Bătălia pentru averea miliardarului Al Fayed, tatăl iubitului prințesei Diana. Cine se luptă pentru bani

04 Sept. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
04 Sept. 2023, 07:16 // Actual //  bani.md

Moartea lui Mohamed Al Fayed, la vârsta de 94 de ani, se pare că va declanșa o bătălie pentru moștenire. Presa britanică scrie că e vorba de un imperiu de 1,7 miliarde de lire sterline pentru care deja copiii săi se află în război.

La succesiune vor fi înscriși Heini Wathen, în vârstă de 68 de ani, cea de-a doua soție, Heini Wathen, în vârstă de 68 de ani și cei patru copii avuți împreună.

Miliardarul Al Fayed, fostul proprietar al Harrods, se crede că avea încă un număr extraordinar de active de milioane de lire sterline, inclusiv hotelul Paris Ritz și un conac lângă Oxted, Surrey.

Proprietatea multora este deținută prin trusturi și paradisuri fiscale, inclusiv Bermuda, Luxemburg și Liechtenstein, deci este dificil să se stabilească exact câte posedă, informează Daily Mail.

Va fi o situație pe care urmează să o descâlcească copiii miliardarului, Jasmine, 42 de ani, Karim, 39 de ani, Camilla, 38 de ani și Omar, 35 de ani.

Dar ceea ce face lucrurile extrem de dificile este faptul că Omar și Camila au fost deja implicați într-o luptă pentru putere și avere unul împotriva celuilalt, dispută care a ajuns la Înalta Curte. Documentele de la Înalta Curte sugerează că cel puțin trei membri ai familiei au fost implicați în proces.

Ziarele spun că în prima fază, din 2020, Omar folosea sala de gimnastică de pe proprietatea tatălui său din Surrey când el, mama Heini Wathen și sora Camilla s-au certat.

Scandalul familial care a ajuns în presă și la proces

Se spune că a avut loc o „altercație fizică” între Omar și soțul Camillei, Mohamad Esreb.

Omar a cerut daune de 100.000 de lire sterline pentru un atac despre care a susținut că a fost orchestrat de Camilla și soțul ei, omul de afaceri sirian Esreb.

Amândoi au negat acuzațiile și, în schimb, au depus propriul set de acuzații pe care Omar le-a respins. Principala acuzație a fost faptul că Omar era un consumator înrăit de droguri ilegale, iar comportamentul lui iresponsabil este o rușine pentru familie.

Într-un interviu acordat Mail în 2021, el a insistat că nu este consumator de droguri și a spus că a fost victima unei „lupte pentru putere între frați”.

El a spus: „Este o dramă destul de comună atunci când există familii cu o figură de lider mai în vârstă care se află în perioada de iarnă a vieții. Nu concurez pentru poziția de câine de top. Caut cu adevărat să încurajez armonia.”

Cazul a fost dispus să fie soluționat în mod privat de către judecător, rezultatul fiind necunoscut.

Ce s-ar înscrie pe lista averii lui Mohamed Al Fayed

Se pare că nu există un inventar clar a ceea ce a rămas în urma tatălui lui Dody Al Fayed, iubitul prințesei Diana, de la moartea cărora s-au împlinit recent 26 de ani. Și nici ce înseamnă această împărțire a averii răposatului Mohamed Al-Fayed nu este clară.

În ceea ce privește activele sale, Al Fayed a fost cu siguranță la un moment dat proprietarul apartamentelor de lux din Park Lane din Londra și Manhattan din New York.

Nouă mașini Rolls-Royce, o colecție de artă opulentă și statuia lui Michael Jackson de la Fulham FC au fost printre proprietățile sale.

Conacul său Oxted are 220 de acri de teren, o piscină, grajduri și grădini și se crede că valorează aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

Între timp, Ritz din Paris a costat 10 milioane de lire sterline în 1979, dar acum valorează cel puțin 500 de milioane de lire sterline.

Fiul cel mic al lui Al Fayed, Omar, este deja directorul unei companii legate de domeniul Balnagown al tatălui său din Highlands.

Mohamed Al Fayed a fost îndrăgit de englezi după ce a cumpărat echipa de fotbal Fulham FC în 1997, iar injecția sa de bani a ajutat clubul să ajungă în Premier League și în competițiile europene în doar câțiva ani. Când nu a mai putut să se ocupe personal de afaceri, din cauza vârstei, a vândut clubul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Ian. 2025, 14:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
17 Ian. 2025, 14:23 // Actual //  Ursu Victor

NuScott Bessent, miliardarul care conduce un fond speculativ și fost nominalizat de Donald Trump pentru funcția de secretar al Trezoreriei SUA, a prezentat în fața senatorilor americani un plan economic agresiv care vizează consolidarea puterii economice a Statelor Unite și contracararea rivalilor geopolitici. Într-o audiență de confirmare desfășurată joi, Bessent a susținut politica tarifară a fostului președinte și a pledat pentru menținerea reducerilor fiscale și relaxarea reglementărilor interne, în încercarea de a transforma economia americană, cea mai mare din lume.

„Trebuie să protejăm lanțurile de aprovizionare vulnerabile și să folosim sancțiunile într-un mod coordonat pentru a proteja securitatea națională a Statelor Unite”, a declarat Bessent, subliniind că dolarul american trebuie să rămână principala monedă de rezervă globală. În același timp, Bessent a subliniat importanța reînnoirii reducerilor fiscale pentru persoane fizice și companii, adoptate în 2017, avertizând că renunțarea la aceste măsuri ar putea declanșa o „criză economică majoră” în Statele Unite, cu impact negativ asupra clasei de mijloc și a celor cu venituri mici.

Politica externă și sancțiuni economice: presiune asupra Rusiei și altor adversari
Bessent a abordat și politica economică internațională, anunțând un sprijin ferm pentru sancțiuni mai dure împotriva sectorului petrolier din Rusia. „Dacă președintele Trump solicită acest lucru, voi sprijini impunerea unor sancțiuni mai severe asupra marilor companii petroliere rusești, pentru a forța Rusia să negocieze”, a spus Bessent, referindu-se la situația din Ucraina. Aceasta declarație a influențat imediat piața petrolului, prețul țițeiului Brent crescând cu peste 1 dolar, ajungând la 81 de dolari pe baril.

Pe lângă presiunea asupra Rusiei, se estimează că noua administrație va intensifica sancțiunile și împotriva petrolului iranian și venezuelean, continuând politica de izolare economică a rivalilor geopolitici ai SUA.

O eră a suprematiei dolarului și a economiei interne mai puternice. Bessent a subliniat că politica economică a administrației Trump va promova nu doar stabilitatea economică în interiorul Statelor Unite, dar și va reafirma poziția dolarului ca monedă globală de rezervă. Cu sancțiuni economice mai dure și reduceri fiscale extinse, administrația viitoare vizează o eră în care Statele Unite să își consolideze atât influența economică, cât și puterea strategică pe plan internațional.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală