Cât costă cea mai lungă călătorie din lume, cu autobuzul. Durează 56 de zile, iar turiștii vor traversa 22 de țări

27 Mart. 2023, 15:05
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
27 Mart. 2023, 15:05 // Actual //  bani.md

O companie indiană de transport se pregătește să lanseze ceea cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume. Autocarul cu 30 de pasageri urmează să plece în august, iar călătoria va dura 56 de zile.

Traseul va cuprinde 22 de țări, ducând călătorii din cel mai mare oraș al Turciei, prin Balcani, Europa de Est, Scandinavia și Europa de Vest, până în capitala Marii Britanii.

Itinerarul cuprinde, printre altele, o traversare cu feribotul pe Golful Finlandei, o vizită la Capul Nord (sau Nordkapp) – cel mai nordic punct din Europa continentală și o croazieră de-a lungul fiordurilor norvegiene.

Întregul pachet costă 24.300 USD, include un mic dejun zilnic, împreună cu 30 de prânzuri și cine, precum și toate sejururile la hotel.

Deși călătoria cu un autobuz timp de două luni ar putea să nu sune extrem de atrăgătoare pentru unii, vehiculul este descris ca „un autobuz special de lux conceput pentru călătorii confortabile pe distanțe lungi”, scrie cnn.com

Pasagerii care se încumetă să plece la un drum lung de peste 12.000 de kilometri, se vor putea relaxa pe scaune rabatabile reglabile „cu spațiu amplu pentru picioare” și vor beneficia de porturi AUX și USB, o tavă pliabilă și suporturi pentru sticle și pahare. Fiecărui pasager i se permite să aducă cu el două „valize de dimensiuni mari”.

Autobuzul spre Londra a fost conceput ca o alternativă la ruta anuală Road to London a Adventures Overland, inspirată parțial de autobuzele Hippie Trail care au traversat lumea în anii 1950 și 1960.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală