Ce se ascunde în Dubai în spatele luxului. Zona unde cazarea e ieftină și mănânci cu 10 euro de nu te ridici de la masă

28 Mart. 2023, 08:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 08:05 // Actual //  Lupu Eduard

Dubai este o destinație populară pentru români datorită imaginii de lux și extravaganță pe care o promovează. Orașul este renumit pentru clădirile sale înalte și futuriste, centrele comerciale mari și luxoase, plajele de nisip fin și activitățile de divertisment sofisticate.

Dubai este cunoscut și pentru evenimente precum cursele de cai, expozițiile de bijuterii, festivalurile de muzică și petrecerile extravagante, care adaugă la imaginea orașului ca fiind o destinație exclusivistă.

Dubai-ul poate fi o destinație costisitoare, iar nivelul de trai și costul vieții sunt relativ ridicate, comparativ cu alte țări sau orașe.

„Dubai nu este doar despre lux și opulență”

Este vorba de Deira, zona mai veche și mai „autentică” a orașului.

Din Dubai Marina poți lua metroul direct către stația Union, iar de acolo poți merge pe străduțe în direcția bazarurilor. Dacă nu vrei să pierzi vremea pe străduțe (deși eu îți recomand să o faci), schimbă metroul la stația Burjuman de pe linia roșie pe cea verde și coboară mai aproape de bazar, la Al Ras sau la Golden Souq.

„Simți că nu mai ești în Dubai când ajungi aici”

„Efectiv simți că nu mai ești în Dubai când ajungi aici, aș fi putut oricând să cred că sunt undeva prin Amman, Alexandria sau chiar Cairo. Mizerie pe jos, mașini dărăpănate, blocuri sărăcăcioase, magazinașe de cartier, vânzători ambulanți și chiar și nițel street food.

Ți se face foame? Dă o fugă la Ashwaq pentru o shaorma autentică sau un kebab. Pare a fi unul dintre cele mai cunoscute locuri din zonă, și mie mi-a fost recomandat de niște localnici. O shaorma mică de pui e 7 AED, adică nici 2 euro.

Pont: Dacă vrei cazare ieftină în Dubai, Deira este soluția. Caută ceva lângă stația de metrou Union și astfel știi și că ajungi repede și ieftin la multe obiective importante din oraș. Iar dacă ești fan mâncare indiană sau pakistaneză, te-ai scos. Mănânci cu 10 euro de nu te mai poți ridica de la masă!”, a scris turistul pe român pe pagina Cu rucsacul în spate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 15:48 // Actual //  Lupu Eduard

Primele achitări a restanțelor salariale acumulate vor fi efectuate deja în luna martie. Așteptăm în timpul apropiat un plan de acțiuni, pe termen scurt și mediu, în viziunea echipei consolidate de la CFM, a declarat Roman Cojuhari, directorul APP.

„Am lucrat productiv în echipă. Domnul Oleg Tofilat a preluat mandatul cu niște găuri enorme istorice în buget și cu mare efort a normalizat situația, în măsura în care acest lucru era posibil, la moment. După mai mult de doi ani de activitate în această funcție, decizia de a pleca a fost înțeleasă și acceptată. Mai mult, i-am propus să se alăture de echipa APP ca să influențeze procesele de debirocratizare la CFM”, susține directorul APP.

Cojuhari spune că discută cu noul administrator al CFM, Serghei Tomșa pentru a rezolva definitiv problema cu restanțele la salarii. Surse sunt mai multe: împrumuturi bancare, valorificarea activelor neutilizate, dar și bani alocați din bugetul de stat, grație procesului anunțat de reorganizare a CFM, care va permite ca structura CFM să fie întreținută de către stat.

Situația la CFM a început să se agraveze după august 2022 când a început să scadă tranzitul de marfă din Ucraina după redeschdereas portului de la Odesa. „Fondul de rulment al companiei este negativ, iar pe fundalul reducerii traficului de mărfuri pe calea ferată se acumulează lunar deficit de capitalr”.

Pierderile estimative al CFM au constituit 147,7 milioane de lei în anul 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău