Previziuni sumbre pentru piața cripto. Mii de monede virtuale și zeci de platforme vor dispărea – CNBC

04 Iun. 2022, 18:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2022, 18:32 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe firme din industria criptomonedelor au declarat pentru CNBC că mii de criptomonede se vor prăbuşi, în timp ce numărul platformelor blockchain va scădea în următorii ani.

Mai multe firme din industria criptomonedelor au declarat pentru CNBC că mii de criptomonede se vor prăbuşi, în timp ce numărul platformelor blockchain va scădea în următorii ani.

”Unul dintre efectele a ceea ce am văzut săptămâna trecută cu problema Terra este că suntem în stadiul în care practic există prea multe blockchainuri, prea multe monede. Asta derutează utilizatorii şi aduce şi anumite riscuri pentru utilizatori”, a declarat Bertrand Perez, CEO al Fundaţiei Web3, pentru CNBC, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveţia, săptămâna trecută.

”Ca la începutul internetului, aveai o mulţime de companii dotcom şi multe dintre ele erau înşelătorii şi nu aduceau nicio valoare şi toate acestea au fost eliminate. Şi acum avem companii foarte utile şi legitime”, a mai spus Perez.

Brad Garlinghouse, CEO al companiei de plăţi transfrontaliere Ripple, a spus că probabil că ”zeci” de criptomonede vor rămâne în viitor.

”Cred că se pune o întrebare, dacă avem nevoie sau nu de 19.000 de monede astăzi. În lumea reală există poate 180 de valute”, a spus Garlinghouse.

Directorul pentru investiţii al Guggenheim, Scott Minerd, a adăugat şi mai mult pesimism săptămâna trecută, când a spus că majoritatea criptomonedelor sunt ”junk” (nerecomandate investiţiilor n.r.), dar că bitcoin şi ethereum vor supravieţui.

Comentariile din industrie vin pe măsură ce piaţa criptomonedelor continuă să fie sub presiune. Bitcoin a scăzut cu peste 50% faţă de cel ridicat nivel atins în noiembrie, în timp ce u multe alte monede digitale sunt mult mai scăzute faţă de maximele lor istorice.

Multe platforme blockchain diferite, de la Ethereum la Solana, luptă pentru o poziţie de lider în industrie. Dar Brett Harrison, CEO al platformei de criptomonede FTX U.S., a spus că sutele de platforme existente în prezent nu vor supravieţui toate.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău