Averea lui Musk s-a prăbușit cu 17 miliarde de dolari urmare a reducerii acțiunilor Tesla

05 Iun. 2022, 06:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iun. 2022, 06:30 // Actual //  Lupu Eduard

Acțiunile Tesla au scăzut cu 9,2% într-o zi după ce s-a aflat că fondatorul companiei, Elon Musk, vrea să reducă personalul cu 10%. Averea omului de afaceri este estimată la 216,8 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Musk a pierdut 16,9 miliarde de dolari din cauza scăderii valorii acțiunilor, notează publicația. Înainte de aceasta, acțiunile Tesla au crescut timp de patru săptămâni la rând.

Cu o zi înainte, Reuters a raportat că fondatorul și CEO-ul Tesla a spus într-o scrisoare adresată conducerii companiei că are „un sentiment foarte prost despre economia globală”. Musk a anunțat, de asemenea, planuri de a reduce cu 10% din locurile de muncă și de a suspenda angajarea de noi angajați.

Mai devreme s-a știut că ar fi trimis o scrisoare tuturor angajaților săi despre necesitatea de a lucra de la birou, a scris Bloomberg. În scrisoare, omul de afaceri și-a exprimat nemulțumirea față de munca de la distanță la Tesla. „Toți cei care doresc să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou minimum (și mă refer la „minim”) 40 de ore pe săptămână sau să părăsească Tesla. Este mai puțin decât cerem de la muncitorii din fabrică”, a scris Musk într-o scrisoare.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 33% față de un an în această săptămână, a declarat Matt Maley, strategul șef al pieței Miller Tabak. „Principalul lucru la care se gândesc probabil investitorii în acest moment este că Musk tace”, a spus el pentru Forbes.

Cea mai mare scădere a venit după anunțul lui Musk, în aprilie, privind achiziția Twitter în sumă fde 44 de miliarde de dolari. Pe 13 mai, Musk a anunțat că își suspendă achiziția rețelei de socializare în timp ce așteaptă rezultatele verificării numărului de conturi false și spam. În urma anunțului, acțiunile Twitter au scăzut cu 20% în pre-tranzacționare, iar acțiunile Tesla au crescut cu peste 5%.

Analistul Cowen Jeffrey Osborne și-a redus vineri prețul țintă pentru acțiunile Tesla de la 790 de dolari la 700 de dolari, mai scrie Forbes. Acest lucru vine pe fondul preocupărilor continue cu privire la nivelurile de producție ale Chinei din cauza focarului de coronavirus.

La sfârșitul lunii mai, un grup de investitori de la Twitter a intentat un proces împotriva lui Musk la un tribunal din California, acuzându-l că a manipulat piața pentru a-și crea condiții favorabile în procesul de achiziție a acestei companii, a informat CNBC.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

01 Dec. 2022, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2022, 17:22 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu susține că Agenția Proprietății Publice a constituit o comisiei externă de expertiză în vederea elucidării cauzelor opririi avariate a blocului energetic nr.3 (CET Sursa 1) de la Termoelectrica

Constantin Borosan, secretar de stat în domeniul energeticii, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Președintele Comisiei;

Victor Parlicov, expert în domeniul energetic, societatea civilă;

Sergiu Tofilat, expert în domeniul energetic, societatea civilă;

Chicu Sergiu, șef adjunct Direcția contencios și control al legalității, Agenția Proprietății Publice;

Balan Victor, doctor conferențiar, Universitatea Tehnică din Moldova;

Braga Dumitru, doctor, lector, șef Departament Energetică, Universitatea Tehnică din Moldova;

Cernei Mihail, doctor conferențiar, Universitatea Tehnică din Moldova, ex-director S.A.”Termocom”;

Guțu Aurel, doctor conferențiar, Universitatea Tehnică din Moldova;

Dobrea Ina, lector universitar, Universitatea Tehnică din Moldova;

Golovanov Nicolae, profesor, Facultatea Energetică, Universitatea Politehnică București;

Vasile Nemțan, șef adjunct automatică și verificări, S.A.” CET Nord”;

Oboznîi Denis, șef adjunct serviciu în alte ramuri, Serviciul juridic S.A.”Termoelectrica”, secretarul Comisiei.

La data de 11 noiembrie, ora 01:46, a avut loc oprirea avariată a blocului energetic nr. 3, cu sarcina electrică de 18 MW, ca urmare a acționării protecțiilor caracteristice unui scurt circuit intern a generatorului.

Astfel, a fost micșorată presiunea hidrogenului din corpul generatorului până la 0,8 kgf/cm2. Ulterior, comisia tehnică a stabilit, în urma inspectării generatorului, cauza deconectării avariate, fiind pătrunderea în corpul generatorului a unui volum de apă din conducta de alimentare a răcitoarelor. Pe conducta răcitorului a fost depistată o fisură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău