(VIDEO) NEMAIPOMENIT! Top CINCI cele mai înfricoșătoare poduri

10 Sept. 2021, 16:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 16:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Podurile se numără printre cele mai inedite construcții ale oamenilor. De-a lungul timpului, oamenii și-au îmbunătățit tehnica, iar podurile au ajuns să lege națiuni și locuri în care nici nu ne imaginam că am putea ajunge vreodată. Din acest motiv, unele sunt de-a dreptul înfricoșătoare. Teama de a traversa un pod este cunoscută sub numele de gefirofobie, dar majoritatea oamenilor au avut acel sentiment de slăbire a genunchilor. Iată unele dintre cele mai înfricoșătoare poduri din lume, care îi vor face pe cei mai curajoși călători să se gândească de două ori înainte de a le folosi, scrie WallStreet.ro.

Royal Gorge Bridge – Cañon City, Colorado

Posibil cel mai intimidant pod din emisfera vestică, podul Royal Gorge din Colorado a îngrozit vizitatorii încă din 1929.  A fost construit în doar șapte luni, ceea ce este remarcabil pentru o astfel de structură și se întinde pe mai mult de 1.200 de metri de teren accidentat, care include și Râul Arkansas.

În punctul său cel mai înalt, călătorii se vor afla la o înălțime de 955 de metri deasupra solului, ceea ce a făcut ca aceasta să fie și cel mai înalt pod din lume din 1929 până în 2001.

Zhangjiajie Glass Bridge – Zhangjiajie, China

Puțin mai înalt decât podul Royal Gorge, podul din sticlă Zhangjiajie din China este acum cel mai înalt pod de suspensie din lume. Întregul său design a fost menit să-i ademenească pe cei care caută senzații tari.

De la deschiderea sa, în 2016, acest pod uimitor a devenit o destinație turistică datorită caracteristicii sale înfricoșătoare: panouri cu fund din sticlă care permit călătorilor să vadă aproape 1.000 de metri sub locul în care stau!

Biletele trebuie rezervate în avans și doar 600 de persoane sunt permise pe pod o dată, în timp ce cei mai curajoși vizitatori pot sări cu bungee de pe o platformă care se află la o înălțime de 100 metri.

Grand Canyon Skywalk – Arizona

Așa-numitul turism vertical devine o afacere majoră în întreaga lume și unul dintre cele mai palpitante exemple ale acestuia în America de Nord este Grand Canyon Skywalk din Arizona, care a fost deschis în 2007. Această minune modernă a ingineriei este o potecă, în formă de potcoavă, suspendată deasupra solului stâncos de dedesubt. Podul se află pe terenul de rezervare al tribului Hualapai și este deținut și operat de trib.

 Trift Bridge – Gadmen, Elveția

Suspendat în Alpii Elvețieni, Podul Trift oferă unele dintre cele mai uluitoare vederi din lume. Această atracție turistică a fost construită în 2004 și, în cele din urmă, înlocuită în 2009 cu un design „mai sigur”, dar stilul său simplu este încă suficient pentru a face pe majoritatea turiștilor să se gândească de două ori.

Nu numai podul în sine va slăbi genunchii, deoarece necesită, mai întâi, o plimbare cu telecabina și o drumeție de 90 de minute pentru a ajunge chiar în vârful structurii.

Huashan Plank Road – Huayin, China

Impunătorul Munte Hua din China găzduiește una dintre cele mai înspăimântătoare structuri pietonale existente. Numirea acesteia pod ar putea fi un pic generoasă, deoarece nu arată mult mai mult decât niște scânduri de lemn atașate la marginea unui munte. Drumul Huashan Plank găzduiește doar circulația într-un singur sens și a fost numit una dintre cele mai înspăimântătoare drumeții din lume. Întreaga cale are mai puțin de 500 de metri lungime, dar pare a fi o mare distanță pentru a regreta decizia.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2021, 14:25 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan va începe discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova la 27 septembrie 2021.

Misiunea FMI va purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2021 prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI[1], precum și pe marginea solicitării autorităților vis-à-vis de un nou program, axat pe un set de politici care să pună bazele restabilirii după pandemia de COVID-19 și promovării reformelor ce țin de buna guvernanță și a reformelor instituționale.

Ultimul program al Republicii Moldova cu FMI a fost discutat de Guvernul Chicu, dar așa și nu a ajuns să fie semnat după ce în decembrie 2020 și-a dat demisia.

În luna Aprilie 2020 Consiliul de directori al FMI a aprobat un credit de urgență pentru RM în sumă de cca 235 mil. USD, care a fost acordat pentru suport bugetar în condițiile prognozelor de contractare economică. Guvernul s-a adresat FMI în luna Martie pentru a susține Moldova în depășirea urmărilor crizei economice generate de pandemie.

Cota  Republicii Moldova la FMI constituie 172,5 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) (circa 246 milioane dolari S.U.A.), sumă echivalentă cu 0,04 procente din suma totală a cotelor. Puterea de vot a Republicii Moldova  în cadrul FMI este de 1973 voturi, ceea ce constituie 0,08 procente din numărul total de voturi.

Moldova a devenit membru al FMI la 12 august, 1992

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală