Care sunt orașele din Europa supra-aglomerate cu turiști

06 Iun. 2023, 12:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Iun. 2023, 12:52 // Actual //  Lupu Eduard

Industria de turism și-a revenit în forță după anii de vârf ai pandemiei, iar locuitorii destinațiilor preferate pentru city-break-uri resimt deja impactul supra-aglomerării cu turiști.

Pitoreasca localitate Hallstatt din Austria este un astfel de loc, atrăgând atenția în ultimele săptămâni după ce autoritățile locale au instalat bariere pentru a împiedica turiștii să își facă selfie-uri în anumite zone și au introdus limite zilnice pentru numărul de autobuze și mașini permise în zonele respective.

Graficul alăturat pregătit de Statista oferă o idee despre cât de aglomerate pot fi unele dintre cele mai populare orașe europene, utilizând cifrele de turism anuale din 2019 (ultimul an pre-pandemie) pentru a calcula o estimare a numărului de turiști în raport cu numărul de locuitori ai fiecărei localități.

Orașul Dubrovnik din Croația se află pe primul loc în clasament, cu 36 de turiști la fiecare locuitor. Potrivit Holidu, agenția de închirieri de case de vacanță care a creat clasamentul, orașul este în special popular în lunile iulie și august.

Dubrovnik, la fel ca multe dintre orașele aflate în topul listei, are populație mică în comparație cu orașe precum Londra, care se află pe locul 29 între cele 35 de orașe analizate și care are o populație de aproape 9 milioane de locuitori.

Pe locul al doilea se află la egalitate orașul italian Veneția, orașul belgian Bruges și orașul grec Rhodos, toate având 21 de turiști la fiecare locuitor.

În Veneția supra-aglomerarea cu turiști a fost în mare parte atribuită navelor de croazieră din ultimii ani, ceea ce a determinat autoritățile să interzică intrarea acestora în centrul orașului începând cu august 2021.

Celelalte două orașe care completează top 10 sunt Dublin, cu 11 turiști la fiecare locuitor, și Tallinn, cu 10 turiști per locuitor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău