Bitcoin în 2022: câți bani ai fi pierdut dacă vindeai astăzi bitcoin cumpărat la început de 2022

02 Ian. 2023, 14:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Ian. 2023, 14:18 // Au Bani //  MD Bani

Anul 2022 nu a fost unul bun pentru industria criptomonedelor și investitorii care și-au pus speranțele în bitcoin. Comparativ cu valoarea înregistrată la 1 ianuarie 2022, prețul unui bitcoin în prezent este unul semnificativ mai mic.

La 1 ianuarie 2022, prețul per unitate al unui Bitcoin se ridica la 46.208 dolari, criptomoneda aflându-se într-o cursă a deprecierii de la nivelul record atins în noiembrie 2021, de peste 67.000 de dolari per unitate.

La momentul publicării acestei știri, un bitcoin se tranzacționează cu 16,717 de dolari, conform datelor platformei coindesk.com, înregistrând, de la 1 ianuarie 2022 până în prezent, o scădere de peste 63%.

3 dintre șocurile răsunătoare care au lovit industria criptomonedelor în 2022

Unii investitori au înregistrat pierderi semnificative fie din cauza unor prăbușiri ale unor criptomonede și falimentarea unor companii, fie ca urmare a unor atacuri cibernetice asupra platformelor în care își țineau criptomonedelor.

Dintre cele mai notabile șocuri suferite de industrie în 2022 fac parte prăbușirea stablecoin-ului UST, a cărui valoare ar fi trebuit să fie egală cu a dolarului, intrarea în faliment a Three Arrows Capital, dar și prăbușirea din noiembrie a FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 12:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 12:19 // Actual //  Ursu Victor

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat subiectul expirerii contractului de tranzit al gazului pe teritoriul Ucrainei, subliniind importanța găsirii unor soluții viabile pentru a asigura aprovizionarea cu gaze, în special pentru malul stâng al Nistrului, care depinde de această sursă. „La 31 decembrie 2004 expiră contractul de tranzit a gazului pe teritoriul Ucrainei. Și avem malul stâng, unde trebuie să fim oameni de stat și să ne gândim la cetățenii noștri,” a declarat Grosu.

Acesta a menționat că în prezent se urmăresc cu atenție evoluțiile dintre partea ucraineană și cea rusă în ceea ce privește acordurile de tranzit, făcând referire și la infrastructura de transport, care a fost mai puțin afectată în timpul conflictului.

„Înțelegem foarte bine că Rusia continuă să exporte gaze spre Uniunea Europeană, iar infrastructura este crucială pentru acest lucru,” a subliniat președintele Parlamentului.

Grosu a adăugat că ministrul Energiei, Victor Parlicov, va discuta cu Gazprom pentru a analiza opțiunile disponibile în cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere între Gazprom și Naftogaz, compania ucraineană.

„Avem alternative, avem și alte trasee prin care putem rezolva problema,” a afirmat el, menționând că și numirea noii componențe a Consiliului de Administrație va face obiectul unor discuții. „De mult nu s-a discutat despre asta,” a concluzionat Igor Grosu.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău