Ce va face Warren Buffett cu averea sa? De ce copiii săi nu vor primi aproape nimic din cei 100 de miliarde $

24 Iun. 2021, 15:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 15:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Warren Buffett este acum la jumătatea drumului către obiectivul său de a-și oferi averea masivă. Cu toate că mai are 100 de miliarde de dolari de oferit, magnatul nu intenționează să o împartă cu copiii săi.

Miliardarul este de părere că banii lui trebuie cheltuiți pentru cauze filantropice și nu pentru portofoliile de investiții ai copiilor săi.

„După o lungă observare a familiilor super-bogate, iată recomandarea mea: lăsați copiilor suficient pentru a putea face orice, dar nu suficient pentru a nu putea face nimic”, a spus el într-o notă adresată acționarilor, adăugând că copiii săi copii adulți „ continuă eforturile filantropice care implică atât bani cât și timp. ”

Asta nu înseamnă că copiii lui Buffett, acum în vârstă de 60 de ani, nu au primit nimic de la tatăl lor. Fiecare copil are o fundație de 2 miliarde de dolari finanțată de Buffett, a informat The Washington Post în 2014.

Nota lui Buffett anunța că a donat acțiunile sale de la Berkshire Hathaway în valoare de 4,1 miliarde de dolari către cinci fundații caritabile, ca parte a efortului său de a oferi 99% din averea sa până la sfârșitul vieții sale, aducând totalul donației sale la 41 de miliarde de dolari.

Buffett numește filantropia sa „cea mai ușoară faptă din lume”, deoarece „dăruirea este nedureroasă și poate duce la o viață mai bună atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copiii voștri”.

„De-a lungul multor decenii am acumulat o sumă aproape de neînțeles pur și simplu făcând ceea ce îmi place să fac”, a spus el.

Buffett și-a anunțat pentru prima dată planul de a oferi marea majoritate a averii sale în 2006, când avea 75 de ani și deținea 474.998 acțiuni ale Berkshire Hathaway. Odată cu anunțul de miercuri, Oracolul lui Omaha a spus că este „la jumătatea drumului”.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 14:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul consultanță în afaceri, Lucia Ușurelu este acum manager de proiect, consultant, trainer și coacher în cadrul Agenției de consultanță Proentranse.

Odată cu lansarea programului Organizației Internaționale a Muncii „SIYB” (Inițiază și Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business), și-a dat seama că acest curs de instruire îi va oferi oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile de formare și totodată de a-și împărtăși experiența cu alți colegi de breaslă, care își doresc să contribuie la dezvoltarea afacerilor și sectorului de antreprenoriat.

Experiența adunată ani în șir a făcut-o să dezvolte și să implementeze programe de instruire pentru angajați, dar și pentru antreprenori.

„În urma acestei experiențe, am dezvoltat o abordare practică și personalizată în predare, care se adaptează nevoilor și obiectivelor specifice ale fiecărui cursant”, spune Lucia.

„Sunt mândră să mă alătur unei comunități de traineri cu experiență”

Datorită acestui program a reușit să învețe noi metode și tehnici care o vor ajuta în susținerea antreprenorilor, iar ulterior aceștia din urmă își vor putea dezvolta afacerile cu succes.  Oportunitatea de a fi trainer în cadrul programului „SIYB” a contribuit enorm în dezvoltarea sa profesională, acum fiind pregătită pentru a contribui la creșterea antreprenorialului în comunitate.

Workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori, la Soroca

„În urma programului „SIYB”, împreună cu doi colegi, am planificat să organizam la Soroca o serie de workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori si potențiali antreprenori”, spune Lucia Ușurelu.

Astfel, până în luna aprilie, de două ori pe săptămână, antreprenorii își dau întâlnire la Incubatorul de Afaceri din Soroca. De la inițierea ideii, până la lansarea și gestiunea afacerii, aici viitorii antreprenori învață cum să-și crească afacerea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Fiind în prezent cel mai mare program global de formare în managementul afacerilor, în baza metodologiei dezvoltate de către Organizația Internațională a Muncii, programul cuprinde module dedicate atât pentru cei ce doresc să se lanseze în domeniul antreprenorial, dar și pentru cei care vor să-și crească afacerea.

„Am observat o nevoie crescută pentru dezvoltarea abilităților de marketing digital în rândul antreprenorilor din comunitatea noastră. Deși mulți antreprenori au început să utilizeze canalele de marketing digital, există încă multe oportunități pentru a crește și a îmbunătăți rezultatele lor prin dezvoltarea și implementarea unei strategii de marketing digital eficiente”, spune experta.

Aceste instruiri vor ajuta antreprenorii să înțeleagă și să utilizeze eficient informația, oportunitățile și experiențele în domeniul afacerilor.

„Aceste workshop-uri vor ajuta antreprenorii să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, ceea ce va contribui ulterior la creșterea afacerilor, dar și la consolidarea comunității noastre antreprenoriale”, adaugă Lucia.

Pentru mai multe informații și oportunități despre afaceri verzi, accesați grupul Facebook: Economie Verde în Moldova

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău