Cât costă să ai mașină de spălat vesela? Informații despre prețuri și întreținere

09 Iul. 2021, 11:25
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iul. 2021, 11:25 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Mașina de spălat vesela pentru unii poate fi o necesitate, iar pentru alții un lux. Cu siguranță fiecare gospodină sau gospodar s-a gândit cel puțin o dată să cumpere o mașină de spălat vasele. Dar te-ai gândit vreodată cât costă astfel de electrocasnice și întreținerea lor. În acest sens, Bani.md a pregătit mai multe informații utile la acest subiect.

Mai întâi de toate este necesar să determinați exact tipul mașinii de care aveți nevoie: compactă sau încorporabilă.

În funcție de producător și magazin produsele la astfel de electrocasnice diferă.

De exemplu, în magazinele Maximum prețul pentru o mașină de spălat vasele compactă variază între 5200 de lei și 8000 de lei. Pentru cele încorporabile prețurile încep de la 8500 de lei și pot ajunge până la 12 300 de lei.

În magazinul de electrocasnice Bomba, se găses atât mașini încorporabile cât și neîncorporabile, iar prețurile, de asemenea, diferă în funcție de producător. Astfel, cel mai mic preț este de 4000 de lei, iar cel mai mare este de 20 000 de lei.

În magazinul Enter, prețurile încep de la 6000 de lei și pot ajunge până la 10 000 de lei.

În continuare trebuie să cunoașteți că mașinile de spălat vasele au nevoie și de detergenți speciali. Prețul capsulelor variază în funcție de cantitate și producător. De exemplu, detergentul de vase de la Fiendly Organic, cu 25 de capsule costă 139 de lei. O capsulă se utilizează pentru o singură spălare.

De asemenea, pentru întreținerea mașinilor de spălat vasele se mai uitilizează și sare, 1 kilogram de sare Electrolux costă 49 de lei, sarea se folosește mai rar.

Unii folosesc și agent de clătire, 300 ml de astfel de detergent de la Electrolux costă 159 de lei.

În concluzie putem spune că veți investi cel mai mult însuși în mașina de spălat, fiecare își face alegerea în dependență de necesitate, iar în rest contează cât de des folosiți această mașină.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală