Aplicațiile care îți omoară bateria telefonului mobil! Șterge-le chiar acum și salvează durata de viață a bateriei tale

18 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 19:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Este timpul să ștergi câteva aplicații  din telefonul tău. Probabil, la început, smartphone-ul tău a avut o durată de viață extraordinară a bateriei în prima lună de utilizare. Dar încet, performanța bateriei a început să scadă. Se pare că o mare parte din acestea ar putea depinde de aplicațiile pe care le-ați instalat. Și nu, nu este doar Tinder sau Facebook.

Oamenii de la pCloud, o companie de stocare în cloud, au analizat 100 dintre cele mai populare aplicații pentru a vedea care consumau bateria. În timp ce aplicațiile pentru rețelele de socializare au fost concurente evidente pentru reducerea ionului de litiu, au existat câteva aplicații mai benigne pe care majoritatea nu le-ar suspecta niciodată.

1. FitBit

Fitbit folosește  14 din 16 funcții de fundal disponibile: cameră, locație, microfon și conexiune Wi-Fi. Astfel aplicația folosește 92% din baterie.

2. Skype

Dacă ai instalat Skype în telefonul tău atunci trebuie să știi că acesta consumă 87% din baterie.

3. Facebook

Este deja cunoscut că rețelele de socializare consumă o bună parte din bateria ta. Trebuie să cunoști că Facebook este primul în listă și consumă 82% din baterie.

4. AirBNB

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări. Trebuie să cunoști că aplicația AirBNB folosește, la fel ca și Facebook 82% din bateria ta.

5. Instagram

Cum era și de așteptat rețeau de socializare Intagram este în top, aplicația consumă 79% din baterie.

6. Tinder

Nici aplicația Tinder nu rămâne în urmă, aplicația consumă 77% din baterie.

7. Snapchat

La fel ca și Tinder, aplicația Snapchat consumă 77% din baterie.

8. WhatsApp

WhatsApp este și el în top, la fel ca și Tinde și Snapchat aplicația folosește 77% din baterie.

9. Zoom

Așa cum majoritatea întălnirilor și a evenimentelor au trecut în mediul online, tot mai mulți au descărcat aplicația Zoom în telefon, care la rândul ei consumă tocmai 77% din baterie.

10 Youtube

Youtube este o altă aplicație care folosește o cantitate semnificativă din bateria smartphone-ului tău. Aplicația consumă și ea 77% din baterie.

 

 

 

 

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:33 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Partidul Acțiune și Solidaritate a decis. Deputatul Boris Marcoci va fi candidatul partidului la alegerile locale din Bălți. Decizia a fost luată la ședinţa Biroului Permanent Naţional PAS din 20 septembrie 2021, anunță vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, scrie Realitatea.md.

Alegerile locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc în data de 21 noiembrie 2021.

„Partidul Acțiune și Solidaritate înţelege importanţa alegerilor anticipate din municipiul Bălţi, al doilea oraş ca importanţă din ţară. Multiplele probleme ale urbei pot fi soluţionate doar de către o echipă puternică şi capabilă să înţeleagă doleanţele bălţenilor. Iată de ce, la şedinţa Biroului Permanent Naţionale PAS din 20 septembrie 2021 din partea formaţiunii a fost înaintată candidatura deputatului Boris Marcoci. Domnul Marcoci şi-a legat viaţa de „capitala Nordului”, construind acolo familia şi vatra, îi ştie toate păsurile şi necazurile şi este cunoscut şi apreciat de bălţeni. Împreună cu echipa PAS, vom face o campanie în care să-i convingem pe locuitorii municipiului că merită să trăiască într-un oraş curat, comod şi primitor”, a scris Popșoi.

Boris Marcoci este un om de afaceri din Bălți. Acesta a fost ales în anul 2010, în Parlament, pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova. În 2015, Marcoci a candidat de asemenea la funcția de primar de Bălți, fiind membru PLDM.

În decembrie 2016, acesta a anunțat că părăsește PLDM. Acest lucru s-a întâmplat după arestarea liderului partidului, Vlad Filat.

În spațiul online au apărut infomații precum că în toamna anului 2015, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti i-a acordat Ordinul „Gloria Muncii” lui Boris Marcoci, iar în 2016, acesta a fost distins cu premiul cel mai bun antreprenor în sectorul construcțiilor din Bălți, printr-un ordin semnat de premierul Pavel Filip.

Realitatea.md precizează că funcția de edil al municipiului Bălți a rămas vacantă după ce fostul primar, Renato Usatîi, și-a dat demisia. Atribuțiile sale au fost preluate de către Tatiana Dubițkaia. Ordinul a fost semnat de Usatîi cu o zi înainte de a se elibera din funcție.

Amintim că Renato Usatîi și-a depus oficial demisia de la șefia Primăriei în data de 2 septembrie la o întrunire cu bălțenii. Politicianul spune că a rămas dezamăgit de rezultatul obținut în oraș la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În cadrul întrevederii, Usatîi și-a prezentat raportul de activitate.

În total, în data de 21 noiembrie 2021, vor avea loc alegeri locale noi în 15 localități.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală