Bezos făcea burghere, iar Elon Musk vinde jocuri video: primele locuri de muncă ale miliardarilor mondiali

19 Iul. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Iul. 2021, 05:40 // Au Bani //  MD Bani

Oameni precum Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffet, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Bill Gates și Ratan Tata sunt câțiva dintre acești miliardari care au muncit din greu pentru a ajunge la acest nivel.

Aceste personalități mega-cunoscute au început la un moment dat în viața lor totul de la zero, pentru că nu toată lumea se naște cu bogăție. Miliardari precum Elon Musk, Jeff Bezos și Warren Buffet sunt o inspirație pentru mulți. Numele lor sunt în topul clasamentelor mondiale ale miliardarilor și au o contribuție vitală la stabilitatea economică a țării lor. Conducerea imperiilor de afaceri într-un mod distinct a făcut ca acești magnati să iasă din mulțime. Dar trebuie să fi existat un punct de plecare pentru că nu toată lumea se naște cu o lingură de argint. Acești miliardari proveneau din domenii diverse și erau personalități complet diferite, dar toți acești oameni mari aveau două lucruri în comun. În primul rând și-au identificat pasiunea la o vârstă fragedă, iar în al doilea sunt persoane determinate.

Elon Musk

Musk este destul de popular în rândul oamenilor pentru desenele și tweet-urile sale despre Tesla și Bitcoin. Directorul executiv al Tesla și SpaceX a obținut primul său post de inginer software în 1983. Obișnuia să vândă jocuri video și să ia acasă 500 de dolari, adică 37.405 pe lună. A crescut în Africa de Sud și a imigrat mai târziu în Canada la vârsta de 17 ani și a început să lucreze ca inginer software.

Jeff Bezos

Proprietarul Amazon și, în prezent, cea persoană cea mai bogată din lume, și-a obținut primul loc de muncă la la McDonald’s. Avea doar 16 ani și câștiga 2,69 dolari pe oră.

Warren Buffet

Magnatul american al afacerilor, Warren Buffett a livrat ziare în 1994. Președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway a livrat ziare pentru The Washington Post și câștiga 175 USD în fiecare lună.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg a facilitat comunicarea, cu oamenii care trăiesc departe, prin introducerea Facebook. Nu mulți știu că primul job al CEO-ului Facebook a fost să construiască un player de muzică numit Synapse. Avea 18 ani când lucra pentru Synapse și ulterior a devenit una dintre cele mai influente platforme de social media.

Steve Jobs

Fondatorul Apple, Steve Jobs și-a început cariera făcând jocuri video pentru Atari și astăzi compania sa este unul dintre cele mai valoroase branduri de pe piață.

Bill Gates

Odată ce a lucrat ca programator de computer pentru TRW, astăzi este co-fondatorul Microsoft Corporation. La TRW a fost primul său loc de muncă pe care l-a început în ultimul an de liceu la doar 15 ani.

Ratan Tata

Industrial popular și om cu o inimă de aur, Ratan Tata și-a primit primul loc de muncă la Tata Steel în 1961. Obișnuia să gestioneze furnalul și lopata de calcar.

Realitatea Live

23 Mai 2025, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Mai 2025, 14:57 // Actual //  Ursu Victor

Gigantul energetic Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, intenționează să intre direct pe piața din Republica Moldova prin înființarea unei subsidiare de trading, care ar putea acoperi până la 30% din necesarul de gaze naturale al țării vecine.

„Există un potențial maxim de 1 miliard de metri cubi, cât este consumul total al Moldovei. Noi estimăm că am putea acoperi între 20% și 30% din acest volum”, a declarat directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, citat de Profit.ro.

Spre deosebire de România, unde Romgaz este obligată prin lege să vândă gaze la un preț reglementat de 120 lei/MWh pentru consumatorii casnici și CET-uri până în martie 2026, piața din Republica Moldova este complet liberalizată. Acest aspect creează o oportunitate de a vinde gazele la prețuri mai mari.

„Diferența dintre prețurile din România și cele din Republica Moldova, chiar și după scăderea tarifului de transport, ne permite să valorificăm gazele la un preț mai bun peste Prut”, se menționează într-un document oficial al Romgaz.

Planul de extindere a Romgaz în Moldova vine și în contextul în care compania se pregătește să majoreze semnificativ producția, odată cu extragerea gazelor din zăcământul offshore Neptun Deep, dezvoltat împreună cu OMV Petrom. Producția din Marea Neagră este așteptată să înceapă în 2027.

De altfel, Energocom, traderul de stat al Republicii Moldova, a semnat deja primul său contract pe termen lung cu OMV Petrom pentru livrări de gaze provenite din Neptun Deep, consolidând astfel poziția României ca furnizor strategic pentru securitatea energetică a Moldovei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO