Amazon şi alte companii cumpără credite de carbon de 180 de milioane dolari pentru jungla amazoniană

24 Sept. 2024, 16:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
24 Sept. 2024, 16:49 // Bani și Afaceri //  bani.md

Amazon şi alte cinci companii au convenit să cumpere credite de compensare a emisiilor de carbon care vor ajuta la conservarea pădurii tropicale din statul brazilian Para. Afacerea este evaluată la aproximativ 180 de milioane de dolari. Demersul se realizează prin iniţiativa de conservare a pădurilor LEAF Coalition.

Acordul reprezintă prima înţelegere a LEAF privind Amazonul, cea mai mare pădure tropicală din lume, care este vitală pentru a reduce schimbările climatice, a anunţat, în premieră, Reuters. Compania Amazon a confirmat achiziţia într-un comunicat, subliniind importanţa conservării pădurilor tropicale în abordarea schimbărilor climatice.

Chiar dacă interesul pentru creditele de carbon la nivel global nu a crescut, mai mulţi giganţii tehnologici precum Microsoft, Meta şi Google au făcut astfel de achiziţii în Brazila în acest an.

Alte 7 milioane de credite vor fi scoase la vânzare. Guvernele din SUA, Marea Britanie şi Norvegia au garantat o parte din aceste credite şi le vor cumpăra dacă firmele nu o fac.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2024, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Dec. 2024, 15:53 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori de la Moldovagaz, și-a exprimat dezamăgirea față de ședința publică organizată pentru a analiza impactul majorării tarifelor la gazele naturale asupra consumatorilor și economiei naționale. Într-o postare pe rețelele sociale, Tofilat a calificat discuțiile drept „sterile”, susținând că acestea au fost organizate „mai mult de ochii lumii”, fără rezultate concrete.

„Am venit cu două pagini de întrebări, dar am reușit să adresez doar două dintre ele, fără a primi răspunsuri clare. Problemele nu au dispărut nicăieri”, a declarat Tofilat.

Acesta a subliniat necesitatea unui format profesionist al discuțiilor, fără camere de luat vederi și fără populism, concentrat pe probleme concrete. Totodată, Tofilat a propus ca la finalul acestor consultări să fie formulată o listă de recomandări clare, care să stabilească măsuri concrete pentru evitarea repetării crizei.

„Dacă totul se limitează la ‘a găsi vinovatul’, fără a lua măsuri, la iarna viitoare ne vom pomeni fix în aceeași situație și vom căuta alți vinovați”, a avertizat Tofilat.

La sfârșitul ședinței au fost formulate mai multe recomandări pentru Energocom, Ministerul Energiei, Moldovagaz și ANRE. Instituțiile urmează să prezinte măsurile luate în 60 de zile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală