Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  0.0966%
 • USD
  17.7606
  -0.3299%
 • RUB
  0.2392
  -0.5017%
 • RON
  4.3713
  0.1007%
 • UAH
  0.6423
  0.0467%

Atenție, consumatori! Un producător de sucuri vinde în supermarketuri loturi întregi cu termen expirat

02 Apr. 2021, 10:49
 // Categoria: Slider // Autor:  Otilia Cotruța
02 Apr. 2021, 10:49 // Slider //  Otilia Cotruța

Produsele cu termen expirat pe rafturile magazinelor nu mai sunt niște simple excepții nefericite. Un producător autohton vinde cu bună conștiință loturi întregi de suc expirat. Concluzia se desprinde din mai multe imagini probante în care apar bonuri fiscale din diferite rețele de magazine, în care sunt indicate ziua și ora cumpărăturii, iar în toate cazurile aceeași situație – produse expirate.

Fotografiile au fost trimise pe adresa redacției noastre de un cititor care afirmă că consumă regulat și sistematic sucuri, fiind ademenit de ofertele de pe raft. Abia ajuns acasă, acesta a descoperit că sucul procurat este cu termenul de valabilitate depășit cu două săptămâni. Autorul îndeamnă consumatorii să fie mai precauți atunci când se află în compartimentul cu sucuri, dar și să analizeze cu atenție ambalajul care apare în imaginea de mai jos:

Am fi putut admite că este vorba despre o eroare umană dacă situația se înregistra într-un singur magazin, însă realitatea e mult mai tristă. Bonurile fiscale demonstrează că loturile expirate ale sucurilor sub marca comercială „Delicios” se regăsesc în mai multe supermarketuri, iar produsele au expirat încă acum câteva săptămâni.

 

 

 

Autorul imaginilor spune că a mers personal în diferite magazine pentru a se convinge de această rea-credință, iar în baza cecurilor adunate va depune o plângere la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Între timp, redacția noastră a expediat fotografiile serviciului de presă al instituției pentru a obține un comentariu. În solicitarea noastră i-am întrebat pe cei de la ANSA despre cum ar trebui să procedeze cumpărătorul în astfel de situații, ce face clientul cu produsul expirat achiziționat și unde depunem reclamațiile. Totodată, i-am întrebat cine se face vinovat de aceste situații și ce riscă responsabilii. Secretarul de presă al ANSA, Boris Harea, ne-a comunicat că instituția are nevoie de timp pentru a prelucra solicitarea noastră și că va reveni ulterior cu un răspuns.

Solicitați de noi, juristul companiei producătoare dă asigurări că toate produsele sunt livrate cu termen bun, iar în acest caz ar fi vorba despre o concurență neloială.

„Urmează să clarificăm situația cu rețeaua de magazine”, a mai adăugat Doina Neagu.

Am contactat telefonic și administrațiile rețelelor de magazin din imagini. Doar într-o rețea, un specialist al direcției marketing ne-a oferit un comentariu, în timp ce toți ceilalți au refuzat să explice situația.

„Magazinele noastre au un număr de telefon „linia fierbinte” pe care clienții îl apelează dacă au probleme în timpul procesului de cumpărături. Nu a existat niciun apel de la acest client. Ne pasă de reputația noastră și urmărim plângerile de pe paginile de pe Internet. Dacă apar astfel de întrebări, contactăm cumpărătorul și încercăm să rezolvăm problema în favoarea cumpărătorului”, ne-a explicat specialistul în marketing.

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație