Bomba anului în lumea miliardarilor! Decizia luată chiar acum de Bill Gates

16 Iul. 2022, 11:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Iul. 2022, 11:21 // Actual //  Lupu Eduard

Această declaraţie a fost făcută în momentul în care cofondatorul Microsoft a anunţat că va face o donaţie de 20 de miliarde de dolari (17 miliarde de lire sterline) la fondul său filantropic.

Al patrulea cel mai bogat om din lume a declarat că are „obligaţia” de a-şi returna resursele către societate. Gates s-a angajat pentru prima dată să îşi doneze averea în 2010, dar de atunci valoarea sa netă s-a dublat.

În prezent, averea sa valorează 118 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, dar această valoare va scădea semnificativ după ce va dona în iulie Fundaţiei Bill & Melinda Gates, fondul caritabil pe care l-a înfiinţat împreună cu fosta sa soţie în 2000, potrivit BBC.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Gates a declarat că fundaţia îşi va creşte cheltuielile de la 6 miliarde de dolari pe an la 9 miliarde de dolari până în 2026, din cauza recentelor „eşecuri globale”, inclusiv pandemia, Ucraina şi criza climatică.

„În timp ce privesc spre viitor, intenţionez să donez practic toată averea mea fundaţiei”, a spus el. „Voi coborî şi, în cele din urmă, voi ieşi de pe lista celor mai bogaţi oameni din lume”.

„Am obligaţia de a-mi returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinţei şi îmbunătăţirea vieţii. Şi sper că şi alte persoane aflate în poziţii de mare bogăţie şi privilegiu vor face un pas înainte în acest moment”.

Fundaţia Gates lucrează în ţări pentru a eradica boli precum malaria, pentru a îmbunătăţi educaţia şi pentru a aborda problema condiţiilor sanitare precare. În 2020, se credea că este a doua cea mai mare fundaţie caritabilă din lume, deţinând active în valoare de 49,8 miliarde de dolari şi este susţinută de alţi binefăcători bogaţi, precum investitorul miliardar Warren Buffett.

Deşi fundaţia a făcut o treabă bună, unii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la etica unui efort privat care exercită o influenţă atât de mare.

Fundaţia este cel mai mare donator privat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, fiind pe locul al doilea după SUA cu donaţia sa anuală din 2018. Îngrijorările în acest sens au devenit mai acute după ce fostul preşedinte Donald Trump a ameninţat că va retrage finanţarea americană.

Gates a deţinut titlul de cea mai bogată persoană din lume, conform Forbes, între 1995 şi 2010, şi din nou între 2013 şi 2017.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 17:07
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 17:07 // Economie //  Trifan Stela

Compania Paynet, cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard, este încântată să anunțe lansarea campaniei „Revoluția Transferurilor.” Această inițiativă inovatoare are scopul de a revoluționa modul în care moldovenii trimit și primesc bani din Europa și nu numai. Cu Paynet, acest lucru devine mai simplu, mai rapid și mai accesibil ca niciodată!

Doar cu Paynet poți trimite și primi bani din Europa la rechizitele IBAN EU!

Cu Paynet, ai posibilitatea de a transfera bani în mod facil și sigur către rechizitele IBAN din Europa. Asta înseamnă că acum poți să îți trimiți și să primești bani de la prieteni, familie sau parteneri de afaceri din întreaga Europă cu ușurință și la costuri reduse. Banii ajung direct pe cardul Paynet Mastercard și poți să-i utilizezi imediat pentru plăți online sau offline sau să îi retragi de la orice bancomat din țară.

Tarife incredibil de avantajoase:

  • Primești bani din Europa cu doar 1 euro direct pe cardul paynet Mastercard!
  • Expediezi bani către Europa cu un comision de 10 euro!

Aceste tarife extrem de competitive fac din Paynet alegerea perfectă pentru toți moldovenii care au legături financiare în Europa.

SPOT DIGITAL  Link: (link-ul trebuie de încărcat pe platforma Paynet)

Serviciu unic în Moldova! Paynet. Cei mai buni!

Paynet este mândru să ofere moldovenilor un serviciu de transferuri și plăți electronice de încredere și accesibil. Cu Paynet, beneficiezi de următoarele avantaje:

Card fizic și virtual:

  • Ia-ți cardul Paynet 100% online, fără comisioane de eliberare și administrare.
  • Comandă din aplicație cardul fizic cu livrare GRATUITĂ în țară sau cardul virtual, oriunde în lume.
  • Conectează mai multe carduri la un singur cont.
  • Achită în siguranță oriunde în lume, inclusiv prin Google Pay și Apple Pay.
  • Retrage bani la orice bancomat și la partenerii noștri.
  • Alimentează cardul simplu și rapid.
  • Primește orice plăți sociale pe card.

Cont IBAN gratuit:

  • Deschide un cont IBAN gratuit pentru plăți în UE.

Și dacă încă nu ai un cont sau card Paynet, ÎNREGISTREAZĂ-TE ACUM.

„Cu această campanie, ne dorim să oferim moldovenilor posibilitatea de a face transferuri și plăți într-un mod mai eficient și mai convenabil ca niciodată. Vrem să facilităm viața oamenilor și să îi ajutăm să economisească bani atunci când trimit sau primesc bani din Europa. Cu Paynet, revoluționăm modul în care Moldova se conectează cu restul lumii”, a declarat Călin Greadcenco, director executiv Paynet.

 

Despre Paynet:

Paynet este o companie cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard.

Acțiunile Paynet sunt orientare spre a facilita tranzacțiile financiare pentru toți moldovenii, Paynet oferă soluții inovatoare și accesibile pentru a satisface nevoile clienților săi.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău