Securitate bancară și antifraudă – campania Moldindconbank care te învață cum să te protejezi de escroci

12 Ian. 2024, 15:31
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
12 Ian. 2024, 15:31 // Slider //  bani.md

Moldindconbank lansează inițiativa de prevenire și combatere a fraudelor ”Securitate bancară și antifraudă”, care are drept obiectiv educarea cetățenilor, indiferent de banca la care se deservesc, cu privire la pericolele la care sunt expuși.

Suntem convinși că limbajul securității financiare este universal, iar fiecare deținător de card bancar poate preveni o tentativă de fraudă, precum și să învețe oamenii dragi cum să se ferească de escroci.

„Pentru Moldindconbank, siguranța banilor clienților noștri și a datelor personale ale acestora este primordială. Cetățenii au încredere în bancă și, respectiv, noi ne asumăm extrem de serios responsabilitatea de a-i proteja de orice fraudă, indiferent că este lansată în mediul online, prin telefon sau alt canal de comunicare. Moldindconbank acționează prin diverse sisteme complexe de monitorizare pentru identificarea și combaterea fraudelor, însă suntem convinși că informarea continuă este esențială. De aceea, am decis să lansăm o campanie amplă, prin care ne propunem să familiarizăm populația cu privire la noile tipuri de fraudă, metodele de protecție și cum să recunoască o tentativă de fraudă”, a precizat Alexander Picker, președintele Moldindconbank.

Campania a debutat prin lansarea unui spot, care demonstrează că grija se învață de acasă și poate fi arătată oricui, indiferent de generație. În următoarele luni, banca va utiliza toate mijloacele de comunicare pentru a informa clienții. Totodată, ei pot oricând apela la sfaturi de protecție împotriva fraudelor, precum și afla informație utilă, bine structurată într-o pagină dedicată pe site-ul băncii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Pentru a garanta siguranța clienților, Moldindconbank întreprinde mai multe măsuri de securitate, printre care codurile de autentificare a tranzacțiilor în mediul online, validarea plăților prin 3D secure, blocarea/deblocarea cardului prin aplicație, utilizarea softurilor moderne etc. Toate aceste acțiuni și multe altele confirmă angajamentul băncii de a proteja clienții săi în mediul virtual. Totuși, e necesar ca fiecare să fie vigilent și să se gândească de două ori, pentru a nu deveni victimă într-o singură clipă.

Dacă ai suspiciune sau ești convins că ai fost contactat de escroci și ești client Moldindconbank, ia legătura cu noi la numărul 022 71 71 71.

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

15 Ian. 2025, 09:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
15 Ian. 2025, 09:47 // Actual //  Ursu Victor

Republica Moldova se confruntă cu un deficit semnificativ de energie electrică, iar situația ar putea deveni și mai gravă în primăvară, când centralele electrice de termoficare (CET) își vor reduce activitatea, a avertizat expertul în energetică Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive.

„În prezent, producem doar 300-350 MW de energie pe teritoriul Republicii Moldova, dar consumul ajunge la 900 MW în orele de vârf, dimineața și seara. Deficitul de 550-600 MW este acoperit prin importuri. După sezonul de încălzire, acest deficit va crește, iar Moldova va trebui să cumpere energie la prețuri de avarie, între 250 și 350 de euro pe MW, sau să treacă la deconectări planificate”, a declarat Tofilat.

Expertul a subliniat necesitatea identificării unor soluții rapide pentru a evita o criză energetică profundă. Este vorba de centrale electrice modulare și mobile: „Este nevoie să căutăm și să aducem de urgență turbine pe gaz, care pot produce 30-35 MW fiecare. Acestea ar putea fi închiriate sau achiziționate”. Ucraina face deja acest lucru, iar noi ar trebui să urmăm acest exemplu. Lipsa unor măsuri urgente ne va aduce fie la creșteri mari ale tarifelor, fie la deconectări de curent”.

Tofilat s-a arătat dezamăgit că subiectul nu a fost abordat în cadrul ședinței recente a Consiliului Suprem de Securitate:

„Mă așteptam ca la CSS să se discute această problemă și să se ia decizii concrete pentru a evita o criză energetică. Nu este o glumă, riscurile sunt reale și trebuie tratate cu maximă seriozitate.”

Tarifele la energia electrică au fost majorate în data de 3 ianurie. Pentru consumatorii deserviți de Premier Energy, tariful a fost majorat la 4,10 lei/kWh, față de 2,34 lei. Locuitorii din nordul țării achită tarif de 4,68 lei/kWh pentru energia furnizată de FEE Nord, comparativ cu 2,84 lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală