Băiețelul care a absolvit facultatea la doar 11 ani: vrea să creeze organe artificiale

09 Iul. 2021, 16:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iul. 2021, 16:56 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Laurent Simon are un IQ  mult mai înalt decât 99,9% din oamenii de pe planetă. Băiețelul are doar 11 ani și tocmai a absolvit prima facultate, secția fizică. Acesta știe deja ce va face pe viitor.

„Planul lui pe termen lung este să devină un inventator. El spune că visul său este să creeze organe artificiale. Există și un motiv. Bunicii lui au probleme cardiace și vrea să-i ajute.

Laurent Simon în vârstă de doar 11 ani, are deja diplomă în fizică, iar liceul l-a absolvit la vârsta de 8 ani și putea să devină cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie.

Inițial, băiețul s-a înscris la Universitatea din Eindhoven, însă nu i-a fost permis să își încheie studiile: nu avea suficiente examene bifate. Așa că a renunțat, s-a întors în Belgia și a încheiat 3 ani de facultate într-un interval de 12 luni. Acum, Laurent visează să schimbe lumea.

Într-un interviu pentru De Telegraaf, el spune că obiectivul său este să înlocuiască părți ale corpului uman cu unele mecanice. Astfel, vrea să atingă nemurirea. Părinții lui Loran și-au dat seama rapid că fiul lor este diferit, dar în același timp e cât se poate de normal.

Alexander Simion, tatăl lui Laurent: „Am văzut că îi plăceau alte lucruri, nu jucăriile. Dar nu ne-am gândit că este atât de special. Că aceste lucruri se întâmplau pentru că este atât de inteligent. Mulți oameni cred că tipii inteligenți neapărat joacă șah, se uită la filme cu Stephen Hawking sau lucruri de genul asta, dar Laurent este altfel. El consideră șahul plictisitor. Preferă să se uite la filme de acțiune.”

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală