Aplicațiile care îți omoară bateria telefonului mobil! Șterge-le chiar acum și salvează durata de viață a bateriei tale

18 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Mai 2021, 19:00 // Au Bani //  MD Bani

Este timpul să ștergi câteva aplicații  din telefonul tău. Probabil, la început, smartphone-ul tău a avut o durată de viață extraordinară a bateriei în prima lună de utilizare. Dar încet, performanța bateriei a început să scadă. Se pare că o mare parte din acestea ar putea depinde de aplicațiile pe care le-ați instalat. Și nu, nu este doar Tinder sau Facebook.

Oamenii de la pCloud, o companie de stocare în cloud, au analizat 100 dintre cele mai populare aplicații pentru a vedea care consumau bateria. În timp ce aplicațiile pentru rețelele de socializare au fost concurente evidente pentru reducerea ionului de litiu, au existat câteva aplicații mai benigne pe care majoritatea nu le-ar suspecta niciodată.

1. FitBit

Fitbit folosește  14 din 16 funcții de fundal disponibile: cameră, locație, microfon și conexiune Wi-Fi. Astfel aplicația folosește 92% din baterie.

2. Skype

Dacă ai instalat Skype în telefonul tău atunci trebuie să știi că acesta consumă 87% din baterie.

3. Facebook

Este deja cunoscut că rețelele de socializare consumă o bună parte din bateria ta. Trebuie să cunoști că Facebook este primul în listă și consumă 82% din baterie.

4. AirBNB

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări. Trebuie să cunoști că aplicația AirBNB folosește, la fel ca și Facebook 82% din bateria ta.

5. Instagram

Cum era și de așteptat rețeau de socializare Intagram este în top, aplicația consumă 79% din baterie.

6. Tinder

Nici aplicația Tinder nu rămâne în urmă, aplicația consumă 77% din baterie.

7. Snapchat

La fel ca și Tinder, aplicația Snapchat consumă 77% din baterie.

8. WhatsApp

WhatsApp este și el în top, la fel ca și Tinde și Snapchat aplicația folosește 77% din baterie.

9. Zoom

Așa cum majoritatea întălnirilor și a evenimentelor au trecut în mediul online, tot mai mulți au descărcat aplicația Zoom în telefon, care la rândul ei consumă tocmai 77% din baterie.

10 Youtube

Youtube este o altă aplicație care folosește o cantitate semnificativă din bateria smartphone-ului tău. Aplicația consumă și ea 77% din baterie.

 

 

 

 

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO