Când ar urma să fie lansat iPhone 14? Cât va costa și cum îi va impresiona pe amatorii Apple

29 Iun. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2022, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ca în fiecare an, fanii Apple așteaptă lansarea noului model de smartphone iPhone. Au apărut deja mai multe informații cu privire la seria iPhone 14, respectiv câte modele vor fi, ce dimensiuni vor avea sau ce schimbări vom vedea în ceea ce privește designul. Îți prezentăm mai jos principalele detalii apărute în presa internațională despre seria iPhone 14.

Apple va lansa în această toamnă 4 noi modele de iPhone, care vor face parte din seria iPhone 14. Două dintre modelele din seria iPhone 14 vor fi standard, ceea ce înseamnă că vor avea prețuri mai mici, în timp ce celelalte modele vor veni cu performanțe mai bune și sub denumirea de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, conform Macrumors.com.

iPhone 14: când se lansează noile modele de smartphone-uri de la Apple

Lansarea seriei anterioare a avut loc în septembrie, ceea ce face ca analiștii din piața tech să se aștepte, ca și în cazul seriei iPhone 14, evenimentul să aibă loc tot la începutul toamnei. Apple ne-a obișnuit ca septembrie să fie luna în care lansează noile dispozitive iPhone, o excepție fiind în 2020, când, din cauza pandemiei, lansarea a fost mutată în octombrie.

Problemele privind lanțul de aprovizionare s-ar putea să lovească și seria iPhone 14, în sensul că gigantul de tehnologie Apple s-ar putea confrunta cu problemele privind deficitul de componente.

Cât ar putea costa iPhone 14: din noua serie ar urma să lipsească modelele Mini

Presa internațională de specialitate se așteaptă ca prețurile seriei iPhone 14 să se situeze în intervalele seriei anterioare, care au fost următoarele, conform techadvisor.com:

  • iPhone 13 Pro Max – 1.099$
  • Iphone 13 Pro – 999 de dolari
  • iPhone 13 – 799 de dolari
  • iPhone 13 Mini – 699 de dolari

Mai multe informații apărute în spațiul public sugerează că Apple va renunța la modelul Mini pentru seria de smartphone-uri iPhone 14. Faptul că vânzările iPhone 12 Mini au fost slabe, iar în ceea ce privește și iPhone 13 Mini estimările sunt în aceeași direcție, o astfel de decizie nu ar fi surprinzătoare.

În schimb, este posibil ca Apple să lanseze variante de 6,1 inch și 6,7 inch atât pentru modelele standard, cât și pentru cele Pro, ceea ce ar duce la introducerea unui nou iPhone 14 Max, pe lângă iPhone 14 Pro Max. Publicația The Elec sugerează că iPhone 14 Max ar putea oferi o rată de refresh de 120 Hz, la fel ca smartphone-urile iPhone 14 din gama Pro.

iPhone 14: ce schimbări la nivel de design și componente sunt așteptate pe noile smartphone-uri Apple

Zvonurile vorbesc despre diferențe semnificative între designul iPhone-urilor 14 din gama Pro și iPhone-urile 14 din gama standard, deoarece Apple va introduce schimbări în ceea ce privește senzorul Face ID.

În locul unei crestături(notch), modelele iPhone 14 Pro se zvonește că ar include pe ecran două perforări care vor găzdui componentele necesare soluției de Face ID și camera frontală. Modelele iPhone 14 din gama standard vor continua să aibă crestătura clasică.

Modele iPhone 14 din seria Pro ar urma să vină cu carcase din titan, o îmbunătățirea față de iPhone-urile anterioare ce aveau o carcasă din oțel inoxidabil. În ceea ce privește iPhone-urile din gama standard, acestea ar urma să vină cu carcase din aluminiu.

Sunt îmbunătățiri și în ceea ce privește camera, astfel, modelele iPhone 14 din gama Pro ar urma să vină cu o cameră de 48 de megapixeli și posibilitatea de înregistrare video 8K. Sunt așteptate de asemenea îmbunătățiri în ceea ce privește senzorul telephoto și cel ultra-wide.

Dincolo de îmbunătățirile privind camera, presa de specialitate vorbește și despre posibilitatea ca modelele iPhone 14 din gama Pro să vină cu un procesor îmbunătățit, A16, în timp ce modelele standard vor continua să folosească procesorul A15. Dacă această schimbare se va materializa, ar fi o premieră pentru Apple, care a ales până acum să folosească același tip de procesor indiferent de gama din care smartphone-urile seriei fac parte.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 10:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 10:47 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un comunicat de presă au ieșit la iveală mai multe datorii pe care le are Apă Canal pe lângă cele la curent electric.

Astfel, din cauza majorărilor de preț, începând cu luna mai 2022, facturile pentru energia electrică au depășit media lunară a cheltuielilor pentru energia electrică acoperită de tarifele aprobate în anul 2017, iar cele mai mari facturi au fost pentru luna noiembrie și decembrie, în valoare totală de 21,1 mil. lei și, respectiv, 27,2 mil. lei fără TVA. De aici s-a format și datoria enormă față de „Premier Energy”, care la data de astăzi, 06.02.2023, constituie 65,8 mil. lei, la care se adaugă penalitatea înaintată în sumă de 0,24 mil. lei.

La fel, a crescut serviciul datoriei față de BERD și BEI, în total până la 78,6 mil. lei, iar serviciul datoriei față de băncile locale a constituit peste 40 mil. lei. Deși serviciul total al datoriei față de instituțiile financiare a fost de peste 118 mil. lei, iar investițiile în afara celor finanțate în cadrul proiectelor cu finanțare din exteriorul țării, doar contractate de la terți, au constituit 16,1 mil. lei.

Începând cu luna ianuarie 2022, pentru S.A. „Apă-Canal Chișinău” a fost aprobat tariful de 1 479 lei/Gcal, ca includea cheltuieli pentru gazele naturale în mărime de 32,27 mil. lei/an sau 6,45 mil. lei fără TVA în medie pentru o lună din sezonul de încălzire. Iar în tariful de 3 134 lei/Gcal în vigoare începând cu 01.11.2022, componenta gazelor naturale constituia 58,38 mil. lei/an sau 11,68 mil. lei fără TVA în medie pentru o lună din sezonul de încălzire. De aici s-a format și datoria enormă față de „Moldovagaz”, care la data de astăzi, 06.02.2023, constituie 30,53 mil. lei.

Astăzi, 7 februarie, este ultima zi în care Apă Canal urma să găsească o soluție pentru soluționarea datoriilor la energie electrică. În caz contrar compania a fost avertizată că va rămâne fără energie electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău