Ce trebuie să faci în prima zi de salariu ca să economisești mai mult? Lifehack de la un trainer de finanțe personale

25 Mart. 2022, 11:47
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mart. 2022, 11:47 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Este deja cunoscut faptul că avem nevoie de economii financiare pentru situații neprevăzute. Evenimentele din ultima perioadă ne-au demonstrat încă o dată cât de mult avem nevoie de banii „lăsați de o parte” pentru zilele negre. Specialiștii recomandă mai multe metode prin care putem economisi bani.

În primul rând este necesar să realizăm un „audit” al veniturilor și cheltuielilor noastre. Doar în așa fel vom ști unde cheltuim cei mai mulți bani. Una dintre cele mai cunoscute metode de economisi este regula 50-30-20. Alocă 50% din venit necesităților tale de bază și obligațiilor. Alocă 30% din venit pentru dorințe: divertisment și hobby-uri. 20% din veniturile tale ar trebui utilizate pentru obiectivele financiare pe termen lung și situațiile neprevăzute.

Pentru a economisi mai mult, primul trainer de finanțe personale din Republica Moldova, Daniela Secinschii recomandă regula „achită-te pe tine primul”.

„Asta ar însemna că prima cheltuială din banii noștri, din veniturile pe care le avem, fie că este vorba de salariu, dividende, remunerare printr-un contract de servicii, trebuie să fie pentru tine, adică pui de o parte 10% din banii pe care îi ai.”

Așadar, în prima de zi de salariu, alocă 10% din venitul tău pentru economii. Astfel, vei reuși să economisești mai multe pentru dorințele și visurile tale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău