Când ar urma să fie lansat iPhone 14? Cât va costa și cum îi va impresiona pe amatorii Apple

29 Iun. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2022, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ca în fiecare an, fanii Apple așteaptă lansarea noului model de smartphone iPhone. Au apărut deja mai multe informații cu privire la seria iPhone 14, respectiv câte modele vor fi, ce dimensiuni vor avea sau ce schimbări vom vedea în ceea ce privește designul. Îți prezentăm mai jos principalele detalii apărute în presa internațională despre seria iPhone 14.

Apple va lansa în această toamnă 4 noi modele de iPhone, care vor face parte din seria iPhone 14. Două dintre modelele din seria iPhone 14 vor fi standard, ceea ce înseamnă că vor avea prețuri mai mici, în timp ce celelalte modele vor veni cu performanțe mai bune și sub denumirea de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, conform Macrumors.com.

iPhone 14: când se lansează noile modele de smartphone-uri de la Apple

Lansarea seriei anterioare a avut loc în septembrie, ceea ce face ca analiștii din piața tech să se aștepte, ca și în cazul seriei iPhone 14, evenimentul să aibă loc tot la începutul toamnei. Apple ne-a obișnuit ca septembrie să fie luna în care lansează noile dispozitive iPhone, o excepție fiind în 2020, când, din cauza pandemiei, lansarea a fost mutată în octombrie.

Problemele privind lanțul de aprovizionare s-ar putea să lovească și seria iPhone 14, în sensul că gigantul de tehnologie Apple s-ar putea confrunta cu problemele privind deficitul de componente.

Cât ar putea costa iPhone 14: din noua serie ar urma să lipsească modelele Mini

Presa internațională de specialitate se așteaptă ca prețurile seriei iPhone 14 să se situeze în intervalele seriei anterioare, care au fost următoarele, conform techadvisor.com:

  • iPhone 13 Pro Max – 1.099$
  • Iphone 13 Pro – 999 de dolari
  • iPhone 13 – 799 de dolari
  • iPhone 13 Mini – 699 de dolari

Mai multe informații apărute în spațiul public sugerează că Apple va renunța la modelul Mini pentru seria de smartphone-uri iPhone 14. Faptul că vânzările iPhone 12 Mini au fost slabe, iar în ceea ce privește și iPhone 13 Mini estimările sunt în aceeași direcție, o astfel de decizie nu ar fi surprinzătoare.

În schimb, este posibil ca Apple să lanseze variante de 6,1 inch și 6,7 inch atât pentru modelele standard, cât și pentru cele Pro, ceea ce ar duce la introducerea unui nou iPhone 14 Max, pe lângă iPhone 14 Pro Max. Publicația The Elec sugerează că iPhone 14 Max ar putea oferi o rată de refresh de 120 Hz, la fel ca smartphone-urile iPhone 14 din gama Pro.

iPhone 14: ce schimbări la nivel de design și componente sunt așteptate pe noile smartphone-uri Apple

Zvonurile vorbesc despre diferențe semnificative între designul iPhone-urilor 14 din gama Pro și iPhone-urile 14 din gama standard, deoarece Apple va introduce schimbări în ceea ce privește senzorul Face ID.

În locul unei crestături(notch), modelele iPhone 14 Pro se zvonește că ar include pe ecran două perforări care vor găzdui componentele necesare soluției de Face ID și camera frontală. Modelele iPhone 14 din gama standard vor continua să aibă crestătura clasică.

Modele iPhone 14 din seria Pro ar urma să vină cu carcase din titan, o îmbunătățirea față de iPhone-urile anterioare ce aveau o carcasă din oțel inoxidabil. În ceea ce privește iPhone-urile din gama standard, acestea ar urma să vină cu carcase din aluminiu.

Sunt îmbunătățiri și în ceea ce privește camera, astfel, modelele iPhone 14 din gama Pro ar urma să vină cu o cameră de 48 de megapixeli și posibilitatea de înregistrare video 8K. Sunt așteptate de asemenea îmbunătățiri în ceea ce privește senzorul telephoto și cel ultra-wide.

Dincolo de îmbunătățirile privind camera, presa de specialitate vorbește și despre posibilitatea ca modelele iPhone 14 din gama Pro să vină cu un procesor îmbunătățit, A16, în timp ce modelele standard vor continua să folosească procesorul A15. Dacă această schimbare se va materializa, ar fi o premieră pentru Apple, care a ales până acum să folosească același tip de procesor indiferent de gama din care smartphone-urile seriei fac parte.

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul ucrainean al Apărării ironizează turiștii ruși care au ales să se odihnească în Crimeea și, după exploziile de la baza aeriană militară rusă, părăsesc în grabă peninsula.

Centrul de presă al ministerului a publicat un videoclip amuzant, recomandându-le rușilor să refuze să viziteze Crimeea pentru a ocoli „vacanța de vară neplăcut de caldă”. Videoclipul a fost postat pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Vorbind sarcastic la două zile după exploziile de la Novofedorivka, armata ucraineană a lăsat să se înțeleagă riscul de a-și ruina vacanțele din cauza mai multor explozii la unitățile militare ale Rusiei din peninsula.

În mesaj, armata ucraineană trolează și trupele de ocupație ruse, sugerând că seria de explozii puternice la baza aeriană a fost rezultatul fumatului în locuri neautorizate.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău