Cel mai bogat sat de peste Prut, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”

23 Feb. 2024, 16:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Feb. 2024, 16:58 // Actual //  Lupu Eduard

Cel mai prosper sat din România este situat în Ardeal, dar puţini oameni din restul ţării au auzit despre el. Majoritatea locuitorilor săi au ales să lucreze în străinătate, însă rămân ataşaţi de rădăcinile lor, potrivit stiridecluj.ro.

Aceasta este satul considerat cel mai bogat din România: Certeze, situat în judeţul Satu Mare. Ce îl face să fie recunoscut drept cel mai prosper sat? Certeze dispune de toate facilităţile necesare pentru o viaţă confortabilă şi prosperă. Cu toate acestea, provocarea majoră pentru acest sat este reprezentată de nevoia de locuitori, deoarece mulţi dintre aceştia au ales să se stabilească în afara ţării în căutarea unui trai mai bun, în ţări precum Spania, Italia, Franţa sau Marea Britanie.

Cu toate că mulţi locuitori au plecat în străinătate în căutarea unor oportunităţi mai bune, Certeze nu se lasă mai prejos. Casele din această sat sunt nu doar mari, ci şi luxoase, adesea cu câte un etaj şi unele chiar cu trei. Arhitectura localităţii impresionează prin detalii complexe, inclusiv uşi sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne şi garduri elegante din fier forjat.

Chiar dacă este un sat, construcţiile din Certeze nu sunt doar moderne, ci şi captivante din punct de vedere arhitectural. Reputaţia sa a depăşit graniţele naţionale, fiind evidenţiată într-un articol publicat în presa germană, bazat pe un documentar realizat de Deutsche Welle.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău