Care sunt cele mai economice mașini în viața reală! Diesel-ul învinge și modelele Hybrid și PHEV

31 Aug. 2023, 08:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Aug. 2023, 08:52 // Actual //  Lupu Eduard

În ciuda eforturilor de a promova vehiculele hibride și plug-in hibride (PHEV-uri) ca soluții de mobilitate ecologică, testele realizate de revista AutoBild demonstrează că un consum real al carburantului în cazul acestor vehicule diferă semnificativ față de cifrele oficiale.

Revista AutoBild a efectuat teste pe un traseu standard de 140 km, la aceeași viteză și cu sistemul de aer condiționat activat, pentru a evalua eficiența energetică a diferitelor modele de mașini. Rezultatele au adus la discrepanțe surprinzătoare între consumul declarat de producători și cel măsurat în condiții reale de conducere.

În categoria de mașini de clasă mică, modelul Renault Clio Grand Tour Energy dCi 90 Start & Stop Luxe (90 CP, motorină) a avut un consum declarat de 3.6 l/100 km, în timp ce consumul măsurat în test a fost de 4.3 l/100 km. În categoria de mașini de clasă mare, Audi A6 2.0 TDI ultra S tronic (190 CP, motorină) a avut un consum declarat de 4.2 l/100 km, însă consumul măsurat în test a fost de 5.4 l/100 km.

MODELE PHEV

Kia Niro 1.6 GDI PHEV Spirit (183 hp, PHEV)

Consum declarat: 1.3 l/100 km. Consumul măsurat în test: 5.8 l/100 km.

Aceste rezultate ridică întrebări asupra acurateței datelor furnizate de producători și asupra eficienței reale a tehnologiilor hibride și PHEV în reducerea consumului de carburant. Mai mult, ele subliniază importanța testelor independente și a transparenței în comunicarea informațiilor către consumatori.

Chiar dacă promovarea mașinilor hibride și PHEV continuă să fie susținută puternic, rezultatele obținute în teste reale arată că alegerea unei mașini eficiente din punct de vedere energetic poate fi mai complexă decât pare la prima vedere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău