Cadouri de Crăciun, oferite de A.S.I.C.S. copiilor în schimbul desenelor

29 Dec. 2023, 11:43
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
29 Dec. 2023, 11:43 // Slider //  MD Bani

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a venit și în acest an în ajutor lui Moș Crăciun și oferă cadouri dulci copiilor din toate colțurile țării! Acțiunea se desfășoară în cadrul campaniei “Magie de Crăciun 2”, până în data de 7 ianuarie 2024. Copiii sunt îndemnați să transmită, cu ajutorul părinților, un desen despre sărbătorile de iarnă, pe pagina de Facebook a Asociației.  

ANA PETRUȘCA, s. Cârnățenii Noi, r. Căușeni

Am intrat pe Facebook, am văzut postarea și am decis să participăm și noi, împreună cu copiii. Cum li se spune la grădiniță că trebuie să facă un desen pentru Moș Crăciun, așa le-am spus și eu acasă. Au fost bucuroși. Lor le place mult să deseneze.

GALINA OBLETSOVA-POIARCHINA, orașul Chișinău

La această campanie participăm al doilea an consecutiv și am aflat despre ea de pe Facebook, fiind abonați pe pagina A.S.I.C.S. Având trei copii, ei iubesc să se așeze la masă, să creeze, să deseneze, să comunice. Având o asemenea oportunitate de a primi un cadou, de ce să nu ne implicăm. Cel mic a fost cel mai entuziasmat, fiindcă a asociat și desenul, și aplicații pe hârtie colorată.

Copiii nu au ratat șansa să-și demonstreze talentul și ingeniozitatea. Mulți dintre ei chiar i-au uimit și pe părinții lor, atunci când le-au prezentat creațiile.

ELENA FILATOV, orașul Chișinău

Copiilor doar dă-le voie să creeze. Ei au o imaginație bogată, sunt dornici de a crea ceva frumos. Când e unul poate stai la dubii, dar când sunt trei e nevoie doar să le atrag puțin atenția și să le spun că facem ceva interesant.  Ne-am distrat, am chicotit, au făcut șotii, dar au desenat și au creat ceva frumos. Eu m-aș bucura dacă ar afla foarte multă lume despre asemenea inițiative și, de ce nu, să participe și să bucure și ei copiii lor.

ALEXANDRU GÎSCĂ, președintele Consiliului A.S.I.C.S.

Am fost copleșiți de numărul mare de desene pe care ni le transmit copiii, desene legate de sărbătorile de iarnă. Suntem foarte uimiți de talentul și creativitatea acestor copii. Fiecare dintre ei este răsplătit cu un cadou dulce din partea Asociației noastre. Avem deja sute de solicitări, iar în total în cadrul campaniei “Magie de Crăciun 2” 10 mii de copii vor primi daruri dulci din partea Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Cadourile dulci sunt livrate micuților acasă, ca și anul trecut, cu ajutorul partenerului A.S.I.C.S., compania FAN Courier.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău