Cel mai bogat om din America Latină, Carlos Slim își crește investițiile în petrol

03 Iul. 2024, 13:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
03 Iul. 2024, 13:21 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Carlos Slim, cel mai bogat om din America Latină, își mărește pariurile pe petrol și gaze prin participațiile pe care le deține în firme de energie din SUA și își crește expunerea în Mexic, unde colaborează cu gigantul de stat Pemex la mai multe proiecte, potrivit Bloomberg.

În luna iunie holdingul familiei sale, Control Empresarial de Capitales SA, a cumpărat acțiuni ale PBF Energy Inc. în 13 zile diferite, investind aproximativ 113 milioane de dolari. Acum este cel mai mare acționar al rafinăriei din Parsippany, New Jersey, cu o participație de 14,7% – în creștere de la 10,2%, cât era la sfârșitul anului.

Mogulul în vârstă de 84 de ani, care și-a făcut cea mai mare parte a averii prin firma de telecomunicații America Movil SAB, a intensificat, de asemenea, achizițiile de acțiuni ale Talos Energy Inc., o companie de explorare și producție cu sediul în Houston, care are câmpuri în Mexic.

Holdingul familiei lui Slim a cumpărat cele mai multe acțiuni Talos într-o ofertă în ianuarie și a continuat să adauge în martie, mai și iunie, cu o poziție de 20,6% în firmă. Miliardarul deținea deja o participație semnificativă în subsidiara mexicană a firmei, care co-dezvoltă unul dintre cele mai promițătoare câmpuri petroliere din Mexic din ultimii ani împreună cu Pemex.

În total, Slim a cheltuit aproape 500 de milioane de dolari pentru a achiziționa acțiuni ale celor două companii americane în acest an, potrivit Bloomberg.

Grupo Carso SAB a achiziționat, de asemenea, câmpuri petroliere mexicane prin cumpărarea PetroBal, deținută de familia miliardară Bailleres, pentru aproximativ 530 de milioane de dolari. Acordul a fost anunțat în decembrie și s-a finalizat săptămâna trecută.

Pariurile energetice se adaugă unui an agitat pentru Slim și familia sa, care își extind interesele și în Europa și America de Sud. La începutul acestei luni, firma britanică de telecomunicații BT Group Plc a dezvăluit că Slim a achiziționat o participație de 3,16% în companie, în timp ce America Movil a anunțat luni că își va crește controlul asupra unui joint venture pentru ClaroVTR din Chile la 91% de la 50% pentru a rezolva un impas cu partenerul Liberty Latin America.

Slim, ale cărui rude au suferit de boli renale din cauza unei probleme ereditare, și-a crescut în această lună participațiile în ProKidney Corp. Compania din Winston-Salem, Carolina de Nord, dezvoltă terapii care repară rinichii bolnavi folosind celulele proprii ale pacientului. Familia deține acum 25% din firmă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău