Cei mai bogați copii din lume în 2021. Care sunt averile lor în Top 10 și cum arată miliardarii (FOTO)

01 Iun. 2021, 02:50
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iun. 2021, 02:50 // Au Bani //  Otilia Cotruța

La prima impresie, când va gândiți la cei mai bogați copii din lume, gândul va duce la niște adolescenți geniali, care au reușit să inventeze ceva ieșit din comun. Însă, de cele mai multe ori, lucrul acesta nu este adevărat, statutul lor de milionari în dolari provine de la averea familiilor acestora.

Va prezentăm mai jos lista celor mai bogați 10 copii din lume, așa cum a fost ea dezvăluită de presă internațională.

10. Jaden Smith – 8 milioane de dolari

Jaden Smith este cel mai bogat copil actor din lume. El este fiul lui Will Smith, călcând pe urmele tatălui sau. Și-a făcut debutul în film în anul 2006, în lung metrajul “The Pursuit of Happyness”.

A câștigat un premiu MTV pentru performanță din acest film, ulterior jucând și în alte producții, în special câteva remake-uri.

9. Abigail Breslin – 12 milioane de dolari

Abigail este o cântăreața și actrița americană, care și-a început carieră la numai 3 ani. În prezent, ea se numără printre cele mai bogate actrițe din lume. A debutat în primul sau film, în anul 2002, “Signs”. A fost nominalizată la diverse premii inclusiv la Best Supporting Actress Award și Screen Acting Guild.

8. Nick Daloisio – 30 de milioane de dolari

Nick este specialist în programe de computer, el înființând o companie, pe când avea vârstă de numai 15 ani. Că un geniu în tehnologie, Nick a inventat Summly, o aplicație iOS, care mai târziu a fost cumpărată de gigantul Yahoo, cu 30 de milioane de dolari.

7. Dannielynn Birkhead – 59 de milioane de dolari

Este fiica celebrei actrițe și model Anna Nicole Smith, care a murit în 2007, după o supradoză de droguri. Astfel, adolescență a devenit moștenitoarea averii mamei sale și a intrat pe lista milionarilor.

6. Emme și Maximilian Muniz – 200 de milioane de dolari

Emme și Max sunt printre cei mai bogați gemeni din lume, datorită statutului de celebrități al părinților lor: Marc Anthony și Jennifer Lopez. Încă din prima lor zi de viață, paparazzii i-au vânat și au declanșat interesul fanilor.

5. Knox Joile Pit și Vivienne Joile Pit – 200 de milioane de dolari

Knox și Vivienne sunt gemenii celebri ai starurilor Brad Pitt și Angelina Jolie. Prima lor fotografie s-a vândut cu un milion de dolari, făcând-o cea mai scumpă poză a unor copii, până în prezent.

4. Suri Cruise – 800 de milioane de dolari

Suri face parte din liga milionarilor datorită bogăției părinților săi, faimoșii Tom Cruise și Katie Holmes. La doar 13 ani, ea se află în topul listei celor mai bogați copii din lume.

3. Blue Ivy Carter – 1 miliard de dolari

Blue Ivy se află în fruntea topului celor mai bogați copii din America. Fără îndoială, nu există o modalitate mai ușoară să fii bogat decât să te naști într-o familie cu mulți bani. Ea este fiica lui Beyonce și Jay-Z.

2. Phoebe Adele Gates – 1 miliard de dolari

Phoebe nu este o față familiară în rândul internauților, datorită discreției părinților ei, Bill și Melinda Gates. Chipul ei rămâne departe de lumina reflectoarelor, de cele mai multe ori.

1. Prince George Alexander Louis – 1 miliard de dolari

Cel mai bogat copil din lume este Prințul George Alexander Louis, care are o avere estimată la 1 miliard de dolari. El s-a născut pe 22 iulie 2013, fiind cunoscut și sub numele de Prințul George sau Prințul George de Cambridge, potrivit Tuko.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 15:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 15:54 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Elevii din 6 școli din țară se vor simți mai în siguranță în mediul online. Pe parcursul anului curent de studii, în aceste școli vor fi pilotate standardele unice de protecție a tuturor copiilor de riscurile abuzurilor comise în mediul virtual. Acesta este rezultatul mai multor cercetări, teste și ajustări ale bunelor practici întreprinse de Centrul Internațional „La Strada” de-a lungul ultimilor 4 ani în domeniul educației pentru siguranța online.

Un studiu realizat la începutul acestui an de „La Strada” în domeniul siguranței copiilor online arată că subiectul este abordat sporadic în procesul educațional, nivelul de pregătire a cadrelor didactice este insuficient și că lipsește un cadru instituțional potrivit pentru a implementa eficient inițiative de protecție a copiilor pe Internet.

Pentru a putea face față acestor provocări, în contextul procesului educațional la distanță și luând în calcul bunele practici internaționale, Ministerul Educației și Cercetării a elaborat și a înaintat spre pilotare standarde unice pentru siguranța online în școală.

Angela PRISĂCARU, consultant principal, Direcția învățământ general, Ministerul Educației și Cercetării al RM: Standardele pentru protecția și siguranța elevilor în mediul online vin să soluționeze o problemă majoră ce afectează bunăstarea psiho-emoțională a elevilor în mediul online – lipsa unui cadru consolidat de acțiuni la nivelul instituțiilor de învățământ. Sperăm că aceste Standarde vor răspunde necesității comunității școlare, oferind claritate în acțiunile care trebuie întreprinse de fiecare actor educațional, pentru siguranța copiilor pe Internet. Pe termen lung, după pilotarea standardelor, acestea vor deveni obligatorii pentru toate instituțiile de învățământ din țară.

La nivel național, constatăm un nivel insuficient de informare și conștientizare a riscurilor cărora se supun copiii în mediul virtual, a menționat Elena BOTEZATU, Directoare Executivă, CI „La Strada”. De aceea, modelul Școlii Sigure Online, pe care îl lansăm astăzi, este angajamentul asumat al actorilor educaționali de a proteja copilul de orice formă de violență online și de a întreprinde acțiunile necesare pentru a-i dezvolta reziliența față de abuz în mediul virtual. Cu pași mici, dar siguri, sprijiniți de partenerii noștri, școala va învăța să prevină și să intervină corect, cu multă grijă, dar prompt, atunci când semnalează o situație de abuz comisă în raport cu copiii pe Internet.

Altfel spus, noile standarde urmează să integreze politicile, practicile și procedurile din școală, astfel încât siguranța online să devină element transversal al sistemului de educație, în concordanță cu prevederile politicilor internaționale din domeniul protecție drepturilor copiilor și asumate de școlile din țările europene. Potrivit Elenei BOTEZATU, implementarea acestor standarde presupune o schimbare la nivel de conștiință, atitudini și abordări în activitățile cu elevii despre siguranța online, dar și în percepțiile comunității despre ce înseamnă, de fapt, responsabilitatea legală a instituțiilor de învățământ de a proteja copiii de orice formă de violență și cum raportăm această obligație la tot ce se întâmplă în mediul virtual.

Concomitent cu activitățile-pilot care vor testa modelul Școlii Sigure Online,  în următoarele câteva săptămâni va fi implementată o campanie de sensibilizare a comunității școlare în raport cu riscurile la care se expun copiii în mediul online. William MASSOLIN, Șeful oficiului Consiliului Europei la Chișinău a menționat că misiunea acestei campanii este să informeze profesorii, comunitatea școlară și părinții cu privire la riscurile cărora se supun copiii în mediul online și, în mod special, cum ar trebui adulții să prevină abuzurile sexuale comise asupra copiilor în mediul virtual. Aceste activități sunt necesare mai ales acum, în timpul pandemiei de COVID-19, când numărul raportărilor de abuzuri sexuale online au crescut alarmant atât în țările UE, cât și în Republica Moldova, a mai spus William MASSOLIN: În acest sens, unul dintre obiectivele-cheie ale Consiliului Europei este sporirea nivelului de conștientizare a abuzurilor sexuale asupra copiilor, inclusiv celor comise online, așa cum se prevede și Strategia Consiliului Europei pentru Drepturile Copilului.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală