Aur şi argint pentru vinurile din soiuri autohtone, produse de Castel Mimi

17 Oct. 2023, 10:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Oct. 2023, 10:26 // Actual //  Lupu Eduard

Castel Mimi – promotorul vinurilor din soiuri autohtone obţine rezultate excelente la concursurile internaţionale la care participă cu vinurile produse exclusiv din soiuri locale de struguri.

Ne mândrim că vinurile noastre sunt apreciate pentru înalta lor valoare şi ajung să fie medaliate cu aur şi argint în cadrul celor mai prestigioase competiţii de vinificaţie din lume. Cele cinci cupaje şi vinuri de soi produse în ultimii ani se bucură nu doar de aprecierea consumatorilor din ţara noastră, dar şi a somelierilor din ţările care au scris istorie în domeniul vinificaţiei.

„Feteasca Neagră”, „Sânzienele”, „Sfăditele”, „Rara Neagră Rose” şi „Rara Neagră” sunt vinuri create exclusiv din soiurile noastre locale de struguri, iar Castel Mimi le promovează la nivel mondial, la fiecare concurs la care participă.

Astfel, în ultimii patru ani, acestea au reuşit să obţină 14 medalii de frunte, dintre care 10 de aur. Primul vin, produs din soiuri autohtone de struguri, şi apreciat cu aur la un concurs desfăşurat în Polonia, în anul 2020, a fost cupajul „Sfăditele”, creat din strugurii de „Feteasca Neagră” şi „Rara Neagră”. Au urmat alte trei medalii pentru acest vin, obţinute în anii următori la concursuri care au avut loc în Marea Britanie şi Germania.

De succes şi apreciere se bucură şi cupajul „Sânzienele”, un vin alb, uşor, creat din strugurii de „Fetească Regală”, „Feteasca Albă” şi „Viorica”. Canada, Germania, Franţa şi Spania, ultimele două ţări având o vastă experienţă şi istorie în domeniul vitivinicol, sunt statele care au acordat note maxime acestui cupaj, care s-a învrednicit şi el cu aur şi argint.

„Rara Neagră Rose”, un vin revigorant, produs din unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone de struguri, care emană o aromă de zmeură şi grapefruit, a fost medaliat doar cu aur la toate concursurile internaţionale la care a fost prezent.

Cu vinurile sale din soiuri autohtone, Castel Mimi a primit cele mai multe distincţii în Germania. Tot de acolo, de la Berliner Wine Trophy şi Mundus Vini Spring Tasting, sunt şi cele mai recente şase medalii de aur şi argint, obţinute în luna septembrie pentru „Feteasca Neagră”, „Rara Neagră Rose”, şi „Sfăditele”.

  Suntem recunoscători şi în acelaşi timp mândri că soiurile noastre autohtone, din strugurii care cresc pe plantaţiile noastre însorite, obţin note maxime şi concurează cu soiuri clasice, care sunt cultivate în toată lumea. Aprecierile înalte ne fac şi mai motivaţi să le producem şi să promovăm Republica Moldova drept un producător de vinuri de calitate, unice şi nemaiîntâlnite în alte părţi ale lumii.[/caption]

Alegeţi soiuri autohtone de vinuri! Deveniţi astfel ambasadorul Republicii Moldova în lumea mare!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău