Care sunt cele mai economice mașini în viața reală! Diesel-ul învinge și modelele Hybrid și PHEV

31 Aug. 2023, 08:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Aug. 2023, 08:52 // Actual //  Lupu Eduard

În ciuda eforturilor de a promova vehiculele hibride și plug-in hibride (PHEV-uri) ca soluții de mobilitate ecologică, testele realizate de revista AutoBild demonstrează că un consum real al carburantului în cazul acestor vehicule diferă semnificativ față de cifrele oficiale.

Revista AutoBild a efectuat teste pe un traseu standard de 140 km, la aceeași viteză și cu sistemul de aer condiționat activat, pentru a evalua eficiența energetică a diferitelor modele de mașini. Rezultatele au adus la discrepanțe surprinzătoare între consumul declarat de producători și cel măsurat în condiții reale de conducere.

În categoria de mașini de clasă mică, modelul Renault Clio Grand Tour Energy dCi 90 Start & Stop Luxe (90 CP, motorină) a avut un consum declarat de 3.6 l/100 km, în timp ce consumul măsurat în test a fost de 4.3 l/100 km. În categoria de mașini de clasă mare, Audi A6 2.0 TDI ultra S tronic (190 CP, motorină) a avut un consum declarat de 4.2 l/100 km, însă consumul măsurat în test a fost de 5.4 l/100 km.

MODELE PHEV

Kia Niro 1.6 GDI PHEV Spirit (183 hp, PHEV)

Consum declarat: 1.3 l/100 km. Consumul măsurat în test: 5.8 l/100 km.

Aceste rezultate ridică întrebări asupra acurateței datelor furnizate de producători și asupra eficienței reale a tehnologiilor hibride și PHEV în reducerea consumului de carburant. Mai mult, ele subliniază importanța testelor independente și a transparenței în comunicarea informațiilor către consumatori.

Chiar dacă promovarea mașinilor hibride și PHEV continuă să fie susținută puternic, rezultatele obținute în teste reale arată că alegerea unei mașini eficiente din punct de vedere energetic poate fi mai complexă decât pare la prima vedere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău