Avertisment teribil în plin război a ministrului Apărării din Bulgaria

08 Mart. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mart. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Apărării din Bulgaria, Dragomir Zakov, a fost provocat să comenteze situația războiului din Ucraina, despre care analiștii și observatorii internaționali spun că se va extinde, având în vedere dorința lui Vladimir Putin de a reconstrui URSS-ul.

Într-o intervenție televizată la postul BTV din Bulgaria, oficialul a transmis că, în opinia sa, dacă ar fi să analizăm lucrurile logic, Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina. Următoarea țară pe lista președintelui rus este Republica Moldova, a spus ministrul Apărării Dragomir Zakov.

Potrivit acestuia, încă nu există o decizie concretă de a ajuta Ucraina cu arme. El a precizat că țara are nevoie de muniție și arme, dar are cerințe specifice în ceea ce privește tipurile și cantitatea acestora. Zakov a comentat, de asemenea, evoluția războiului de până acum.

„Putin s-a surprins singur cu ceea ce a făcut. El se aștepta la o victorie rapidă și ca liderii ucraineni să părăsească rapid țara. Se aștepta, de asemenea, la o scindare în NATO și UE. El a ieșit deja din orice scenariu pe care l-a planificat”, a afirmat ministrul bulgar al Apărării, Dragomir Zakov.

Ieri, 7 martie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat în cadrul emisiunii „În Profunzime” că deocamdată nu există vreun pericol care are veni din partea trupelor ruse dislocate în Transnistria.

„Raioanele de Est ale Republicii Moldova nu sunt controlate de autoritățile constituționale și aici avem o armată străină. Există o anumită doză de risc aici. Dar nu există un pericol de atac militar asupra Republicii Moldova. În regiunea transnistreană nu există mișcări, acțiuni, care ar duce la concluzia că acolo se pregătește participarea la acțiuni militare. E firesc să fim îngrijorați, nu ne-am imaginat vreodată că la hotar cu Republica Moldova vor avea loc acțiuni militare, dar, repet, nu există nicio informație care să ne arate vreun pericol militar pentru Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău