Care este cel mai scump și cel mai vechi divin din Moldova? Eticheta este gravată cu aur

12 Mai 2021, 15:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Mai 2021, 15:09 // Au Bani //  MD Bani

Producătorul de divinuri Aroma din Chișinău a lansat recent pe piață un produs unic: divinul Aroma XXO de 70 de ani, reprezentând cel mai vechi distilat disponibil în acest moment pe piața din Republica Moldova, scrie Realitatea.md.

În prezent, în Moldova există câteva exemplare de 50-55 de ani, mai rar de 60 de ani, iar cel de 70 de ani reprezintă o premieră. Este, într-adevăr, o istorie îmbuteliată, ce cuprinde epoci diferite, generații de tehnologi și experiență în arta distileriei și maturării produselor de înaltă calitate, scrie sursa citat.

Distilatul datează, conform fișelor tehnologice, din anii 1944 – 1946, fiind maturat în toată această perioadă, în beciurile combinatului Aroma, unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova.

Cartela tehnologică reprezintă un secret al producerii și nu poate fi publicată, dar oricine este interesat, poate primi garanția autenticității produsului de 70 de ani. Este un singur butoi de stejar cu divinul septuagenar, a cărui valoare se ridică la o cifră cu mai multe zerouri.

Turnat în cristal de Bohemia, cu capsulă și etichetă gravată cu aur, cutie suvenir — 700 ml de aur pur! Fiecare sticlă din colecția limitată este formată manual.

Costă 51 750 de lei (circa 2 400 euro) și poate fi găsit în magazinele specializate ale companiei.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău