Bitcoin, creștere spectaculoasă pe bursele de valori. Care este motivul exploziei controversatei monede

13 Ian. 2024, 06:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Ian. 2024, 06:00 // Actual //  Lupu Eduard

Valoarea monedei digitale Bitcoin a înregistrat un salt considerabil, ca urmare a faptului că 10 fonduri tranzacționate la bursa de peste Ocean oferă expunere directă la una dintre cele mai cunoscute active digitale au debutat pe bursele de valori.

Bitcoin s-a tranzacționat astăzi cu 46.000 de dolari

Moneda digitală Bitcoin este tranzacționată în prezent cu aproape 46.000 de dolari. Mai puțin cu aproximativ 15.000 de dolari față de valoarea maximă înregistrată în 2021.

Tranzacțiile cu noile ETF-uri și cu fondul Bitcoin convertit de Grayscale Ivestments au depășit pragul de 4 milarde de dolari pe bursele New York Stock Exchange, Nasdaq și Cboe. Creșterea uriașă a avut loc la doar 24 de ore după ce tranzacționarea monedei digitale a primit undă verde din partea Comisiei pentru valori mobiliare și surse.

Hashdex, un administrator de fonduri brazilian, și-a asumat obiectivul de a transforma un produs futures existent într-un ETF de bitcoin la vedere, Obiectiv care nu putut fi realizat din cauza faptului că SEC a continuat să analizeze documentele de conversie.

ETF-ul de Bitcoin instrumentat de compania Grayscale a avut o cotă de aproximativ 50% din acțiuni. Potrivit Bloomberg, în primele 90 de minute de la deschiderea piețelor s-au efectuat tranzacții în valoare de 1 miliard de dolari.

Piața bursieră din SUA este de aproape cinci ori mai mare decât următoarea piață ca mărime. Sursa foto: Photo 40150979 | A © Embe2006 | Dreamstime.com

Bitcoin a crescut neașteptat la începutul ședinței de tranzacționare

Tranzacții de peste un miliard de dolari a raportat și corporația BlackRock. Reprezentanții multinaționalei americane au transmic că ETF-ul său, iShares bitcoin, a înregistrat tranzacții de peste 1 miliard până la sfârșitul zilei.

Asta în contextul în care prețul criptomonedei a crescut neașteptat la începutul ședinței de tranzacționare. După care s-a stabilizat undeva la 46.000 de dolari, în ușoară scădere față de ședința de miercuri.

În ultimele șase luni valoarea activei digitale a crescut cu aproximativ 50%, în condițiile în care s-a creat un consens în jurul probabilității mari ca SEC să valideze ETF-uri spot.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2024, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Serviciul Fiscal de Stat anunță desfășurarea unor acțiuni speciale de monitorizare a contribuabililor activi în domeniul comerțului cu flori în perioada 29-31 mai 2024. Aceste acțiuni vizează asigurarea respectării legislației fiscale în ceea ce privește documentarea corectă a tranzacțiilor și prevenirea comerțului ilicit cu flori vii.

În comunicatul emis, Serviciul Fiscal de Stat a precizat că aceste acțiuni de monitorizare nu implică aplicarea unor sancțiuni la adresa agenților economici, ci au ca scop principal prevenirea și descurajarea practicilor neloiale în domeniul comerțului cu flori. De asemenea, monitorizarea vine în contextul creșterii cererii pentru aceste servicii, generate de evenimentele de încheiere a anului școlar.

Oficialii fiscali subliniază importanța respectării prevederilor legale în efectuarea tranzacțiilor comerciale și îndeamnă atât comercianții, cât și cumpărătorii să solicite bonul de casă la procurarea florilor. Acest lucru nu numai că asigură conformitatea cu legislația fiscală, dar contribuie și la combaterea economiei subterane și la majorarea nivelului de conformare.

În cazul în care vor fi depistate încălcări ale legislației fiscale pe durata monitorizării, contribuabilii vor fi avertizați cu privire la responsabilitatea lor conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău