Câțiva antreprenori din Moldova au rupt gura târgului în București! Au făcut un restaurant complet automatizat

29 Sept. 2022, 17:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Sept. 2022, 17:49 // Actual //  Lupu Eduard

Bob Concierge, compania care a dezvoltat de la zero un dispozitiv automatizat de vânzare de produse şi servicii pentru scările din complexele rezidenţiale, acum pune pe harta Bucureştiului un restaurant complet automatizat. Soluţia Bob Bistro constă într-o serie de dispozitive inteligente tip frigider, echipate cu inteligenţă artificială şi cu o tehnologie Grab & Go cu sute de senzori.

„Credem cu tărie că viitorul aparţine lumii Internet of Things, unde aplicaţiile software sunt completate de aplicaţii hardware, şi am dezvoltat această nouă soluţie Bob Bistro, pentru a ajuta operatorii din HoReCa cu reducerea costurilor atât de de ​​logistică, cât şi pentru forţa de muncă, acestea afectând serios profitul companiilor ce fac afaceri cu produse alimentare”, a spus Mihail Gîrneţ, CEO-ul companiei Bobnet RO. Alături de el în business mai sunt administratori Victor Popuşoi şi Adrian Golomoz, care sunt implicaţi şi în alte businessuri, conform Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor, citat de businessmagazin.ro.

Prin tehnologia Grab & Go utilizatorul înregistrat în aplicaţia mobilă poate accesa meniurile oferite de restaurantele automatizate Bob Bistro. Odată cumpărat din aplicaţie, meniul poate fi încălzit pe loc cu ajutorul cuptorului încorporat şi servit ulterior la mesele special amenajate. Suma pentru costul acestora va fi retrasă automat din contul utilizatorului.

Proiectul Bob Concierge este primul în lume de acest gen, fiind bazat pe tehnologii de tip Internet of Things, folosind inteligenţă artificială pentru asigura un lanţ integrat complet de business, de la logistică la comercializare. Restaurantul automatizat a fost lansat în premieră la Bucharest Food Expo, cea mai mare expoziţie dedicată industriei alimentare din România, ce are loc în perioada 29 septembrie – 02 octombrie 2022 la Romaero Băneasa, în Bucureşti.

„Soluţia noastră este completă, se oferă la cheie şi asigura întregul lanţ de procese operaţionale, inclusiv partea de logistică, aprovizionare, vânzări şi servicii post-vânzare. Restaurantul Bob Bistro poate fi implementat şi operat de companii din diferite domenii, atât furnizori HoReCa, cât şi orice instituţie care are nevoie de organizarea servirii meselor”, a adăugat Mihail Girnet.

El consideră că printre avantajele noului sistem de servire a meselor, se numără reducerea risipei de alimente, un control mai bun asupra calităţii şi prospeţimii mâncării, programul non-stop şi costurile reduse de mentenanţă şi cu personalul.

Startup-ul Bob Concierge a innovat retailul de proximitate, introducând pe piaţa din România soluţii de comercializare complet automatizate direct în complexele rezidenţiale. La finalul anului trecut automatele Bob Concierge erau utilizate de circa 14.000 de clienţi, comparativ cu 5.000 la începutul anului. În decembrie 2021, reprezentanţii companiei estimau o cifră de afaceri de un milion de euro pentru anul în curs.

Realitatea Live

25 Feb. 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2024, 14:27 // Actual //  Lupu Eduard

În raportul său recent, Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susține că nu există niciun indiciu că gruparea limitată de trupe rusești desfășurate în Transnistria ar putea întreprinde operațiuni la sol care să reprezinte o amenințare directă pentru Ucraina.

Această concluzie contrazice temerile anterioare că autoritățile transnistrene ar putea sprijini acțiuni hibride rusești cu scopul de a destabiliza Moldova, prin solicitarea unui referendum pentru aderarea la Rusia. ISW consideră că astfel de acțiuni ar reprezenta o amenințare la adresa stabilității politice și sociale a Moldovei, dar nu ar implica un pericol militar pentru Ucraina.

Forțele ucrainene nu au observat nicio activitate militară în Transnistria care să indice o amenințare iminentă la adresa Ucrainei. ISW afirmă că, în ciuda posibilității unui referendum pentru aderarea la Rusia, probabilitatea unui atac terestru rusesc asupra Ucrainei din Transnistria rămâne scăzută.

Analiza ISW sugerează că gruparea transnistreană a armatei ruse nu ar fi capabilă să lanseze o operațiune terestră semnificativă împotriva Ucrainei, chiar dacă ar dori acest lucru.

Anterior, s-a speculat că în cadrul unui congres al deputaților locali de toate nivelurile, programat pentru 28 februarie în Transnistria, ar putea fi solicitată aderarea regiunii la Rusia, sub conducerea președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, ISW consideră că acest lucru nu ar duce la un conflict militar direct între Rusia și Ucraina prin intermediul Transnistriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău