Anunț important de la Air Moldova: Un zbor va fi anulat, iar altele 3 vor fi operate cu întârziere

28 Iul. 2022, 12:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2022, 12:07 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Alertele zilnice cu bombă perturbează grav activitatea operațională a companiei aeriene Air Moldova și a altor companii. Astfel, Air Moldova anunță despre anularea unui zbor și despre reținerea altor trei curse.

„Alertele zilnice, consecutive rețin aeronavele la sol cu peste 4-6 ore, acest fapt împiedică deservirea curselor, mai mult ca atât aeroporturile de destinație refuză să accepte aterizarea aeronavelor noastre în afara orarului stabilit. Anularea și reținerea zborurilor NU este o măsură acceptabilă de companie, este o consecință inevitabilă a terorizării la care suntem supuși în ultimele săptămâni.”
Astfel, astăzi, 28 iulie se rețin zborurile operate de Air Moldova din și spre:
  • București 9U 861/ 862;
  • Paris 9U 283/ 284;
  • Verona 9U 885/ 886.

De asemenea, astăzi se anulează zborul 9U 833/ 9U 834 Chișinău-Londra-Chișinău. Potrivit Air Moldova, Aeroportul Stansted, nu acceptă aterizarea și decolarea acestui zbor în afara orarului stabilit)

Astfel, pasagerii cursei anulate spre și din Londra pot beneficia de opțiunile propuse de companie sau pot solicita rambursarea totală la locul procurării biletului.
De asemenea, compania aeriană anunță că reținerile în lanț vor persista și în următoarele zile. În acest context, pasagerii sunt rugați să verifice informațiile despre zbor înainte de a veni la Aeroport.
„Dacă zborul dvs se reține sau este anulat, vă rugăm să urmați instrucțiunile primite pe adresa de email. Timpul de așteptare a răspunsului poate dura mai mult decât de obicei.”
Din cauza alertelor frecvente cu bombă și FlyOne anunță despre operarea cu întârziere a anumitor zboruri pentru ziua de astăzi, 28 iulie curent.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău