Armata lui Vladimir Putin plănuiește să trimită câini fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina

07 Dec. 2022, 04:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 04:37 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin încearcă să-și construiască un nou plan de atac după ce peste 100.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. De data aceasta oficialii de la Kremlin vor să dreseze câinii fără stăpân pentru a-i folosi ca atacatori kamikaze împotriva tancurilor ucrainene.

Oficialii de la Kremlin iau în considerare un plan în care să le pună câinilor fără stăpân explozibili și să-i antreneze să se îndrepte spre tancurile ucrainene în rol de atacatori sinucigași.

Vladimir Viktor Makarov, deputat al Partidului Comunist din orașul Oryol, a venit cu ideea bizară la o întâlnire regională, deoarece forțele lui Vladimir Putin sunt cu un picior în spate în Ucraina. Makarov a sugerat că desfășurarea câinilor fără stăpân ar întări forțele ruse și ar trata problema lipsei de adăpost pentru animale în Rusia.

Cât de disperată este armata lui Vladimir Putin

În sesiunea de vineri a Adunării Legislative regionale, Makarov a prezentat această prevedere în timp ce discuta un proiect de lege privind împuternicirea guvernelor locale de a se ocupa de animalele fără stăpân.

Mai exact, parlamentarii ruși au discutat luni un proiect de lege care presupune antrenarea câinilor fără stăpân pentru a-i trimite în război ca atacatori sinucigași. Conform propunerii, câinilor li s-ar lega explozibil pe corp și ar fi antrenați să alerge către tancurile ucrainene.

Viktor Makarov consideră că folosirea câinilor fără stăpân ar îmbunătăți „operațiunea militară specială” din Ucraina care se află în dificultate.

Adresându-se colegilor, el a spus: „Îmi propun să educ acești câini să arunce în aer tancurile”

Dar moțiunea nu a reușit să treacă, deoarece colegii săi și alte partide au adus în discuție diversele probleme logistice implicate în antrenarea câinilor fără stăpân pentru a deveni atacatori sinucigași. Vicepreședintele parlamentului regional, Oleg Koshelev, l-a întrebat pe viceguvernatorul complexului agroindustrial Serghei Borzenkov, care sunt șansele ca animalele să nu muște oamenii, însă, oficialul nu a putut oferi niciun răspuns.

Între timp, deputatul Andrei Frolov a întrebat și despre costul financiar al păstrării unui animal fără adăpost pe zi. Având în vedere lipsa de răspunsuri, propunerea de lege a fost respinsă.

Mark Hertling, fostul general comandant al Armatei Statelor Unite în Europa, a scris pe Twitter: „Nu știu de ce este nevoie să antreneze câini pentru a face asta”.

Rajan Menon, directorul programului Grand Strategy la Defense Priorities, crede că acesta este încă un semn că forțele ruse pierd războiul. Menon a declarat: „Acesta poate fi o dovadă suplimentară că rușii fac tot posibilul pentru a învinge”, scrie Express.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău