Cel mai înalt HOTEL din lume va fi gata în 2023. Se află în Dubai și va oferi vederi de 360 de grade asupra orașului

10 Sept. 2021, 16:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 16:13 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dacă priviți la orizontul Dubaiului, probabil că admirați lucrarea lui Yahya Jan. El este președinte și director de design al firmei de arhitectură și inginerie NORR, care se află în spatele unora dintre cele mai cunoscute repere ale orașului, inclusiv hotelurile Atlantis și Shangri-La.

Acum lucrează la una dintre cele mai ambițioase creații ale sale. Dubai’s Ciel Tower va fi finalizat în 2023 și va avea peste 1.000 de camere și apartamente pe 82 de etaje. Cu o înălțime de aproximativ 365 de metri, va deveni cel mai înalt hotel din lume.

Un proiect de pasiune

Jan a fost însărcinat să proiecteze zgârie-nori pe un teren triunghiular din Dubai Marina cu o suprafață de doar 2.500 de metri pătrați – o suprafață mică pentru o clădire de acea înălțime.

„Este o proprietate foarte comprimată”, a spus el. „E ca și cum te-ai confrunta cu Manhattan sau Londra. Constrângerile au fost extraordinare și totuși a trebuit să o facem să funcționeze”.

O punte de observare din sticlă va oferi vederi la 360 de grade ale orașului, precum și asupra insulei artificiale Palm Jumeirah, potrivit dezvoltatorului, The First Group. Vizitatorii vor putea, de asemenea, să profite de o piscină pe acoperiș și restaurante.

Pe lângă faptul că este atrăgător, proiectul este eficient din punct de vedere energetic, utilizând cu 25% mai puțină energie pentru aerul condiționat decât este tipic pentru clădiri similare, a spus Jan.

„Acest proiect nu se referă doar la arhitectură. Este vorba despre arhitectură și inginerie care se reunesc”, a adăugat el. „De aceea iubesc atât de mult proiectul. Este … este pasiunea mea, convergența științei și artei.”

Potrivit lui Jan, 12 etaje ale hotelului sunt deja gata.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău