Atenție, consumatori! Un producător de sucuri vinde în supermarketuri loturi întregi cu termen expirat

02 Apr. 2021, 10:49
 // Categoria: Slider // Autor:  Otilia Cotruța
02 Apr. 2021, 10:49 // Slider //  Otilia Cotruța

Produsele cu termen expirat pe rafturile magazinelor nu mai sunt niște simple excepții nefericite. Un producător autohton vinde cu bună conștiință loturi întregi de suc expirat. Concluzia se desprinde din mai multe imagini probante în care apar bonuri fiscale din diferite rețele de magazine, în care sunt indicate ziua și ora cumpărăturii, iar în toate cazurile aceeași situație – produse expirate.

Fotografiile au fost trimise pe adresa redacției noastre de un cititor care afirmă că consumă regulat și sistematic sucuri, fiind ademenit de ofertele de pe raft. Abia ajuns acasă, acesta a descoperit că sucul procurat este cu termenul de valabilitate depășit cu două săptămâni. Autorul îndeamnă consumatorii să fie mai precauți atunci când se află în compartimentul cu sucuri, dar și să analizeze cu atenție ambalajul care apare în imaginea de mai jos:

Am fi putut admite că este vorba despre o eroare umană dacă situația se înregistra într-un singur magazin, însă realitatea e mult mai tristă. Bonurile fiscale demonstrează că loturile expirate ale sucurilor sub marca comercială „Delicios” se regăsesc în mai multe supermarketuri, iar produsele au expirat încă acum câteva săptămâni.

 

 

 

Autorul imaginilor spune că a mers personal în diferite magazine pentru a se convinge de această rea-credință, iar în baza cecurilor adunate va depune o plângere la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Între timp, redacția noastră a expediat fotografiile serviciului de presă al instituției pentru a obține un comentariu. În solicitarea noastră i-am întrebat pe cei de la ANSA despre cum ar trebui să procedeze cumpărătorul în astfel de situații, ce face clientul cu produsul expirat achiziționat și unde depunem reclamațiile. Totodată, i-am întrebat cine se face vinovat de aceste situații și ce riscă responsabilii. Secretarul de presă al ANSA, Boris Harea, ne-a comunicat că instituția are nevoie de timp pentru a prelucra solicitarea noastră și că va reveni ulterior cu un răspuns.

Solicitați de noi, juristul companiei producătoare dă asigurări că toate produsele sunt livrate cu termen bun, iar în acest caz ar fi vorba despre o concurență neloială.

„Urmează să clarificăm situația cu rețeaua de magazine”, a mai adăugat Doina Neagu.

Am contactat telefonic și administrațiile rețelelor de magazin din imagini. Doar într-o rețea, un specialist al direcției marketing ne-a oferit un comentariu, în timp ce toți ceilalți au refuzat să explice situația.

„Magazinele noastre au un număr de telefon „linia fierbinte” pe care clienții îl apelează dacă au probleme în timpul procesului de cumpărături. Nu a existat niciun apel de la acest client. Ne pasă de reputația noastră și urmărim plângerile de pe paginile de pe Internet. Dacă apar astfel de întrebări, contactăm cumpărătorul și încercăm să rezolvăm problema în favoarea cumpărătorului”, ne-a explicat specialistul în marketing.

Realitatea Live

03 Oct. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Turkish Airlines a anunţat că suspendă zborurile către mai multe oraşe ruseşti.

Exodul ruşilor, care fug din cauza recrutării în armată, i-a speriat pe turci. Reprezentanţii companiei Turkish Airlines au anunţat că suspendă zborurile către mai multe oraşe ruseşti.

Măsura companiei aviatice a fost luată luni şi vizează zborurile spre mai mult oraşe din Rusia. Este vizat şi oraşul Minsk din Belarus. De asemenea, Turkish Airlines nu va opera nici în câteva zone din Ucraina.
Turkish Airlines a anunţat că decizia va fi în vigoare până pe 31 decembrie.

În cazul Rusiei, suspendarea se aplică zborurilor către Ekaterinburg, Krasnodar, Rostov-pe-Don şi Soci, informează Tass.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău