Securitate bancară și antifraudă – campania Moldindconbank care te învață cum să te protejezi de escroci

12 Ian. 2024, 15:31
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
12 Ian. 2024, 15:31 // Slider //  bani.md

Moldindconbank lansează inițiativa de prevenire și combatere a fraudelor ”Securitate bancară și antifraudă”, care are drept obiectiv educarea cetățenilor, indiferent de banca la care se deservesc, cu privire la pericolele la care sunt expuși.

Suntem convinși că limbajul securității financiare este universal, iar fiecare deținător de card bancar poate preveni o tentativă de fraudă, precum și să învețe oamenii dragi cum să se ferească de escroci.

„Pentru Moldindconbank, siguranța banilor clienților noștri și a datelor personale ale acestora este primordială. Cetățenii au încredere în bancă și, respectiv, noi ne asumăm extrem de serios responsabilitatea de a-i proteja de orice fraudă, indiferent că este lansată în mediul online, prin telefon sau alt canal de comunicare. Moldindconbank acționează prin diverse sisteme complexe de monitorizare pentru identificarea și combaterea fraudelor, însă suntem convinși că informarea continuă este esențială. De aceea, am decis să lansăm o campanie amplă, prin care ne propunem să familiarizăm populația cu privire la noile tipuri de fraudă, metodele de protecție și cum să recunoască o tentativă de fraudă”, a precizat Alexander Picker, președintele Moldindconbank.

Campania a debutat prin lansarea unui spot, care demonstrează că grija se învață de acasă și poate fi arătată oricui, indiferent de generație. În următoarele luni, banca va utiliza toate mijloacele de comunicare pentru a informa clienții. Totodată, ei pot oricând apela la sfaturi de protecție împotriva fraudelor, precum și afla informație utilă, bine structurată într-o pagină dedicată pe site-ul băncii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Pentru a garanta siguranța clienților, Moldindconbank întreprinde mai multe măsuri de securitate, printre care codurile de autentificare a tranzacțiilor în mediul online, validarea plăților prin 3D secure, blocarea/deblocarea cardului prin aplicație, utilizarea softurilor moderne etc. Toate aceste acțiuni și multe altele confirmă angajamentul băncii de a proteja clienții săi în mediul virtual. Totuși, e necesar ca fiecare să fie vigilent și să se gândească de două ori, pentru a nu deveni victimă într-o singură clipă.

Dacă ai suspiciune sau ești convins că ai fost contactat de escroci și ești client Moldindconbank, ia legătura cu noi la numărul 022 71 71 71.

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău