Câțiva antreprenori din Moldova au rupt gura târgului în București! Au făcut un restaurant complet automatizat

29 Sept. 2022, 17:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Sept. 2022, 17:49 // Actual //  Lupu Eduard

Bob Concierge, compania care a dezvoltat de la zero un dispozitiv automatizat de vânzare de produse şi servicii pentru scările din complexele rezidenţiale, acum pune pe harta Bucureştiului un restaurant complet automatizat. Soluţia Bob Bistro constă într-o serie de dispozitive inteligente tip frigider, echipate cu inteligenţă artificială şi cu o tehnologie Grab & Go cu sute de senzori.

„Credem cu tărie că viitorul aparţine lumii Internet of Things, unde aplicaţiile software sunt completate de aplicaţii hardware, şi am dezvoltat această nouă soluţie Bob Bistro, pentru a ajuta operatorii din HoReCa cu reducerea costurilor atât de de ​​logistică, cât şi pentru forţa de muncă, acestea afectând serios profitul companiilor ce fac afaceri cu produse alimentare”, a spus Mihail Gîrneţ, CEO-ul companiei Bobnet RO. Alături de el în business mai sunt administratori Victor Popuşoi şi Adrian Golomoz, care sunt implicaţi şi în alte businessuri, conform Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor, citat de businessmagazin.ro.

Prin tehnologia Grab & Go utilizatorul înregistrat în aplicaţia mobilă poate accesa meniurile oferite de restaurantele automatizate Bob Bistro. Odată cumpărat din aplicaţie, meniul poate fi încălzit pe loc cu ajutorul cuptorului încorporat şi servit ulterior la mesele special amenajate. Suma pentru costul acestora va fi retrasă automat din contul utilizatorului.

Proiectul Bob Concierge este primul în lume de acest gen, fiind bazat pe tehnologii de tip Internet of Things, folosind inteligenţă artificială pentru asigura un lanţ integrat complet de business, de la logistică la comercializare. Restaurantul automatizat a fost lansat în premieră la Bucharest Food Expo, cea mai mare expoziţie dedicată industriei alimentare din România, ce are loc în perioada 29 septembrie – 02 octombrie 2022 la Romaero Băneasa, în Bucureşti.

„Soluţia noastră este completă, se oferă la cheie şi asigura întregul lanţ de procese operaţionale, inclusiv partea de logistică, aprovizionare, vânzări şi servicii post-vânzare. Restaurantul Bob Bistro poate fi implementat şi operat de companii din diferite domenii, atât furnizori HoReCa, cât şi orice instituţie care are nevoie de organizarea servirii meselor”, a adăugat Mihail Girnet.

El consideră că printre avantajele noului sistem de servire a meselor, se numără reducerea risipei de alimente, un control mai bun asupra calităţii şi prospeţimii mâncării, programul non-stop şi costurile reduse de mentenanţă şi cu personalul.

Startup-ul Bob Concierge a innovat retailul de proximitate, introducând pe piaţa din România soluţii de comercializare complet automatizate direct în complexele rezidenţiale. La finalul anului trecut automatele Bob Concierge erau utilizate de circa 14.000 de clienţi, comparativ cu 5.000 la începutul anului. În decembrie 2021, reprezentanţii companiei estimau o cifră de afaceri de un milion de euro pentru anul în curs.

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

Vestea despre un presupus balon spion chinez care plutește deasupra SUA i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce Beijingul ar dori să folosească un instrument relativ nesofisticat pentru supravegherea continentului american.

China a spus că balonul, observat deasupra statului Montana, este doar o „navă civilă” care a deviat de la ruta planificată, dar SUA suspectează că este un dispozitiv de „supraveghere la înaltă altitudine”. Oricare ar fi capacitățile acestui balon, SUA au considerat amenințarea suficient de serioasă pentru a amâna vizita secretarului de stat Antony Blinken în China, care urma să aibă loc pe 5 și 6 februarie.

Baloanele sunt una dintre cele mai vechi forme de tehnologie de supraveghere. Armata japoneză le-a folosit pentru a lansa bombe incendiare în SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, au fost utilizate pe scară largă de SUA și Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Mai recent, SUA s-ar fi gândit să adauge baloane de mare altitudine la rețeaua de supraveghere a Pentagonului.

Aceste dispozitive aeriene zboară în general la o altitudine de peste 20 de kilometri, aceasta fiind de două ori mai mare decât altitudinea de croazieră a aeronavelor comerciale și dincolo de limita suveranității aeronautice a statelor. Aceste baloane arată ca niște dirijabile și sunt alimentate de baterii de lungă durată sau panouri solare. Acestea sunt capabile să poarte o sarcină utilă între 50 și 250 de kg.

Baloanele sunt încă o modalitate ieftină de a obține informații

„În viitor, vom avea baloane deasupra capului timp de mai multe luni, ceea ce ar putea duce la un cost mai mic decât în spațiu”, spune generalul Frédéric Parisot, adjunctul șefului forțelor aeriene franceze.

Experții militari spun că utilizarea baloanelor de mare altitudine reprezintă o modalitate de spionaj mai ieftină decât utilizarea sateliților. Ele se dirijează doar prin schimbarea altitudinii, folosind computere pentru a calcula puterea și direcția curenților de aer, în diferitele straturi ale atmosferei. Pe lângă supraveghere, dirijabilele pot transporta însă și bombe.

Potrivit The Guardian, în 2019, armata americană a folosit până la 25 de baloane experimentale de mare altitudine, alimentate cu energie solară, pentru a efectua teste de supraveghere pe arii extinse. Acestea au fost echipate cu radare de înaltă tehnologie, concepute pentru a urmări simultan mai multe vehicule, pe timp de zi sau de noapte. Au fost folosite pentru a monitoriza traficul de droguri și potențialele amenințări la adresa securității interne.

Secretarul de stat Antony Blinken spune că „decizia Chinei de a trimite un balon de supraveghere deasupra Statelor Unite este „un gest de neacceptat și iresponsabil”. „Este o violare a suveranității noastre, este o violare a legislației internaționale. De aceea, i-am transmis în această dimineață lui Wang Yi, responsabilul de politici externe al Chinei că îmi amân vizita”, a spus el.

Oficialii Pentagonului au subliniat că balonul chinez „nu reprezintă o amenințare militară sau fizică pentru oameni”. Totuși, președintele american Joe Biden a refuzat să atace dispozitivul de teamă să nu producă daune sau victime la sol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău