Wildberries intră pe piața din Moldova. Marele retailer anunță că vom primi comenzile la 1.200 de puncte de livrare

09 Iul. 2021, 10:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
09 Iul. 2021, 10:47 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Marele retailer internațional online Wildberries anunță deschiderea unui magazin online în Moldova, care a devenit a 15-a țară de prezență a companiei.

Wildberries oferă noilor săi cumpărători din Moldova aproximativ 5,5 milioane de articole de la 43 de mii de mărci: îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru adulți și copii, produse de înfrumusețare și jucării pentru electronice, cărți, papetărie și articole de uz casnic.

Cumpărătorii pot plasa o comandă atât pe site-ul md.wildberries.ru, cât și utilizând aplicații mobile bazate pe iOS și Android.

„Suntem încântați să oferim noilor noștri cumpărători din Moldova o gamă largă de produse unice de la producători locali și internaționali care nu erau disponibile anterior în țară. Toate produsele pot fi selectate online și primite simultan la unul dintre punctele de emitere a comenzilor sau comandând livrarea la domiciliu sau la birou. Datorită aplicațiilor mobile funcționale ale Wildberries, puteți face cumpărături literalmente din mers – în timp ce mergeți, în drum spre serviciu sau chiar stați la coadă ”, a comentat serviciul de presă Wildberries.

Livrarea mărfurilor se va face cu ajutorul partenerilor logistici. Clienții magazinului online își vor putea primi comenzile la 1.200 de puncte de livrare partenere din Moldova sau prin livrare prin curier către casele lor, dacă punctul de emitere este departe de locul de reședință al cumpărătorului.

Moldova a devenit a 15-a țară de prezență a companiei. În 2021, Wildberries a lansat vânzări și în SUA, Germania, Franța, Italia, iar în 2020 s-a extins în Polonia, Slovacia, Israel și alte țări.

Despre Wildberries

Wildberries este cel mai mare retailer online din Rusia, operând pe piață de 16 ani. Geografia prezenței companiei acoperă 15 țări: Rusia, SUA, Polonia, Slovacia, Belarus, Kazahstan și altele. Cifra de afaceri a Wildberries în 2020 a crescut cu 96% și a ajuns la 437,2 miliarde de ruble. Peste 2 milioane de comenzi sunt procesate zilnic pe Wildberries. Compania are 118 mii de parteneri și puncte proprii de emitere a comenzilor.

Sortimentul Wildberries include 14 milioane de SKU-uri de produse de la 130.000 de mărci rusești și străine: îmbrăcăminte și încălțăminte, accesorii, produse de înfrumusețare, produse pentru copii, electrocasnice și electronice, articole de uz casnic, bijuterii, alimente, cărți, produse digitale și multe altele. Aproximativ 50% din mărfuri sunt produse în Rusia.

Compania este clasată pe locul 1 în clasamentul Forbes la „Top 10 vânzători de runete”. De patru ani la rând, Wildberries a fost cel mai mare magazin online din Rusia în ceea ce privește vânzările online, potrivit datelor agenției analitice Data Insight. Wildberries este una dintre cele mai mari zece resurse de internet din Rusia în ceea ce privește traficul, potrivit SimilarWeb.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău