Anunț pe piața bancară – OTP Bank semnează o nouă achiziție

02 Iun. 2021, 11:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 11:34 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

OTP Bank – cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est, a semnat la final de mai, un acord de achiziție în proporție de 100% a băncii slovene Nova KBM, inclusiv a sucursalelor acesteia.

Achiziționarea Nova KBM, semnifică pentru OTP Group continuarea expansiunii în regiune și consolidarea stabilității. Proaspăt alăturată grupului, Nova KBM (Nova Kreditna Banka Maribor) a aparținut anterior, în proporție de 80% – Apollo Global Management și 20% – BERD.

Datorită structuri eficiente, atât economice cât și juridice, Grupul OTP furnizează serviciile sale financiare universale prin intermediul mai multor subsidiare în 11 țări. Recenta achiziție este cea mai semnificativă din istoria OTP Group, întrucât garantează Grupului poziția de lider pe piața Sloveniei (atât în împrumuturi, cât și în depozite), cu o pondere de aproape 30%.

După obținerea tuturor aprobărilor de reglementare, tranzacția urmează a fi finalizată în al doilea trimestru al anului viitor.

OTP Group este un grup bancar important la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic peste 20 milioane de clienți din 11 țări.

Mobiasbanca – OTP Group s-a alăturat grupului OTP în vara anului 2019. Fiind o bancă sistemică cu peste 30 de ani de experiență pe piața din Moldova, care oferă o gamă completă de servicii pentru 8.000 de companii și 165.000 de persoane fizice prin 52 de sucursale în toată țara.

P.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.