Wildberries intră pe piața din Moldova. Marele retailer anunță că vom primi comenzile la 1.200 de puncte de livrare

09 Iul. 2021, 10:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
09 Iul. 2021, 10:47 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Marele retailer internațional online Wildberries anunță deschiderea unui magazin online în Moldova, care a devenit a 15-a țară de prezență a companiei.

Wildberries oferă noilor săi cumpărători din Moldova aproximativ 5,5 milioane de articole de la 43 de mii de mărci: îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru adulți și copii, produse de înfrumusețare și jucării pentru electronice, cărți, papetărie și articole de uz casnic.

Cumpărătorii pot plasa o comandă atât pe site-ul md.wildberries.ru, cât și utilizând aplicații mobile bazate pe iOS și Android.

„Suntem încântați să oferim noilor noștri cumpărători din Moldova o gamă largă de produse unice de la producători locali și internaționali care nu erau disponibile anterior în țară. Toate produsele pot fi selectate online și primite simultan la unul dintre punctele de emitere a comenzilor sau comandând livrarea la domiciliu sau la birou. Datorită aplicațiilor mobile funcționale ale Wildberries, puteți face cumpărături literalmente din mers – în timp ce mergeți, în drum spre serviciu sau chiar stați la coadă ”, a comentat serviciul de presă Wildberries.

Livrarea mărfurilor se va face cu ajutorul partenerilor logistici. Clienții magazinului online își vor putea primi comenzile la 1.200 de puncte de livrare partenere din Moldova sau prin livrare prin curier către casele lor, dacă punctul de emitere este departe de locul de reședință al cumpărătorului.

Moldova a devenit a 15-a țară de prezență a companiei. În 2021, Wildberries a lansat vânzări și în SUA, Germania, Franța, Italia, iar în 2020 s-a extins în Polonia, Slovacia, Israel și alte țări.

Despre Wildberries

Wildberries este cel mai mare retailer online din Rusia, operând pe piață de 16 ani. Geografia prezenței companiei acoperă 15 țări: Rusia, SUA, Polonia, Slovacia, Belarus, Kazahstan și altele. Cifra de afaceri a Wildberries în 2020 a crescut cu 96% și a ajuns la 437,2 miliarde de ruble. Peste 2 milioane de comenzi sunt procesate zilnic pe Wildberries. Compania are 118 mii de parteneri și puncte proprii de emitere a comenzilor.

Sortimentul Wildberries include 14 milioane de SKU-uri de produse de la 130.000 de mărci rusești și străine: îmbrăcăminte și încălțăminte, accesorii, produse de înfrumusețare, produse pentru copii, electrocasnice și electronice, articole de uz casnic, bijuterii, alimente, cărți, produse digitale și multe altele. Aproximativ 50% din mărfuri sunt produse în Rusia.

Compania este clasată pe locul 1 în clasamentul Forbes la „Top 10 vânzători de runete”. De patru ani la rând, Wildberries a fost cel mai mare magazin online din Rusia în ceea ce privește vânzările online, potrivit datelor agenției analitice Data Insight. Wildberries este una dintre cele mai mari zece resurse de internet din Rusia în ceea ce privește traficul, potrivit SimilarWeb.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău