Agenția de Investiții invită antreprenorii la Programul Export Mission

15 Oct. 2021, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Oct. 2021, 15:59 // Actual //  bani.md

Agenția de Investiții „Invest Moldova”, în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), anunță, în cadrul Programului EXPORT MISSIONS „Capacity building Support for Moldovan exporters to package and market their goods to potential EU investors”, un nou apel de exprimare a interesului din partea producătorilor și exportatorilor din domeniul agro-alimentar de a participa la misiuni de export pe piețele străine.

Programul prevede instruiri și consultanță pentru identificarea partenerilor de afaceri relevanți pe piețele-țintă și organizarea sesiunilor bilaterale (B2B) individuale pentru contractarea livrărilor.

Tot ceea ce trebuie să facă antreprenorul local, este să își exprime interesul de participare la Program până la data de 20 octombrie 2021, expediind un mesaj pe adresa de email – export@invest.gov.md.

În concurs vor fi selectate până la 30 de companii, care vor beneficia de misiuni de export și întâlniri cu clienți interesați de produsele acestora.

Etapele programului:

Apel de Exprimare a Interesului: 05 Octombrie – 20 Octombrie 2021

Selectarea până la 30 companii beneficiare: 15-20 Octombrie 2021

Elaborarea materialelor promoționale de prezentare a companiilor și a misiunii: 20-30 Octombrie 2021

Identificarea personalizată a clienților în piețele-țintă conform profilului fiecărui beneficiar și contactarea acestora:  Noiembrie-Decembrie 2021

Participarea la misiuni de afaceri (fizic/on-line în dependență de situația pandemică):  Noiembrie-Ianuarie 2021

Puteți contacta reprezentanții echipei implementatoare:

– Anastasia UNGUREANU, Agenția de Investiții, Email: anastasia.ungureanu@invest.gov.md

-Tatiana NANU, Gateway&Partners Moldova, T: +373 (69) 533895, Email: tatiana.nanu@gatewaypartners.net

Programul EXPORT MISSION este un program al Agenției de Investiții din Republica Moldova și este finanțat în cadrul Proiectului „Capacity building Support for Moldovan exporters to package and market their goods to potential EU investors”, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:18
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:18 // Uncategorized //  Ursu Victor

Germania analizează posibilitatea de a repatria cele 1.236 de tone de aur aflate în prezent în custodia Rezervei Federale din New York, potrivit unei investigații publicate de Politico. Valoarea metalului prețios este estimată la aproximativ 113 miliarde de euro.

Motivul? Tot mai mulți oficiali germani nu mai consideră Statele Unite un partener de încredere, în special în contextul unei posibile reveniri la putere a fostului președinte Donald Trump. Potrivit publicației, guvernul german este „șocat” de imprevizibilitatea politicii americane și de escaladarea discursurilor extremiste din jurul campaniei lui Trump.

Germania deține a doua cea mai mare rezervă de aur din lume, iar 37% din această rezervă este stocată în SUA, ca formă de garanție financiară în eventualitatea unor nevoi urgente de conversie în dolari sau alte valute forte. Însă în actualul context geopolitic, inclusiv în urma unei serii de declarații radicale ale unor apropiați ai lui Trump și a intervențiilor în alegerile din UE, acest aranjament pare din ce în ce mai riscant.

„Bineînțeles că întrebarea se pune din nou acum”, a declarat Marco Wanderwitz, deputat CDU aflat la final de mandat, care încă din 2012 solicita controale mai stricte asupra aurului depozitat în SUA și, eventual, repatrierea acestuia. La rândul său, europarlamentarul Markus Ferber a cerut mai multă transparență și inspecții clare privind rezervele.

Tema repatrierii aurului german nu este nouă, dar devine din nou actuală într-o lume în care „de neconceputul devine brusc gândibil”, remarcă Politico, referindu-se la noile incertitudini din relația transatlantică și la tentațiile autoritariste ale fostului lider american.

Această mișcare ar putea marca o schimbare profundă în încrederea Berlinului față de aliatul său tradițional și ar putea avea implicații majore în arhitectura financiară globală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ