Armata lui Vladimir Putin plănuiește să trimită câini fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina

07 Dec. 2022, 04:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 04:37 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin încearcă să-și construiască un nou plan de atac după ce peste 100.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. De data aceasta oficialii de la Kremlin vor să dreseze câinii fără stăpân pentru a-i folosi ca atacatori kamikaze împotriva tancurilor ucrainene.

Oficialii de la Kremlin iau în considerare un plan în care să le pună câinilor fără stăpân explozibili și să-i antreneze să se îndrepte spre tancurile ucrainene în rol de atacatori sinucigași.

Vladimir Viktor Makarov, deputat al Partidului Comunist din orașul Oryol, a venit cu ideea bizară la o întâlnire regională, deoarece forțele lui Vladimir Putin sunt cu un picior în spate în Ucraina. Makarov a sugerat că desfășurarea câinilor fără stăpân ar întări forțele ruse și ar trata problema lipsei de adăpost pentru animale în Rusia.

Cât de disperată este armata lui Vladimir Putin

În sesiunea de vineri a Adunării Legislative regionale, Makarov a prezentat această prevedere în timp ce discuta un proiect de lege privind împuternicirea guvernelor locale de a se ocupa de animalele fără stăpân.

Mai exact, parlamentarii ruși au discutat luni un proiect de lege care presupune antrenarea câinilor fără stăpân pentru a-i trimite în război ca atacatori sinucigași. Conform propunerii, câinilor li s-ar lega explozibil pe corp și ar fi antrenați să alerge către tancurile ucrainene.

Viktor Makarov consideră că folosirea câinilor fără stăpân ar îmbunătăți „operațiunea militară specială” din Ucraina care se află în dificultate.

Adresându-se colegilor, el a spus: „Îmi propun să educ acești câini să arunce în aer tancurile”

Dar moțiunea nu a reușit să treacă, deoarece colegii săi și alte partide au adus în discuție diversele probleme logistice implicate în antrenarea câinilor fără stăpân pentru a deveni atacatori sinucigași. Vicepreședintele parlamentului regional, Oleg Koshelev, l-a întrebat pe viceguvernatorul complexului agroindustrial Serghei Borzenkov, care sunt șansele ca animalele să nu muște oamenii, însă, oficialul nu a putut oferi niciun răspuns.

Între timp, deputatul Andrei Frolov a întrebat și despre costul financiar al păstrării unui animal fără adăpost pe zi. Având în vedere lipsa de răspunsuri, propunerea de lege a fost respinsă.

Mark Hertling, fostul general comandant al Armatei Statelor Unite în Europa, a scris pe Twitter: „Nu știu de ce este nevoie să antreneze câini pentru a face asta”.

Rajan Menon, directorul programului Grand Strategy la Defense Priorities, crede că acesta este încă un semn că forțele ruse pierd războiul. Menon a declarat: „Acesta poate fi o dovadă suplimentară că rușii fac tot posibilul pentru a învinge”, scrie Express.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău