Ce salariu are o stewardesă. Care sunt motivele pentru care există mari diferențe de bani

11 Mai 2024, 20:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
11 Mai 2024, 20:56 // Bani și Afaceri //  bani.md

S-a aflat ce salariu are o stewardesă la Ryanair în 2024. Cine vrea să devină însoțitor de zbor trebuie să aibă un curs în acest sens. Vârsta minimă este de 18 ani, iar înălțimea este de minimum 1,57. Limba engleză trebuie cunoscută la nivel avansat. Stewardesele nu au voie să aibă tatuaje în locuri vizibile.

Ce salariu are o stewardesă la Ryanair

Salariul poate să difere, însă poate ajunge până la 1.200 și chiar și 1.500 de euro pe lună. Stewardesele primesc training gratuit, dar și o diurnă zilnică pe durata acestuia. Se mai oferă și un program de lucru flexibil, dar și o primă de angajare de 750 de euro. Un însoțitor de zbor primește și discount la biletele de avion.

Se mai oferă și bonusuri. Unul dintre ele este de 1.200 de euro și e împărțit în patru luni.După un an de la angajare, în funcție de performanțe, bonusul crește și poate ajunge chiar și la 1.800 de euro.

Salarii mai mari la alte companii aeriene

Există și companii aeriene care oferă stewardeselor salarii mai mari și multe beneficii.Exemplu este compania Saudia. Aici, un însoțitor de zbor are un salariu de 2.000 de dolari pe lună. Poate să depășească suma însă, în funcție de orele de zbor acumulate. La această companie, o însoțitoare de zbor primește 5 bilete de avion gratuite pe an și 5 zile libere consecutive pe lună. Se oferă cazarea gratuită și transport asigurat spre și dinspre aeroport, asigurare medicală, dar și alte facilități, potrivit aviationacademy.ro.

Cum poți ajunge stewardesă

Companiile aeriene europene angajează însoţitori de bord care au minim 18 ani, în timp ce companiile din Orient angajează însoţitori de bord care au minim 21 de ani. Cât despre vârsta maximă, aceasta nu este specificată în anunțurile de angajare, dar, în practică, pentru companiile arabe ar fi de aproximativ 35 de ani, iar companiile aeriene europene merg și până peste 40 de ani.

Ca să ajungi însoțitoare de zbor este necesar să ai minim 157 cm, însă înălţimea diferă de la companie la companie. Iată câteva repere de înălţime cerute de companiile care recrutează frecvent în România:

  • Ryanair- 157 cm (max 188 cm)
  • Wizz Air – 165 cm-fete, 175-baieti
  • Etihad Airways – se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
  • Qatar Airways – se aplică “regula celor 212 cm” (să atingi cu brațul această înălțime, desculț(ă), te poți ridica pe vârfuri)
  • Emirates – minim 160 cm, iar pe lângă asta se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
  • Flydubai – 1.58 m

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Oct. 2024, 20:01
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Oct. 2024, 20:01 // Actual //  bani.md

Republica Moldova, în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie curent, are de făcut o alegere foarte simplă – se îndreaptă spre un model rusesc sau aleg modelul european. De această părere este președintele francez Emmanuel Macron, care a oferit, în exclusivitate, un interviu jurnalistei Ecaterina Covali, autoarea proiectului „Punţi către Europa”. Producția este difuzată astăzi, 17 octombrie, la RLIVE TV.

Macron a explicat de ce Uniunea Europeană este cea mai potrivită opţiune pentru Republica Moldova.

„În primul rând, întotdeauna am respectat suveranitatea popoarelor și libera decizie a cetățenilor care vor trebui să se exprime. Chiar cred că este o șansă. Când privesc spre regiune și văd Moldova, aș spune, fără a complica lucrurile, că alegerea este destul de simplă –sau se îndreaptă spre un model rusesc sau spre un model european. Am rezumat puțin lucrurile, dar așa se întâmplă. Orientarea spre modelul rusesc înseamnă o probabilitate foarte mică, că aceeași întrebare vi se va pune de mai multe ori.

Frumusețea modelului european este că veți fi întrebați, iar asta se numește democrație. Este o oportunitate incredibilă. Așa că înțeleg importanța acestei alegeri. Cred că scrutinul care vă așteaptă, pe care Moldova îl așteaptă, este foarte important pentru viitorul țării. Și ca și european convins, nu ca președinte al Franței, ci ca european convins, mai ales aici, vorbind cu dumneavoastră, și respectând suveranitatea poporului moldovean, sper că acesta va alege calea Europei, pentru că este calea libertății și a democrație”, a declarat președintele Franței.

Ținem să menționăm că anume în mandatul Franței, de președinte al Consiliului Uniunii Europene, din prima jumătate a anului 2022, Chișinăul s-a apropiat atât de mult de UE, încât a întors o nouă foaie a istoriei sale… europene.

„Cred că procesul a adus deja beneficii Moldovei, pentru că a permis libertatea de circulație și facilitarea vizelor. În termeni și mai concreți, aș da exemplu costul telecomunicațiilor și integrarea rețelelor. Este una dintre înțelegerile pe care le-am concretizat în timpul Comunității Politice Europene din Moldova. Taxele de roaming au fost liberalizate datorită implicării operatorilor.

Apoi, există o serie de proiecte de cooperare foarte concrete, investiții, o mai mare deschidere economică, libertatea de circulație pe care am menționat-o și, odată cu aceasta, și cooperarea în lupta împotriva atacurilor cibernetice sau a dezinformării”, a conchis Emmanuel Macron.

 

Pe parcursul ultimilor ani, UE a acordat un sprijin puternic Moldovei, în cele mai grele momente, precum șantajul energetic al Gazpromului, suport financiar în combaterea corupției și dezinformării, dezvoltarea economiei, uși deschise pentru export și chiar sancționarea persoanelor care seamănă ură în țară. Însă, cel mai puternic sprijin oferit – lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului „Punți către Europa”, realizat cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și implementat de Asociația pentru Inițiative Responsabile (ASPIR).

Producția este difuzată și la postul public de televiziune Moldova 1.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău