Bomba anului în lumea miliardarilor! Decizia luată chiar acum de Bill Gates

16 Iul. 2022, 11:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Iul. 2022, 11:21 // Actual //  Lupu Eduard

Această declaraţie a fost făcută în momentul în care cofondatorul Microsoft a anunţat că va face o donaţie de 20 de miliarde de dolari (17 miliarde de lire sterline) la fondul său filantropic.

Al patrulea cel mai bogat om din lume a declarat că are „obligaţia” de a-şi returna resursele către societate. Gates s-a angajat pentru prima dată să îşi doneze averea în 2010, dar de atunci valoarea sa netă s-a dublat.

În prezent, averea sa valorează 118 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, dar această valoare va scădea semnificativ după ce va dona în iulie Fundaţiei Bill & Melinda Gates, fondul caritabil pe care l-a înfiinţat împreună cu fosta sa soţie în 2000, potrivit BBC.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Gates a declarat că fundaţia îşi va creşte cheltuielile de la 6 miliarde de dolari pe an la 9 miliarde de dolari până în 2026, din cauza recentelor „eşecuri globale”, inclusiv pandemia, Ucraina şi criza climatică.

„În timp ce privesc spre viitor, intenţionez să donez practic toată averea mea fundaţiei”, a spus el. „Voi coborî şi, în cele din urmă, voi ieşi de pe lista celor mai bogaţi oameni din lume”.

„Am obligaţia de a-mi returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinţei şi îmbunătăţirea vieţii. Şi sper că şi alte persoane aflate în poziţii de mare bogăţie şi privilegiu vor face un pas înainte în acest moment”.

Fundaţia Gates lucrează în ţări pentru a eradica boli precum malaria, pentru a îmbunătăţi educaţia şi pentru a aborda problema condiţiilor sanitare precare. În 2020, se credea că este a doua cea mai mare fundaţie caritabilă din lume, deţinând active în valoare de 49,8 miliarde de dolari şi este susţinută de alţi binefăcători bogaţi, precum investitorul miliardar Warren Buffett.

Deşi fundaţia a făcut o treabă bună, unii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la etica unui efort privat care exercită o influenţă atât de mare.

Fundaţia este cel mai mare donator privat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, fiind pe locul al doilea după SUA cu donaţia sa anuală din 2018. Îngrijorările în acest sens au devenit mai acute după ce fostul preşedinte Donald Trump a ameninţat că va retrage finanţarea americană.

Gates a deţinut titlul de cea mai bogată persoană din lume, conform Forbes, între 1995 şi 2010, şi din nou între 2013 şi 2017.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău