Cea mai scumpă proprietate de vânzare din SUA: un complex al unui mogul care a adunat sute de membri ai familiei sale

12 Feb. 2024, 15:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
12 Feb. 2024, 15:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Un complex familial în Naples, Florida, a fost listat recent la vânzare pentru 295 de milioane de dolari. Dacă se vinde chiar și în jurul aceastei sume, ar fi cea mai scumpă vânzare rezidențială din SUA, potrivit Business Insider.

Familia magnatului în investiții John Donahue (decedat) vinde trei case de pe malul apei amplasate pe aproape 9 hectare. Proprietatea conține și un mic port pentru iahturi, care se întinde pe o distanță de aproximativ 70 de metri.

Complexul în Port Royal, acum o vecinătate luxoasă a Naples, a avut origini relativ modeste. Donahue a cumpărat un teren de 4,3 hectare pe marginea Golfului Mexic pentru 1 milion de dolari în 1985, conform Wall Street Journal. De atunci, el și familia sa au acumulat aproximativ 60 de hectare.

În 1955 Donahue a cofondat o firmă de investiții acum numită Federated Hermes, care administrează în prezent 668,9 miliarde de dolari în active.

Nativ din Pittsburgh, el și soția sa Rhodora și-au împărțit timpul între Pennsylvania și Florida înainte de a se muta în Naples pe termen nelimitat în jurul anului 1990.

Proprietatea lor din Florida a devenit o zonă de adunare a familiei pentru cei 13 copii ai lor, cei 84 de nepoți și mai mult de 175 de strănepoți. Familia dorește să vândă proprietatea ca un complex întreg, mai degrabă decât să o împartă în bucăți, potrivit Business Insider.

Casa principală are aproximativ 11.500 de metri pătrați, a doua casă are 5.500 de metri pătrați, iar a treia are aproximativ 5.800 de metri pătrați.

Complexul vine și cu 1.650 de metri de mal: 730 de metri pe Golful Mexic și aproximativ 930 de metri pe Gordon Pass și Golful Naples.

Proprietățile au multe caracteristici remarcabile, dar una memorabilă este o cameră pe care Rhodora a transformat-o într-o cameră de împachetare a cadourilor.

Recordul actual pentru cea mai scumpă vânzare rezidențială din SUA a fost stabilit în 2019, când CEO-ul unui fond de hedging, Ken Griffin, a cheltuit 240 de milioane de dolari pe un apartament la marginea Central Parkdin New York City.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău