Ce se ascunde în Dubai în spatele luxului. Zona unde cazarea e ieftină și mănânci cu 10 euro de nu te ridici de la masă

28 Mart. 2023, 08:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 08:05 // Actual //  Lupu Eduard

Dubai este o destinație populară pentru români datorită imaginii de lux și extravaganță pe care o promovează. Orașul este renumit pentru clădirile sale înalte și futuriste, centrele comerciale mari și luxoase, plajele de nisip fin și activitățile de divertisment sofisticate.

Dubai este cunoscut și pentru evenimente precum cursele de cai, expozițiile de bijuterii, festivalurile de muzică și petrecerile extravagante, care adaugă la imaginea orașului ca fiind o destinație exclusivistă.

Dubai-ul poate fi o destinație costisitoare, iar nivelul de trai și costul vieții sunt relativ ridicate, comparativ cu alte țări sau orașe.

„Dubai nu este doar despre lux și opulență”

Este vorba de Deira, zona mai veche și mai „autentică” a orașului.

Din Dubai Marina poți lua metroul direct către stația Union, iar de acolo poți merge pe străduțe în direcția bazarurilor. Dacă nu vrei să pierzi vremea pe străduțe (deși eu îți recomand să o faci), schimbă metroul la stația Burjuman de pe linia roșie pe cea verde și coboară mai aproape de bazar, la Al Ras sau la Golden Souq.

„Simți că nu mai ești în Dubai când ajungi aici”

„Efectiv simți că nu mai ești în Dubai când ajungi aici, aș fi putut oricând să cred că sunt undeva prin Amman, Alexandria sau chiar Cairo. Mizerie pe jos, mașini dărăpănate, blocuri sărăcăcioase, magazinașe de cartier, vânzători ambulanți și chiar și nițel street food.

Ți se face foame? Dă o fugă la Ashwaq pentru o shaorma autentică sau un kebab. Pare a fi unul dintre cele mai cunoscute locuri din zonă, și mie mi-a fost recomandat de niște localnici. O shaorma mică de pui e 7 AED, adică nici 2 euro.

Pont: Dacă vrei cazare ieftină în Dubai, Deira este soluția. Caută ceva lângă stația de metrou Union și astfel știi și că ajungi repede și ieftin la multe obiective importante din oraș. Iar dacă ești fan mâncare indiană sau pakistaneză, te-ai scos. Mănânci cu 10 euro de nu te mai poți ridica de la masă!”, a scris turistul pe român pe pagina Cu rucsacul în spate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mart. 2024, 13:02 // Actual //  bani.md

Salariile mici, fluctuația mare de cadre și sistemul birocratic sunt doar câțiva din factorii care provoacă criza de cadre din administrația publică, au afirmat invitații emisiunii „Consens Național” difuzată luni, 25 martie curent, la RLIVE TV.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul administrației și finanțelor publice, și Stella Jemna, fostă șefă de Cabinet al prim-ministrei Natalia Gavrilița, reprezentantă de țară a Fondului regional de investiții WNISEF, sunt de părere că statul trebuie să își revadă politicile pentru a înțelege de câți funcționari are nevoie și care este nivelul lor de pregătire.

„Noi dispărem, ei se înmulțesc. Astăzi sunt mai puțini funcționari decât acum 20 de ani, dar raportați la numărul de populație care a mai rămas în țară ei sunt mai mulți pe cap de locuitor. Statul și-a redus din competențele sale și a digitalizat multe servicii și acum ar fi bine să fie regândit și sistemul de administrare la nivel central și local”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Stella Jemna a afirmat că autoritățile trebuie să-și revadă structurile administrative și să investească mai mult în pregătirea noilor funcționari. Potrivit ei, tinerii nu sunt gata să acceadă în funcții manageriale, iar cei cu experiență nu sunt deschiși pentru cooperare.

„Ceea ce se întâmplă cu forța de muncă din administrație astăzi este radiograma la ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Faptul că noi nu am investit în acești oameni, că mulți dintre cei care lucrează în ministere nu sunt calificați este rezultatul politicilor unui stat. Este foarte important să avem centre de calificare moderne deoarece ceea ce se învață acum nu mai este relevant”, a afirmat fost șefă de cabinet al prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice, fiecare al cincilea post din Guvern este vacant. Cele mai afectate sunt ministerele Culturii și Mediului care duc lipsă de aproximativ 30 la sută din numărul de angajați. Fiecare al patrulea post este vacant și în cadrul ministerelor Sănătății, Finanțelor și Afacerilor Externe. Cel mai bine asigurat cu cadre este Ministerul Educației și Cercetării care are vacante 11 la sută din posturi.

Studiul IPIS a fost realizat în cadrul inițiativei „Administrarea social responsabilă a finanțării externe”, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației Soros Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău