Ce prețuri sunt în stațiunea Mamaia? Cât de aglomerate sunt plajele în această vară

27 Iul. 2022, 16:42
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Iul. 2022, 16:42 // Au Bani //  MD Bani

Mamaia, un fel de Mykonos de România, este una dintre cele mai populare destinații de vară de pe litoralul românesc. În acest an, turiștii spun că prețurile sunt mai mari. De asemenea circulă unele informații precum că ar fi mai puțin turiști față de alți ani. Cu toate acestea, hotelierii dau informații care contrazic aceste zvonuri. Sebastian Puznava, directorul hotelului Victoria Resort Mamaia, a declarat că plajele lărgite sunt cele care dau impresia că stațiunea duce lipsă de turiști, scrie WallStreet.ro.

„În Mamaia, plajele lărgite creează impresia că sunt goale, însă, cu cât te apropii de apă, șezlongurile sunt pline, la tarife începând de la 25-35 de roni”, a declarat Puznava, pentru wall-street.ro.

Acesta precizează că turiștii care vin în Mamaia se declară foarte multumiți de serviciile oferite de hotelieri.

„Unii ne-au întrebat uimiți de ce apar informații care nu au legătură cu realitatea”, mai spune Puznava.

Totodată, acesta recunoaște că este un sezon estival mai slab față de cel din 2020, dar nu dă dreptate declarațiilor lui Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia. Acesta din urmă afirma că este cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani pe întreg litoralul.

„E cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani, aș putea spune. Sunt 80-90.000 de turiști pe litoral. În luna iunie, domnul primar Vergil Chițac a stabilit ca prețul unui loc de parcare să fie de 100 de roni. O cameră cu mic dejun într-un hotel de trei stele era 200 de roni pe noapte. Ce a făcut acel loc de parcare să merite jumătate din prețul unei camere? Nici la Paris nu sunt astfel de costuri”, a declarat Murad.

Prețuri în stațiunea Mamaia

  • Prețurile pentru șezlonguri pleacă de la 25 – 35 de roni (100-140 lei), iar în zona cluburilor pot ajunge și la 100 de lei românești, adică 400 de lei moldovenești;
  • O bere poate costa de la 5 roni/draft (20 de lei), iar un frappe de la 5 roni (20 de lei), depinde de locul din care cumpărați.
  • Un prânz cu ciorbă, fel principal, desert și suc sau bere costă de la 70 roni/persoană (280 lei)

„Dacă nu alegi un hotel all inclusive, poți găsi cu ușurință șezlonguri la 20 de roni/zi (80 MDL), bere la 6 roni (24 MDL) sau frappe la 12 RON (50 MDL). Poți face însă și foarte multe lucruri gratuite – o plimbare pe faleza Cazinoului din Constanța nu costă nimic, plajele sălbatice din Vadu sau Corbu oferă răsărituri minunate și apusuri pe măsură. Poți savura o cafea turcească la nisip și o găsești la doar 7 RON (30 MDL), poți asculta muzică armenească sau grecească la un pahar de vin care costă sub 10 RON (40 MDL), poți face un city tour cu autobuzul supraetajat la doar câțiva lei. Farul genovez sau Moscheea Albastră pot fi vizitate gratuit”, a declarat Roxana Taiss, General Manager la Complex Mediteranean Mamaia, resort all inclusive.

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ