Bezos făcea burghere, iar Elon Musk vinde jocuri video: primele locuri de muncă ale miliardarilor mondiali

19 Iul. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Iul. 2021, 05:40 // Au Bani //  MD Bani

Oameni precum Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffet, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Bill Gates și Ratan Tata sunt câțiva dintre acești miliardari care au muncit din greu pentru a ajunge la acest nivel.

Aceste personalități mega-cunoscute au început la un moment dat în viața lor totul de la zero, pentru că nu toată lumea se naște cu bogăție. Miliardari precum Elon Musk, Jeff Bezos și Warren Buffet sunt o inspirație pentru mulți. Numele lor sunt în topul clasamentelor mondiale ale miliardarilor și au o contribuție vitală la stabilitatea economică a țării lor. Conducerea imperiilor de afaceri într-un mod distinct a făcut ca acești magnati să iasă din mulțime. Dar trebuie să fi existat un punct de plecare pentru că nu toată lumea se naște cu o lingură de argint. Acești miliardari proveneau din domenii diverse și erau personalități complet diferite, dar toți acești oameni mari aveau două lucruri în comun. În primul rând și-au identificat pasiunea la o vârstă fragedă, iar în al doilea sunt persoane determinate.

Elon Musk

Musk este destul de popular în rândul oamenilor pentru desenele și tweet-urile sale despre Tesla și Bitcoin. Directorul executiv al Tesla și SpaceX a obținut primul său post de inginer software în 1983. Obișnuia să vândă jocuri video și să ia acasă 500 de dolari, adică 37.405 pe lună. A crescut în Africa de Sud și a imigrat mai târziu în Canada la vârsta de 17 ani și a început să lucreze ca inginer software.

Jeff Bezos

Proprietarul Amazon și, în prezent, cea persoană cea mai bogată din lume, și-a obținut primul loc de muncă la la McDonald’s. Avea doar 16 ani și câștiga 2,69 dolari pe oră.

Warren Buffet

Magnatul american al afacerilor, Warren Buffett a livrat ziare în 1994. Președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway a livrat ziare pentru The Washington Post și câștiga 175 USD în fiecare lună.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg a facilitat comunicarea, cu oamenii care trăiesc departe, prin introducerea Facebook. Nu mulți știu că primul job al CEO-ului Facebook a fost să construiască un player de muzică numit Synapse. Avea 18 ani când lucra pentru Synapse și ulterior a devenit una dintre cele mai influente platforme de social media.

Steve Jobs

Fondatorul Apple, Steve Jobs și-a început cariera făcând jocuri video pentru Atari și astăzi compania sa este unul dintre cele mai valoroase branduri de pe piață.

Bill Gates

Odată ce a lucrat ca programator de computer pentru TRW, astăzi este co-fondatorul Microsoft Corporation. La TRW a fost primul său loc de muncă pe care l-a început în ultimul an de liceu la doar 15 ani.

Ratan Tata

Industrial popular și om cu o inimă de aur, Ratan Tata și-a primit primul loc de muncă la Tata Steel în 1961. Obișnuia să gestioneze furnalul și lopata de calcar.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală