Apple nu se mai numără printre primii 5 furnizori de smartphone-uri din China

27 Iul. 2024, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
27 Iul. 2024, 11:56 // Actual //  bani.md

Producătorul de iPhone-uri Apple a fost scos din topul celor mai mari cinci furnizori de smartphone-uri din China, în trimestrul al doilea, pe măsură ce concurenţa venită din partea brandurilor autohtone, precum Huawei, se intensifică, potrivit unui raport realizat de firma Canalys, citat de CNBC, transmite News.ro.

Cota de piaţă a Apple în China a scăzut la 14% în trimestrul al doilea, arată raportul, de la 15% în primul trimestru şi 16% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Producătorul de iPhone-uri, care a fost al treilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului trecut, a coborât pe locul şase, cu aproximativ 9,7 milioane de livrări de telefoane, conform calculelor CNBC.

”Este primul trimestru din istorie în care furnizorii autohtoni domină toate cele cinci poziţii”, a declarat Lucas Zhong, analist de cercetare la Canalys.

Livrările Apple au fost în declin din primul trimestru, când au scăzut cu 25% de la an la an, la 10 milioane de telefoane.

Strategiile vânzătorilor chinezi pentru produse high-end şi colaborarea lor profundă cu lanţurile de aprovizionare locale încep să dea roade în funcţiile hardware şi software.

Cel mai recent telefon Magic V3 al Honor, care foloseşte GenAI, a îmbunătăţit semnificativ experienţa utilizatorului cu dispozitivele pliabile”, a adăugat Zhong.

Pe de altă parte, Apple se confruntă cu un un blocaj pe piaţa chineză, deoarece îşi propune să ”stabilizeze preţurile cu amănuntul şi să protejeze marjele partenerilor”, a spus el.

Localizarea serviciilor Apple Intelligence în China va fi o mişcare importantă în următoarele 12 luni, a spus Canalys, deoarece mărcile chineze încorporează în mod agresiv AI generativă în produsele lor.

Din aprilie până în iunie, Vivo a revenit pe primul loc, cu o cotă de piaţă de 19% şi 13,1 milioane de unităţi livrate – datorită vânzărilor puternice offline şi online în timpul festivalului de comerţ electronic ”618”.

Oppo s-a menţinut pe locul doi, cu 11,3 milioane de unităţi, susţinut de lansarea noii sale serii Reno 12.

Honor, companie desprinsă din grupul Huawei, s-a clasat pe locul al treilea, cu 10,7 milioane de telefoane livrate, marcând o creştere de 4% faţă de intervalul similar al anului anterior.

Huawei s-a clasat pe locul patru, cu o cotă de piaţă de 15% şi 10,6 milioane de telefoane livrate – nu a ajuns în primele cinci cu un an mai devreme.

Afacerile de consum ale Huawei au cunoscut o renaştere în China după lansarea smartphone-ului său Mate 60.

Xiaomi a ocupat locul cinci, susţinută de lansarea primei sale maşini electrice, SU7, contribuind, de asemenea, la vânzările solide ale K70 şi seriei emblematice 14, a spus Canalys.

În general, piaţa chineză de smartphone-uri a crescut cu 10% de la an la an în al doilea trimestru, livrările depăşind 70 de milioane de unităţi, a spus Canalys.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2024, 15:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
05 Dec. 2024, 15:37 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Banca Națională a Moldovei (BNM) a decis să mențină rata de bază la nivelul de 3,60% anual, subliniind importanța predictibilității politicii monetare și a menținerii inflației în coridorul țintei pe termen mediu. Totodată, Comitetul executiv al BNM a anunțat reducerea normelor rezervelor obligatorii pentru două perioade consecutive, măsură menită să sprijine economia națională.

Norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldovenești și valută neconvertibilă va scădea cu 2 puncte procentuale, ajungând la 23,0% între 16 decembrie 2024 și 15 ianuarie 2025 și ulterior la 22,0% între 16 ianuarie și 15 februarie 2025. În cazul rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în valută liber convertibilă, reducerea va fi de la 36,0% la 34,0% începând cu 16 decembrie 2024 și de la 34,0% la 31,0% între 16 ianuarie și 15 februarie 2025.

Această diminuare a normelor rezervelor obligatorii are ca scop reducerea costurilor de creditare, facilitând accesul la finanțare și influențând pozitiv economia.

BNM a reiterat că va continua să monitorizeze atent situația macroeconomică la nivel intern și extern. În funcție de evoluția inflației, a riscurilor și a incertitudinilor, instituția va interveni cu măsuri suplimentare pentru a asigura stabilitatea prețurilor, obiectivul său fundamental.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală