Aplicațiile care îți omoară bateria telefonului mobil! Șterge-le chiar acum și salvează durata de viață a bateriei tale

18 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 19:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Este timpul să ștergi câteva aplicații  din telefonul tău. Probabil, la început, smartphone-ul tău a avut o durată de viață extraordinară a bateriei în prima lună de utilizare. Dar încet, performanța bateriei a început să scadă. Se pare că o mare parte din acestea ar putea depinde de aplicațiile pe care le-ați instalat. Și nu, nu este doar Tinder sau Facebook.

Oamenii de la pCloud, o companie de stocare în cloud, au analizat 100 dintre cele mai populare aplicații pentru a vedea care consumau bateria. În timp ce aplicațiile pentru rețelele de socializare au fost concurente evidente pentru reducerea ionului de litiu, au existat câteva aplicații mai benigne pe care majoritatea nu le-ar suspecta niciodată.

1. FitBit

Fitbit folosește  14 din 16 funcții de fundal disponibile: cameră, locație, microfon și conexiune Wi-Fi. Astfel aplicația folosește 92% din baterie.

2. Skype

Dacă ai instalat Skype în telefonul tău atunci trebuie să știi că acesta consumă 87% din baterie.

3. Facebook

Este deja cunoscut că rețelele de socializare consumă o bună parte din bateria ta. Trebuie să cunoști că Facebook este primul în listă și consumă 82% din baterie.

4. AirBNB

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări. Trebuie să cunoști că aplicația AirBNB folosește, la fel ca și Facebook 82% din bateria ta.

5. Instagram

Cum era și de așteptat rețeau de socializare Intagram este în top, aplicația consumă 79% din baterie.

6. Tinder

Nici aplicația Tinder nu rămâne în urmă, aplicația consumă 77% din baterie.

7. Snapchat

La fel ca și Tinder, aplicația Snapchat consumă 77% din baterie.

8. WhatsApp

WhatsApp este și el în top, la fel ca și Tinde și Snapchat aplicația folosește 77% din baterie.

9. Zoom

Așa cum majoritatea întălnirilor și a evenimentelor au trecut în mediul online, tot mai mulți au descărcat aplicația Zoom în telefon, care la rândul ei consumă tocmai 77% din baterie.

10 Youtube

Youtube este o altă aplicație care folosește o cantitate semnificativă din bateria smartphone-ului tău. Aplicația consumă și ea 77% din baterie.

 

 

 

 

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.