Asociația „MOTIVAȚIE” la 20 de ani de activitate. „Ne putem mândri cu rezultatele noastre”

27 Ian. 2022, 16:38
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Ian. 2022, 16:38 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova împlinește 20 de ani de la fondare. Cu acest prilej asociația a prezentat principalele programe, serviciile și rezultatele de bază, implementate în tot acest timp.

„MOTIVAȚIE” a fost prima organizație din Republica Moldova care a pilotat și promovat metodologia Angajării Asistate la nivel de stat pentru a oferi servicii de înaltă calitate persoanelor cu dizabilități. În perioada 2013-2021 cu suportul MOTIVAȚIEI au fost angajate în câmpul muncii peste 292 de persoane cu dizabilități, iar 68 persoane cu dizabilități au fot ajutate să se încadreze la studii (2015-2021).

Ei sunt membrii fondatori ai MOTIVAȚIEI (Igor Meriacre, Nicolae Beșliu și Oxana Pisceanscaia), echipa de implementare a proiectelor și Consiliul de Administrare al Asociației. Oameni care au depus mult suflet, efort și curaj ca lucrurile să se schimbe spre bine în țara noastră, încet, dar sigur. Ei au fost pionerii schimbărilor din Republica Moldova.

Nicolae Beșliu, Președintele Asociației, a felicitat echipa și membrii Consiliului de Administrare cu aniversarea celor 20 de ani de activitate. El a remarcat că, pe parcursul acestei perioade, Asociația a realizat peste 50 de proiecte inovative și îndrăznețe, care au avut un impact pozitiv asupra vieții persoanelor cu dizabilități, a membrilor familiilor acestora, dar și întreaga societate:

Am evoluat ca organizație și echipă în atingerea misiunii și obiectivelor propuse. Faptul că noi am avut atâtea proiecte și rezultate palpabile vorbește despre o echipă puternică. Ne putem mândri cu rezultatele noastre”, a concluzionat președintele Asociației.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău