Averea lui Musk s-a prăbușit cu 17 miliarde de dolari urmare a reducerii acțiunilor Tesla

05 Iun. 2022, 06:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iun. 2022, 06:30 // Actual //  Lupu Eduard

Acțiunile Tesla au scăzut cu 9,2% într-o zi după ce s-a aflat că fondatorul companiei, Elon Musk, vrea să reducă personalul cu 10%. Averea omului de afaceri este estimată la 216,8 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Musk a pierdut 16,9 miliarde de dolari din cauza scăderii valorii acțiunilor, notează publicația. Înainte de aceasta, acțiunile Tesla au crescut timp de patru săptămâni la rând.

Cu o zi înainte, Reuters a raportat că fondatorul și CEO-ul Tesla a spus într-o scrisoare adresată conducerii companiei că are „un sentiment foarte prost despre economia globală”. Musk a anunțat, de asemenea, planuri de a reduce cu 10% din locurile de muncă și de a suspenda angajarea de noi angajați.

Mai devreme s-a știut că ar fi trimis o scrisoare tuturor angajaților săi despre necesitatea de a lucra de la birou, a scris Bloomberg. În scrisoare, omul de afaceri și-a exprimat nemulțumirea față de munca de la distanță la Tesla. „Toți cei care doresc să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou minimum (și mă refer la „minim”) 40 de ore pe săptămână sau să părăsească Tesla. Este mai puțin decât cerem de la muncitorii din fabrică”, a scris Musk într-o scrisoare.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 33% față de un an în această săptămână, a declarat Matt Maley, strategul șef al pieței Miller Tabak. „Principalul lucru la care se gândesc probabil investitorii în acest moment este că Musk tace”, a spus el pentru Forbes.

Cea mai mare scădere a venit după anunțul lui Musk, în aprilie, privind achiziția Twitter în sumă fde 44 de miliarde de dolari. Pe 13 mai, Musk a anunțat că își suspendă achiziția rețelei de socializare în timp ce așteaptă rezultatele verificării numărului de conturi false și spam. În urma anunțului, acțiunile Twitter au scăzut cu 20% în pre-tranzacționare, iar acțiunile Tesla au crescut cu peste 5%.

Analistul Cowen Jeffrey Osborne și-a redus vineri prețul țintă pentru acțiunile Tesla de la 790 de dolari la 700 de dolari, mai scrie Forbes. Acest lucru vine pe fondul preocupărilor continue cu privire la nivelurile de producție ale Chinei din cauza focarului de coronavirus.

La sfârșitul lunii mai, un grup de investitori de la Twitter a intentat un proces împotriva lui Musk la un tribunal din California, acuzându-l că a manipulat piața pentru a-și crea condiții favorabile în procesul de achiziție a acestei companii, a informat CNBC.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul ucrainean al Apărării ironizează turiștii ruși care au ales să se odihnească în Crimeea și, după exploziile de la baza aeriană militară rusă, părăsesc în grabă peninsula.

Centrul de presă al ministerului a publicat un videoclip amuzant, recomandându-le rușilor să refuze să viziteze Crimeea pentru a ocoli „vacanța de vară neplăcut de caldă”. Videoclipul a fost postat pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Vorbind sarcastic la două zile după exploziile de la Novofedorivka, armata ucraineană a lăsat să se înțeleagă riscul de a-și ruina vacanțele din cauza mai multor explozii la unitățile militare ale Rusiei din peninsula.

În mesaj, armata ucraineană trolează și trupele de ocupație ruse, sugerând că seria de explozii puternice la baza aeriană a fost rezultatul fumatului în locuri neautorizate.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău