Banca Națională a Moldovei, va organiza mâine, 4 iunie 2021, o conferință de nivel înalt cu genericul „Recuperarea economiei în post-pandemie: realități și perspective”, se anunță în cadrul unui comunicat al băncii centrale.
Acest evenimenteste conceput în cadrul seriei de evenimente prilejuite de aniversarea a 30-a de la fondare și, totodată, reafirmă angajamentul băncii centrale de a fi alături de cetățeni și agenții economici în realizarea mandatului său.
„Conferința va reuni oficiali ai Republicii Moldova și ai organizațiilor internaționale, guvernatori ai băncilor centrale din alte state, reprezentanți ai băncilor comerciale locale, ai mediului de afaceri, precum și experți în politici economice. Întrunirea va oferi posibilitatea unui schimb de opinii de actualitate pentru întreaga planetă, în special referitor la rolul băncilor centrale în înfruntarea provocărilor și identificarea oportunităților în perioada de după pandemie.”, se arată în comunicatul BNM.
Conferința va fi, de asemenea, transmisă pe R LIVE TV și rlive.md.
Astfel, agenda conferinței se va axa pe aspecte ce țin de:
- stabilitatea financiară
- abordarea riscului sistemic
- politici de susținere a economiei
- necesitatea adaptării rapide la tehnologiile inovative
- elaborarea unor viziuni noi asupra pașilor următori
Incertitudinile existente ridică multe semne de întrebare în fața autorităților, băncilor centrale și a actorilor piețelor care urmează să-și mobilizeze eforturile pentru a se conforma noilor cerințe ale timpului.
Tematica vine în nevoia de a depăși cu rezistență actuala criză, care a adus prejudicii economice colosale și care a avut consecințe severe asupra vieții cetățenilor.
Reuniunea se va desfășura on-line și va fi transmisă în direct pe toate platformele de comunicare ale Băncii Naționale (pagina web, Facebook, Youtube), dar și pe https://www.privesc.eu/ și https://rlive.md/.
Banca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei a fost creată la 4 iunie 1991 prin decretul președintelui Republicii Moldova, astfel fiind puse bazele sectorului bancar din țara noastră.
De atunci, au fost înregistrate mai multe realizări importante, cum ar fi introducerea monedei naționale, modificarea obiectivului fundamental de la stabilitatea monedei naționale la stabilitatea prețurilor, tranziția la regimul de țintire a inflației, consolidarea independenței și a capacității Băncii Naționale a Moldovei, implementarea unei noi legislații financiare-bancare care transpune cele mai bune standarde internaționale și ale Uniunii Europene, precum și alte realizări majore pentru reformarea, dezvoltarea și fortificarea mediului financiar-bancar.
Agenda Evenimentului