Angajații SpaceX care l-au criticat pe Elon Musk sunt acum concediați

20 Iun. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iun. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

SpaceX a concediat mai mulți angajați care au scris și distribuit o scrisoare prin care criticau comportamentul lui Elon Musk, fondator și CEO al companiei aerospațiale.

Scrisoarea descria comportamentul lui Elon Musk ca fiind „o sursă frecventă de distragere și stânjenire” pentru cei care au redactat-o. Prin această scrisoare se cerea ca SpaceX să condamne comportamentul lui Elon Musk în mod public.

„Având în vedere că CEO-ul nostru Elon Musk este văzut drept imaginea SpaceX, fiecare Tweet pe care-l postează este o declarație publică a companiei. Este critic să clarificăm echipelor noastre că mesajele sale nu reflectă munca, misiunea sau valorile noastre”, se arată în scrisoare.

Conform unui e-mail trimis de către președintele companiei SpaceX, Gwynne Shotwell, și consultat de publicația The Verge, mai mulți angajați aflați în spatele redactării acestei scrisori au fost concediați.

„Nu aveam nevoie de acest activism exagerat, în condițiile în care avem foarte multă muncă critică de realizat”, ar fi declarat reprezentantul SpaceX în e-mail-ul trimis angajaților.

Realitatea Live

01 Dec. 2022, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2022, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Guvernele Uniunii Europene au ajuns joi la un acord provizoriu privind introducerea unui plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de petrol rusesc exportat pe mare. Pe lângă aceasta, UE vrea să adopte și un mecanism de ajustare care ar permite menţinerea plafonului la cel puţin 5% sub preţul pieţei, a declarat pentru Reuters un diplomat european.

Polonia, ţară care a militat pentru ca acest plafon să fie fixat la cel mai redus nivel posibil, are timp până la ora 15.00 GMT să accepte acordul provizoriu, care ulterior va avea nevoie să fie aprobat vineri de toate guvernele UE prin procedură scrisă, a precizat diplomatul citat de Reuters.

„Plafonul de preţ a fost stabilit la 60 de dolari însoţit de o prevedere pentru a-l menţine la 5% sub preţul pieţei pentru ţiţeiul rusesc, pe baza cifrelor IEA. Polonia are timp până la ora 16.00 CET să fie de acord. Dacă va face acest lucru, mâine va fi o procedură scrisă pentru aprobare”, a spus diplomatul.

Potrivit mai multor diplomaţi europeni, Lituania şi Estonia, care anterior au sprijinit eforturile Poloniei de a stabili plafonul de preţ fie fixat la cel mai redus nivel posibil, sunt şi ele de acord cu o limită de 60 de dolari per baril.

Joi în jurul orei 13.52 GMT preţul de piaţă al ţiţeiului rusesc Ural era de 70,3 dolari per baril.

Ideea plafonării preţului pentru ţiţeiul rusesc exportat pe mare a fost sugerată de Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7), în ideea de a limita veniturile strânse de Moscova din exporturile de petrol, şi în consecinţă a capacităţii Moscovei de a finanţa invazia din Ucraina, fără a evita însă un şoc global în aprovizionarea cu petrol.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău