Bezos făcea burghere, iar Elon Musk vinde jocuri video: primele locuri de muncă ale miliardarilor mondiali

19 Iul. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Oameni precum Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffet, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Bill Gates și Ratan Tata sunt câțiva dintre acești miliardari care au muncit din greu pentru a ajunge la acest nivel.

Aceste personalități mega-cunoscute au început la un moment dat în viața lor totul de la zero, pentru că nu toată lumea se naște cu bogăție. Miliardari precum Elon Musk, Jeff Bezos și Warren Buffet sunt o inspirație pentru mulți. Numele lor sunt în topul clasamentelor mondiale ale miliardarilor și au o contribuție vitală la stabilitatea economică a țării lor. Conducerea imperiilor de afaceri într-un mod distinct a făcut ca acești magnati să iasă din mulțime. Dar trebuie să fi existat un punct de plecare pentru că nu toată lumea se naște cu o lingură de argint. Acești miliardari proveneau din domenii diverse și erau personalități complet diferite, dar toți acești oameni mari aveau două lucruri în comun. În primul rând și-au identificat pasiunea la o vârstă fragedă, iar în al doilea sunt persoane determinate.

Elon Musk

Musk este destul de popular în rândul oamenilor pentru desenele și tweet-urile sale despre Tesla și Bitcoin. Directorul executiv al Tesla și SpaceX a obținut primul său post de inginer software în 1983. Obișnuia să vândă jocuri video și să ia acasă 500 de dolari, adică 37.405 pe lună. A crescut în Africa de Sud și a imigrat mai târziu în Canada la vârsta de 17 ani și a început să lucreze ca inginer software.

Jeff Bezos

Proprietarul Amazon și, în prezent, cea persoană cea mai bogată din lume, și-a obținut primul loc de muncă la la McDonald’s. Avea doar 16 ani și câștiga 2,69 dolari pe oră.

Warren Buffet

Magnatul american al afacerilor, Warren Buffett a livrat ziare în 1994. Președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway a livrat ziare pentru The Washington Post și câștiga 175 USD în fiecare lună.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg a facilitat comunicarea, cu oamenii care trăiesc departe, prin introducerea Facebook. Nu mulți știu că primul job al CEO-ului Facebook a fost să construiască un player de muzică numit Synapse. Avea 18 ani când lucra pentru Synapse și ulterior a devenit una dintre cele mai influente platforme de social media.

Steve Jobs

Fondatorul Apple, Steve Jobs și-a început cariera făcând jocuri video pentru Atari și astăzi compania sa este unul dintre cele mai valoroase branduri de pe piață.

Bill Gates

Odată ce a lucrat ca programator de computer pentru TRW, astăzi este co-fondatorul Microsoft Corporation. La TRW a fost primul său loc de muncă pe care l-a început în ultimul an de liceu la doar 15 ani.

Ratan Tata

Industrial popular și om cu o inimă de aur, Ratan Tata și-a primit primul loc de muncă la Tata Steel în 1961. Obișnuia să gestioneze furnalul și lopata de calcar.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 14:49 // Actual //  Lupu Eduard

Lucrările de reparaţii la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, care este nefuncţională de 22 de ani şi care va facilita traficul de mărfuri la graniţa cu Republica Moldova, sunt terminate în proporţie de 80%. Oficiali din cadrul CFR anunţă că efectivele care lucrează la reabilitarea tronsonului, în regie proprie, au fost crescute de la 70 la 100 de persoane.

În Portul Galaţi, feroviarii continuă lucrările de reparaţii, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 kilometri, dintre care 3,58 kilometri linie cu ecartament larg.

 „În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J Cale Largă – Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova. Volumul traficului de mărfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galaţi, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990-2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina. Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 kilometri, va avea un impact economic important, atât prin creşterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar şi a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galaţi, pe la graniţa cu Republica Moldova”, anunţă, joi, CFR Infrastructură.

Lucrările din Portul Galaţi sunt executate de Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, în regie proprie, pe două şantiere: linia de cale ferată  Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (3,58 kilometri) – ecartament larg şi linia CF Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 kilometri) – ecartament normal.

„Începând cu data de 20 (iunie – n.r.) am avut, în medie, 70 de oameni pe lucrare, iar în această dată pentru grăbirea execuţiei acestei lucrări suntem cu un efectiv de 100 de persoane. La acest moment, noi am reparat în proporţie de 80% această linie de cale ferată. Se execută lucrări de înlocuire traverse, înlocuire materiale mărunt de prindere. De asemenea, mai avem dispersate încă două echipe de lucru care desfăşoară buraj tehnologic şi într-un alt punct de lucru înlocuire traverse material mărunt şi burajul tehnologic specific”, a declarat, joi, Viorica Grecu, şef Divizie Tehnică în cadrul CFR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spunea, miercuri, într-o postare pe Facebook, că reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare, iar redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia, via Republica Moldova, în Portul Galaţi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău