Armata lui Vladimir Putin plănuiește să trimită câini fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina

07 Dec. 2022, 04:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 04:37 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin încearcă să-și construiască un nou plan de atac după ce peste 100.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. De data aceasta oficialii de la Kremlin vor să dreseze câinii fără stăpân pentru a-i folosi ca atacatori kamikaze împotriva tancurilor ucrainene.

Oficialii de la Kremlin iau în considerare un plan în care să le pună câinilor fără stăpân explozibili și să-i antreneze să se îndrepte spre tancurile ucrainene în rol de atacatori sinucigași.

Vladimir Viktor Makarov, deputat al Partidului Comunist din orașul Oryol, a venit cu ideea bizară la o întâlnire regională, deoarece forțele lui Vladimir Putin sunt cu un picior în spate în Ucraina. Makarov a sugerat că desfășurarea câinilor fără stăpân ar întări forțele ruse și ar trata problema lipsei de adăpost pentru animale în Rusia.

Cât de disperată este armata lui Vladimir Putin

În sesiunea de vineri a Adunării Legislative regionale, Makarov a prezentat această prevedere în timp ce discuta un proiect de lege privind împuternicirea guvernelor locale de a se ocupa de animalele fără stăpân.

Mai exact, parlamentarii ruși au discutat luni un proiect de lege care presupune antrenarea câinilor fără stăpân pentru a-i trimite în război ca atacatori sinucigași. Conform propunerii, câinilor li s-ar lega explozibil pe corp și ar fi antrenați să alerge către tancurile ucrainene.

Viktor Makarov consideră că folosirea câinilor fără stăpân ar îmbunătăți „operațiunea militară specială” din Ucraina care se află în dificultate.

Adresându-se colegilor, el a spus: „Îmi propun să educ acești câini să arunce în aer tancurile”

Dar moțiunea nu a reușit să treacă, deoarece colegii săi și alte partide au adus în discuție diversele probleme logistice implicate în antrenarea câinilor fără stăpân pentru a deveni atacatori sinucigași. Vicepreședintele parlamentului regional, Oleg Koshelev, l-a întrebat pe viceguvernatorul complexului agroindustrial Serghei Borzenkov, care sunt șansele ca animalele să nu muște oamenii, însă, oficialul nu a putut oferi niciun răspuns.

Între timp, deputatul Andrei Frolov a întrebat și despre costul financiar al păstrării unui animal fără adăpost pe zi. Având în vedere lipsa de răspunsuri, propunerea de lege a fost respinsă.

Mark Hertling, fostul general comandant al Armatei Statelor Unite în Europa, a scris pe Twitter: „Nu știu de ce este nevoie să antreneze câini pentru a face asta”.

Rajan Menon, directorul programului Grand Strategy la Defense Priorities, crede că acesta este încă un semn că forțele ruse pierd războiul. Menon a declarat: „Acesta poate fi o dovadă suplimentară că rușii fac tot posibilul pentru a învinge”, scrie Express.

Realitatea Live

12 Sept. 2024, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2024, 17:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Comisia Națională a Pieței Financiare a autorizat emisiunea suplimentară de acțiuni a gigantului JLC, cu 11,2 milioane de lei (200 049 de acțiuni ordinare nominative).

Capitalul companiei după majorare va constitui 68,2 milioane de lei divizat în 1 218 429 de acțiuni.

Ultimele date arată că în 2023, JLC a contabilizat un profit de 694,1 milioane de lei și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

JLC SA deţine peste 68% din capitalul celui de-al doilea producător de lactate din Moldova, Incomlac din Bălţi.

Din grup mai fac parte reţeaua de magazine Jardi, compania de construcţii Monolit, gospodării agricole cu peste 2.000 de hectare de terenuri agricole, dar şi fabrici de lactate în Ucraina, Kazahstan şi România.

Despre Vladimir Jardan care stă în spatele grupului se cunosc puţine, el preluând o parte din afacerile din domeniul lactatelor prin intermediul unui fond de investiţii creat în perioada privatizării contra bonuri patrimoniale în anii 90 ai secolului XX.

Vladimir Jardan a avut conexiuni şi cu băncile implicate în furtul miliardului. Astfel înainte de introducerea administrării specială de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi iniţierii procedurii de lichidare a Băncii Sociale, milionarul Vladimir Jardan, deţinea direct 0,72% din acțiunile instituției, dar împreună cu acțiunile deținute de firmele Jardi, JLC, Logos-Grup și Incomlac avea 5,28%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău