valorile și timpul. Din totdeauna mi-am dorit să ajut lumea și societatea, tot timpul am fost preocupată de sănătate și fiziologie, despre diferite stări a organismului în special funcțiile organismului sănătos am studiat dar am zis că o voi face mai tărziu. Ei, am înțeles că dacă ai un vis nu este timp pentru al amâna. Am fost încurajată de familie, sunt fericită că pot să fac ceva care ar face lumea un pic mai fericită. De aici și denumirea brăndului. Garantăm cu numele nostru.

Care este filosofia Kirrano și cum poate schimba viața oamenilor din Republica Moldova, România și din alte țări?

La Kirrano, misiunea noastră este să promovăm o viață sănătoasă și echilibrată pentru toate femeile, oferind produse naturale, din extracte de plante, care contribuie la menținerea sănătății circulației, sistemul osos, memoriei. Ne angajăm să oferim soluții inovatoare și educație de încredere pentru a sprijini femeile în călătoria lor către bunăstare și sănătate optimă.

La Kirrano, ne vizionăm ca lideri în industria suplimentelor alimentare pentru femei, recunoscuți pentru calitatea produselor noastre și pentru angajamentul nostru față de sănătatea femeilor din întreaga lume și care folosesc produsele noastre pentru a-și spori calitatea vieții. Ne concentrăm pe inovație continuă și pe furnizarea de soluții naturale și eficiente pentru nevoile specifice ale fiecărei femei.

Kirrano există şi pe piața din România. Care sunt diferențele dintre consumatori, problemele lor și cum îi ajută suplimentele naturiste să le depășească?

Noi toți știm că e bine să bem apă, dar câți facem asta? Un lucru aparent simplu. Câți sunt gata să dea totul pentru a fi sănătos cănd este bolnav și nu dă nici un ban pentru sănătate când aparent este sănătos.

Filosofia Kirannoa se concentrează pe credința în importanța sănătății ca un dar de la natură și pe convingerea că organismul nostru poate să funcționeze în mod sănătos și eficient dacă avem grijă de el în mod adecvat. Această filosofie promovează un stil de viață activ și echilibrat și cuprinde mai multe aspecte cheie.

Îngrijirea Holicistică a Sănătății și Binele câștigat prin conexiunea cu natura.

Această  filosofie poate avea un impact pozitiv asupra vieților oamenilor din Moldova, România și alte țări, deoarece promovează un mod de viață sănătos și încurajează pe oameni să aibă grijă de sănătatea lor fizică și mentală. Prin urmare, poate contribui la reducerea riscului de boli și la creșterea calității vieții pentru cei care se îngrijesc sau o adoptă.

Descrierea filosofiei Kirrano se concentrează pe sănătate și bunăstare, promovând ideea că sănătatea este un dar de la natură și că avem responsabilitatea de a avea grija de organismul nostru pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră.

Iată o descriere mai detaliată a filosofiei Kirrano:

  1. Sănătatea ca Dar de la Natură: Filosofia Kirrano pune un accent deosebit pe fapt că sănătatea este un dar de la natură. Aceasta poate sugera că avem responsabilitatea de a aprecia și de a proteja acest dar.
  2. Grijă Activă pentru Sănătate: Filosofia Kirrano încurajează o abordare activă față de menținerea și susținerea sănătății. Acest lucru poate implica adoptarea unui stil de viață activ și sănătos, care include exerciții fizice regulate și o alimentație echilibrată.
  3. Sănătatea Mintală: În cadrul acestei filosofii, sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Acest lucru poate însemna că se recunoaște conexiunea strânsă dintre corp și minte și se promovează metode pentru menținerea unei sănătăți mintale pozitive.
  4. Educație și Informare: Filosofia Kirrano poate pune accent pe educarea oamenilor cu privire la modul în care pot să-și îmbunătățească sănătatea și bunăstarea. Astfel, oamenii sunt încurajați să învețe despre corpul lor, despre beneficiile activității fizice și nutriției adecvate.
  5. Prevenția și Îngrijirea: În cadrul filosofiei Kirrano, se poate pune un accent deosebit pe prevenirea problemelor de sănătate și a îngrijirii preventive a organismului, astfel încât sănătatea să rămână o prioritate constantă.
  6. Responsabilitate personală: Kirrano încurajează fiecare individ să-și asume responsabilitatea personală pentru sănătate și să devină conștient de alegere pe care o face în ceea ce privește  stilul de viață.

Sortimentul de produse Kirrano – la ce sunt bune și ce beneficii aduc?

Produsele Kirrano sunt pentru a susține emonctoriile ficatul, intestinul, pielea, plămânii și rinichii, de asemenea pentru sistemul circulator, memorie.

De regulă, suplimentele sunt percepute sceptic de multă lume. Cum asigură Kirrano calitatea și siguranța produselor și de ce nu trebuie să ne fie frică să le administrăm?

Valorile fundamentale ale brandului, principiile de bază care stau la baza comportamentului și deciziilor brandului, reprezintă cea mai mare garanție. Nu facem nici un compromis când merge vorba despre ingredientele din produsele noastre.

Calitatea

Noi ne angajăm să oferim produse de cea mai înaltă calitate, bazate pe cercetare științifică. Produse înregistrate CRSP, producere sigură conform standardul ISO 2200, HACCP, testate în laboratoare terțe acreditate conform standardul internațional ISO 17025, ingrediente pure, fără OMG, producere înregistrată FDA, ANSA, DSV și înregistrată în sistemul internațional TRACIS.

Transparență

Suntem transparenți în legătură cu ingredientele, procesele noastre și efectele așteptate ale produselor noastre, deoarece folosim extracte din plante standardizate cu efecte dovedite în urma testărilor clinice.

Educația

Ne străduim să educăm clienții și să le oferim informații pentru a lua decizii informate despre sănătatea lor.

Responsabilitate socială

Ne preocupăm de impactul nostru asupra mediului și comunității și ne angajăm să fim responsabili social și ecologic. Produsele KIRRANO sunt pentru a simți diferența. Suntem mândri de produsele noastre și beneficiile pe care le pot aduce.

În ce cazuri este indicată utilizarea suplimentelor naturiste și care sunt situațiile când, înainte de a le administra, persoanele trebuie să consulte cu medicii?

Să-ți imaginezi că suplimentele alimentare pot deveni o alternativă la medicamente este o greșeală gravă. În prezent, pasiunile în jurul suplimentelor alimentare au escaladat într-o asemenea măsură încât până și conceptul de recuperare, care este asociat cu sănătatea și, prin urmare, este legat de medicină, devine interzis în cazul suplimentelor alimentare. Cei care au încercat să aplice și să prescrie biocorectori în loc de medicamente sunt de vină pentru asta. Nu este corect, nu este necesar.

Biocorectorii sunt necesari pentru100% din populație, medicamente – numai în faza acută a bolii, adică pentru 20% din populație. Suplimentul alimentar nu este o alternativă la medicamente. Ele sunt complementare medicamentelor, atunci când vine vorba de o boală sau una care este utilizată atunci când medicamentele nu sunt necesare. Uneori oamenii confundă o boală cu un proces patologic care poate fi asimptomatic, adică încă nu există boală, dar patologia există deja.

Prin urmare, spre deosebire de medicamente, biocorectorii sunt întotdeauna necesari. Ei trebuie să prevină, să suprime procesul patologic, să provoace dezvoltarea inversă a procesului patologic – regresie.

Care sunt planurile de viitor ale Kirrano? Cum vedeți compania în următorii ani și ce aport credeți că veți aduce sănătății populației?

Reieșind din misiune, viziune și valorile Kirrano, sper să fim împreună mai fericiți.

 

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 19:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 19:50 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova pentru anul curent, anticipând acum o creștere economică zero în locul declinului de 1,3% prevăzut anterior. Anunțul a fost făcut în cadrul noii analize economice regionale (Regional Economic Prospects) publicate în septembrie.

În același timp, BERD a menținut prognoza de creștere economică pentru Moldova în 2024, preconizând că PIB-ul țării va înregistra o creștere semnificativă de 3,5%. Aceste ajustări vin în urma unei evaluări a situației economice din prima jumătate a anului 2023, marcând o îmbunătățire a perspectivelor de redresare.

Analiza BERD subliniază faptul că economia moldovenească a întâmpinat dificultăți în prima jumătate a anului 2023, după o scădere abruptă a activității economice în 2022. În ciuda unei scăderi de 2,4% a PIB-ului în primul trimestru din 2023, în special din cauza declinului continuu al consumului privat, există semne de îmbunătățire.

De asemenea, BERD remarcă o scădere a inflației anuale la 9,7% în august 2023, influențată de stabilizarea prețurilor globale la energie. Acest lucru a permis Băncii Naționale a Moldovei să reducă ratele dobânzilor, contribuind la creșterea reală a veniturilor în al doilea trimestru al anului.

Experții BERD afirmă că finanțarea externă semnificativă în 2023 a susținut moneda națională, a crescut rezervele valutare și a redus presiunea asupra bugetului de stat. Reformele de politică în contextul aderării la UE și continuarea finanțării externe puternice sunt văzute ca factori cheie care ar putea susține redresarea economică în a doua jumătate a anului 2023.

În 2022, PIB-ul Moldovei a înregistrat o scădere reală de 5,9%, ajungând la 272,6 miliarde de lei. În prima jumătate a anului 2023, PIB-ul a fost de 133,91 miliarde de lei, în scădere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău